1.2.16

Ντοκουμέντο: Διάτρητη από σφαίρες η άτρακτος του AB-212ASW ΠΝ21 των Ιμίων αλλά κάποιοι μίλαγαν για... πριτσίνια!


NΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ... 


Διάτρητο από σφαίρες ανελκύστηκε το ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο AB-212ASW ΠΝ21 από την περιοχή των Ιμίων, όπως φαίνεται καθαρά στις παραπάνω φωτό που διέρρευσαν τις πρώτες ώρες της ανέλκυσης, αλλά ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης ανακοίνωσε ότι "Δεν ήταν τρύπες από σφαίρες, ήταν από τα πριτσίνια που είχαν ξεκολλήσει όταν συγκρούστηκε με την θάλασσα και εν συνεχεία βυθίστηκε με αποτέλεσμα η πίεση να τα ξεκολλήσει".
Δείτε τις φωτό και μπορείτε να κρίνετε τι είδους "πριτσίνια" προκάλεσαν αυτές τις τρύπες.
Το τραγικό είναι ότι μέχρι σήμερα αυτή είναι η επίσημη εκδοχή.
Το pronews.gr πρώτο ζήτησε πριν δύο ημέρες , με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών από την τραγωδία, να υπάρξει παραδοχή του τραγικού γεγονότος επίσημα από την Πολιτεία.
Μην φτάσουμε πάλι 40 και 50 χρόνια, μετά, όπως συνέβη με τους νεκρούς της Κύπρου, για να αναγνωρίσουμε ότι οι νεκροί μας είναι αποτέλεσμα εχθρικής ενέργειας.
Είναι ντροπή. Εθνος που δεν αναγνωρίζει ότι τα παιδιά του έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών, μαχόμενοι και όχι λόγω "τεχνικής βλάβης", δεν έχει μέλλον.
Χετταίοι και Ασσύριοι θα γίνουμε...
Ας ανοίξει το υπόστεγο, ας γίνει η τυπική τεχνική πραγματογνωμοσύνη, ας υπάρξει ένα πόρισμα που θα αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα και να κλείσει η υπόθεση. 
Σε τελική ανάλυση, ποιος μπορεί να κατηγορήσει τους Τούρκους SAT γιατί έβαλλαν κατά του ελικοπτέρου; Τις ίδιες εντολές με τους Ελληνες στην απέναντι νησίδα είχαν.
Πιθανότατα ήταν και πανικοβλημένοι. Ενα εχθρικό ελικόπτερο μέσα στη νύχτα τους φωτίζει με προβολέα κι ενώ πατούν σε ξένο έδαφος και αναμένουν  ενέργεια.
Τί πιο φυσικό από το να πυροβολήσουν; Αυτοί ευθύνονται ή αυτοί που έστειλαν άοπλο ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο να κάνει επιθετική αναγνώριση εδάφους σε συνθήκες μάχης;
Και εν συνεχεία, μάλιστα, ακόμα χειρότερα, αυτοί που το έστειλαν και ευθύνονται για το αποτέλεσμα, δεν απάντησαν καν στην κατάρριψη, όπως η ελληνική Ιστορία επιτάσσει: Με φωτιά και ατσάλι...
Αν αναλύσουμε το ημερολόγιο του ΓΕΕΘΑ που αποκάλυψαμε πριν από τρία χρόνια, σε συνδυασμό με την επικοινωνία της φρεγάτας που εξέπεμψε το ελικόπτερο, λάβουμε υπ'όψιν τις εντολές που είχαν οι Τούρκοι καταδρομείς να καταρρίψουν οποιοδήποτε ελληνικό ελικόπτερο επιχειρούσε να προσγειωθεί: Από την κίνηση του "ΠΝ21" όπως αποκαλύπτεται στο ημερολόγιο του ΓΕΕΘΑ εύκολα τα μέλη της ομάδας των Τούρκων καταδρομέων θα έβγαζαν το συμπέρασμα ότι το ελικόπτερο είτε επιχειρούσε να προσγειωθεί, είτε να πολυβολήσει την ομάδα.
Μην ξεχνάμε ότι μέσα στη νύχτα δεν φαινόταν τι ελικόπτερο ήταν, αν ήταν επιθετικό  ΑΗ-64Α Apache, αν ήταν μεταφορικό UH-1H ή αν ήταν ελικόπτερο φρεγάτας, δηλαδή απλό ανθυποβρυχιακό.
Αυτό θα έπρεπε όμως να το είχε σκεφθεί και η ελληνική πλευρά, δηαδή ο Κ/Σημίτης, όταν απαιτούσε να κάνει ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο αποστολή ναγνώρισης επάνω από καταληφθέν ελληνικό έδαφος με μια ομάδα τούρκων καταδρομέων από κάτω, με το δάκτυλο στην σκανδάλη.
Στις 04.25΄ π.μ. η «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι έχει ήδη απογειώσει το ελικόπτερο της AB-212ASW «ΠΝ21» που αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω από τη νησίδα και αναμένει την αναφορά των αποτελεσμάτων της αναγνώρισης από το πλήρωμά του.
Στις 04.26΄ π.μ. η ίδια φρεγάτα αναφέρει ότι το ελικόπτερο δεν έχει εντοπίσει ακόμη τίποτα.
Στις 04.28΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι βρέχει στην περιοχή, η ορατότητα είναι χαμηλή και το ελικόπτερο προσπαθεί να εντοπίσει οτιδήποτε.
Στις 04.29΄ π.μ. το ΓΕΝ γνωστοποιεί στη φρεγάτα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναμένει την άμεση ενημέρωσή του για τα αποτελέσματα της αναγνώρισης του ελικοπτέρου.
