3.2.16

Προέλαση-"κεραυνός" του συριακού Στρατού στο βόρειο Χαλέπι - Απομένουν μόνο 4 χλμ. για να αποκοπούν οι ισλαμιστές από την Τουρκία! (vid)


TO "ΚΛΕΙΣΙΜΟ" ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΘΑ "ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ" ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ 

Ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη επίθεση του συριακού Στρατού στην βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, συνεπικουρούμενος από επίλεκτους μαχητές των ιρανικών σωμάτων Al-Quds, από Ιρακινούς Σιίτες παραστρατιωτικούς, μαχητές της Χεζμπολάχ και αεροπορική υποστήριξη από την ρωσική Αεροπορία με στρατηγικό στόχο την ολοκληρωτική περικύκλωση της πόλης και την αποκοπή και της τελευταίας γραμμής ανεφοδιασμού των ισλαμιστών από την Τουρκία.  
 Μόλις αυτό επιτευχθεί θα είναι δυνατή η εκκαθάριση της μεγαλύτερης συριακής πόλης κάτι που θα αποτελούσε την μεγαλύτερη νίκη για την κυβέρνηση Άσαντ και θα της έδινε την άνεση να προχωρήσει με σχετική ευκολία στην ανάκτηση των πόλεων Ιντλίμπ και Ντεράα, ενώ θα έπειθε μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού να επιστρέψει και να καταταχθεί στον συριακό Στρατό καθώς θα άρχιζε να φαίνεται "φως" στο μέλλον της χώρας. 

  Μέχρι τώρα ο συριακός Στρατός έχει καταφέρει να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την ανατολικ, την νότια και την δυτική ύπαιθρο της πόλης και του απομένουν πλεόν μόνο 4 χλμ για να συναντηθούν οι δυνάμεις του και στην βόρεια ύπαιθρο περικλείωντας τις δυνάμεις του ISIL, της Αλ Νούσρα, και της Τζέις Αλ Σιγκούρ σε ένα "δαχτυλίδι" θανάτου το οποίο θα αρχίσει να μικραίνει μέχρι να φτάσει στο κέντρο της πόλης. 
  «Ο Στρατός και οι άνδρες μας απέκοψαν τις οδούς Mayer-Anadan και  Azaz — Aleppo.Έτσι ο ανεφοδιασμός σε πυρομαχικά και ενισχύσεις από Τουρκία στο Β Χαλέπι αποκόπηκε για τους τρομοκράτες » ανέφερε πηγή στο RIA Novosti.Απέκοψαν και την οδό Maareset Al-Khan – Mayer.  
 Η 4η Μηχανοκίνητη Μεραρχία έχει καταλάβει ήδη τα χωριά Hardatnin και το 75% του Rityan από τους ισλαμιστές τις Jabhat al-Nusra, Jaish al-Mujahideen και Jabhat Al-Shamiyah.  
 Την ίδια σιτγμή μαχητές της Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν επίθεση από τις πολιορκούμενες με σιιτικό πληθυσμό πόλεις Nubl & al-Zahraa στα περιχωρα της Bayanoun και κατάφεραν να διεισδύσουν στις γραμμές των τζιχαντιστών. 
Αυτή την στιγμή η τουρκική γραμμή εφοδιασμού από την Azaz στο Χαλέπι έχει κοπεί εντελώς και διεξάγνται σφοδρές μάχες για τα τελευταία "αιματηρά" 4 χλμ.   Μόλις πριν μια ημέρα η απόσταση ήταν 7 χιλιόμετρα, και θεωρείται πολύ πιθανό μέχρι τις επόμενες 48 ώρες να έχουν υπερκαλυφθεί. 
Ταυτόχρονα επιθέσεις στα βόρεια προάστια κατά των ισλαμιστών διεξάγουν και οι Κούρδοι αδυνατίζοντας έτσι τις αμυντικές γραμμές τους. Ο συριακός Στρατός αναφέρει ότι έχασε μερικά τεθωρακισμένα οχήματα από χρήση ΤΟW που οι ισλαμιστές προμηθεύτηκαν από την Σ.Αραβία και αυτοί πάλι πήραν την άδεια από τις ΗΠΑ. 
  Εάν πέσει η Bayanoun που είναι η τελευταία πόλη υπό κατοχή στο βόρειο Χαλέπι θα ανακααληφθεί μετά από 3 χρόνια, ενώ ο σιιτικός πληθυσμός της των 35,000 κατοίκων αναμένεται να γεμίσει τις τάξεις του συριακού Στρατού εναντίον των ισλαμιστών καθώς υπέστησαν βασανιστήρια και εκτελέσεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα.  
 Η εξέλιξη αυτή έρχεται τρεις μήνες μετά την απελευθέρωση των 314 στρατιωτών ππου είχαν παγιδευθεί από την πολιορκία του ISIS στο αεροδρόμξιο του Kuweiris στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου.  
 Έκτοτε με την βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας η πρόοδος των κυβερνητικών δυνάμεων είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

pronews