3.2.16

Το ΠΝ αναλαμβάνει την ολοκλήρωση του προγράμματος των ΤΠΚ για την παραλαβή του 6ου και 7ου πλοίου με 40 εκατ. ευρώ επιπλέον


Νομοθετική ρύθμιση για την διάθεση 40 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να στα προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα το ΤΠΚ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και να παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό το 6ο και 7ο πλοίο, υπέγραψε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δεδομένου της διένεξης που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών (Δημοσίου και Ναυπηγείων Ελευσίνας) τα χρήματα θα διαχειριστεί αποκλειστικά το Πολεμικό Ναυτικό, όπως δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΝ αντiναύραχος Γεώργιος Γιακουμάκης. Θα διατεθούν τα 17,5 για υλικά και τα υπόλοιπα 22,5 εκατομμύρια ευρώ για αμοιβές προσωπικού και λοιπά έξοδα. Κάθε πληρωμή θα γίνεται από επιτροπή του ΠΝ που θα αναλάβει να επιβλέπει τις εργασίες σε κάθε της φάση.
Στόχος είναι μέσα στους επόμενους μήνες να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και να παραδοθούν τα πλοία που έπρεπε ήδη να έχουν ενταχθεί στο Στόλο, κάτι βεβαίως που δεν έχει γίνει.
Όπως είπε ο κ. Γιακουμάκης το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ είναι έξτρα και δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τις αξιώσεις που έχει εγείρει το Πολεμικό Ναυτικό από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας λόγω της μη ολοκλήρωσης εντός των χρονοδιαγραμμάτων του προγράμματος παρ' ότι έχει προκαταβολικά εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος. Όπως είπε ο αρχηγός ΓΕΝ αν δεν δοθούν αυτά τα 40 εκατ. τότε κινδυνεύουν να χαθούν 180 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη δοθεί. 
pronews