Στις 4.47΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι το ελικόπτερο έχει μέχρι στιγμής εκτελέσει τέσσερις διελεύσεις πάνω από τη νησίδα σε ύψος 40-50 μέτρων, με αρνητικά αποτελέσματα εντοπισμού ατόμων.
Στις 04.50΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι το ελικόπτερο εντόπισε άτομα πάνω στη Δυτική Ίμια και ότι πρόκειται για 10 περίπου Τούρκους καταδρομείς. Αμέσως μετά την επιβεβαίωση της παρουσίας Τούρκων στη νησίδα, ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Λυμπέρης εισηγήθηκε τρεις λύσεις στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
Προσέξτε: Έχει κάνει τέσσερις διελεύσεις με τον προβολέα και έρχεται η μοιραία πέμπτη διέλευση. Τι σημαίνει πέντε διελεύσεις για τους αμυνόμενους Τούρκους καταδρομείς που έχουν την ψυχολογία κατάληψης ξένου εδάφους; Πιθανή στοχοποίηση ή αναζήτηση κατάλληλου χώρου προσγείωσης από εχθρικό ελικόπτερο.
Ας έρθουμε στη θέση των Τούρκων καταδρομέων ή των κυβερνητών στα τουρκικά πλοία που έχουν αναλάβει να προστατέψουν τους καταδρομείς και βλέπουν ένα ελληνικό ελικόπτερο να πραγματοποιεί επανειλειμμένες διελεύσεις επάνω από την ομάδα των καταδρομέων τους.
Οι ΟΥΚάδες στην ανατολική Ίμια λένε ότι δεν άκουσαν πυροβολισμούς. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να άκουγαν με την αέρα να είναι βορειοανατολικός και να λυσσομανά; Ούτε το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν πρέπει να κατάλαβε όταν εβάλλοντο.
Και ξαφνικά το ελικόπτερο χάνεται. Να πούμε ότι ο δείκτης ταχύτητας βρέθηκε κολλημένος στους 120 κόμβους. Πολύ υψηλή ταχύτητα για τέτοιες συνθήκες. Ταχύτητα αποφυγής εμπλοκής, όχι πλεύσης και επιστροφής στη βάση του με τέτοιες καιρικές συνθήκες.
Ας δούμε και την επικοινωνία φρεγάτας και ΕΘΚΕΠΙΧ εκείνων των τελευταίων στιγμών
Ωρα 5.04 ΓΕΝ: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.
Ωρα 5.05 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Εχω απώλεια επαφής με το ελικόπτερο. Τελευταία του αναφορά EMERGENCY – EMERGENCY 1,5 μίλι βόρεια από το σημείο του ενδιαφέροντος.
Στις 5.07 ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτρης Σπυρίδων ενημερώνεται ότι ο ΣΑΜ δεν έχει στο ραντάρ του το ελικόπτερο και ότι το καλεί, δεν του απαντάει και ότι ακούει τη φρεγάτα YAVUZ να το καλεί.
Ωρα 5.13 ΓΕΝ: Ερωτηματικό: Εχετε επικοινωνίες;
Ωρα 5.14 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Αρνητικό
Ωρα 5.14 ΓΕΝ: Ερωτηματικό. Εάν αποκτήσατε κάποια στιγμή επικοινωνία.
Ωρα 5.15 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Τον ακούσαμε που έκανε μια κλήση μόνο.
Ωρα 5.16 ΓΕΝ: Τον έχετε στα Ρ/Ε;
Ωρα 5.16 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Αρνητικό.
Ωρα 5.24 ΓΕΝ: Το EMERGENCY τι ήταν;
Ωρα 5.24 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: MASTER CAUTION EMERGENCY
Το ελικόπτερο καταπέφτει, σκοτώνοντας τους τρεις επιβαίνοντες αξιωματικούς: Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο, Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.
Στις 06:10 το πρωί, οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Γ. Αρσένης και Θ. Πάγκαλος, ανακοινώνουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ Clinton και του διαμεσολαβητή R. Holbrooke. Οι ελληνικές δυνάμεις αποχωρούν από τα Ίμια παίρνοντας μαζί και την ελληνική Σημαία. Το ίδιο πράττουν και οι Τούρκοι καταδρομείς (no flags, no ships, no troops).
Δηλαδή ακόμα και να είχε καταρριφθεί το ελικόπτερο η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει σε πλήρη απεμπλοκή.
Να πούμε ότι τα συντρίμμια του ελικοπτέρου ουδέποτε στάλθηκαν στην κατασκευάστρια εταιρεία προς έρευνα, ούτε κλήθηκαν εκπρόσωποι της εταιρείας να γνωματεύσουν τι ήταν αυτό το "MASTER CAUTION" και από που προκλήθηκε.
Τα συντρίμμια είναι κλειδωμένα στην βάση στο Κοτρώνι, μέσα σε ένα υπόστεγο  κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτά......
Οι ελικοπτεράδες, ειδικά της Αεροπορίας Στρατού ξέρουν ότι αν βληθούν και κτυπηθούν καίρια υποσυστήματα του ελικοπτέρου τους, η πρώτη ένδειξη είναι το κόκκινο λαμπάκι του "MASTER CAUTION"...
pronews