20.2.16

Αποκάλυψη-σοκ από Σαουδάραβα αξιωματούχο: «Το Ριάντ έχει πυρηνικά όπλα εδώ και 2 χρόνια - Θα διώξουμε το Ιράν από τη Συρία» (βίντεο)


Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΙΣOΠΕΔΩΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ Β.ΣΥΡΙΑ 

του Βασίλη Καπούλα
 
Την αποκάλυψη ότι  η Σαουδική Αραβία έχει πυρηνικά όπλα έκανε ο  Daham al-Anzi, Σαουδάραβας πολιτικός αναλυτής ο οποίος μιλώντας στο Russia Today δήλωσε ότι το Ριάντ έχει αποκτήσει πυρηνικά όπλα  πριν δυο χρόνια και σε λίγες εβδομάδες θα κάνει την πρώτη πυρηνική του δοκιμή!

"Ασφαλώς και γνωρίζω τι λές. Έχουμε ατομικές βόμβες και δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό. Οι παγκόσμιες δυνάμεις το γνωρίζουν και θέλουμε να τις δοκιμάσουμε αν το Ιράν αναπτύξει πυρηνικά όπλα και πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή. Για ποιο λόγο συγκεντρώνουμε όλα αυτά τα όπλα αν όχι για την υπεράσπιση των Αράβων και των μουσουλμάνων"! είπε μεταξύ άλλων ο Σαουδάραβας αξιωματούχος.
Το γεγονός φαίνεται να επιβεβαιώνει σύμφωνα με τα όσα είπε και ο πρώην αξιωματούχος της CIA η "Σ.Αραβία έχει αρκετά πυρηνικά όπλα. Άλλωστε αυτοί χρηματοδότησαν την πακιστανική "βόμβα" δηλαδή το πυρηνικό τους πρόγραμμα και υπάρχει στρατηγική συμφωνία μεταξύ τους. Η Σ.Αραβία έδινε χρήματα και το Πακιστάν συμφώνησε να εφοδιάσει τα κράτη του Κόλπου με πυρηνικές κεφαλές".
"Τα πυρηνικά προγράμματα είναι εξαιρετικά δαπανηρά και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πυρηνικό πακιστανικό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την Σ.Αραβία" είπε ο Λόρδος David Owen.
"Δεδομένου των στενών σχέσεων τους και των στρατιωτικών στρατηγικής σημασίας συμφωνιών, η Σ.Αραβία  μπορεί να τα προμηθευτεί εύκολα" πρόσθεσε.
Παράλληλα και για  πρώτη φορά στην συριακή σύγκρουση παρέμβαση έκανε ο οργανισμός ασφαλείας CSTO με απειλές στρατιωτικής παρέμβασης αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι η Σ.Αραβία έχει πυρηνκά όπλα:
 
"Η σύγκρουση στην Συρία μπορεί να οδηγήσει σε στρατιωτική σύγκρουση τις χώρες της Μέσης Ανατολής βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των κρατών μελών του CSTO" είπε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Nikolay Bordyuzha.
 
"Το μαζικό σφυροκόπημα από το τουρκικό πυροβολικό του συριακού εδάφους και οι δηλώσεις Άγκυρας και Ριάντ οι οποίες σκοπεύουν να αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις στην Συρία απειλούν να αναβαθμίσουν την συριακή κρίση σε ένα νέο ποιοτικό και πολύ επικίνδυνο επίπεδο: την άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ περιφερειακών χωρών" είπε ο Bordyuzha λέγοντας πως "είναι δύσκολο να προβλέψεις τις πιθανές συνέπειες".
 
"Περαιτέρω παρακίνηση σε θερμό πόλεμο στα εδάφη της Συρίας σε άμεση εγγύτητα με τη ζώνη ευθύνης των χωρών του CSTO είναι απειλή στην ασφάλεια των κρατών-μελών του οργανισμού" τόνισε ο  Bordyuzha εννοώντας ευθέως ότι θα υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση!
 
Ίσως για το λόγο αυτό υπάρχει στρατιωτική κινητοποίηση των ρωσικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στο Τατζικιστάν.
 
Ο οργανισμός ασφαλείας CSTO αποτελείται από έξι χώρες, Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Αρμενία.
 
Ταυτόχρονα το τουρκικό πυροβολικό χτυπά θέσεις των Κούρδων στις περιοχές Αfrin, Μaranaz και Μingh.
Δείτε σε βίντεο την συγκέντρωση στρατευμάτων του Σουδάν και της Ιορδανίας στην Σ.Αραβία για την τεράστια άσκηση "βόρειος κεραυνός", το βίντεο με τον Daham al-Anzi, και τον αξιωματούχο της CIA που αναφέρει ότι το Ριάντ έχει πυρηνικά όπλα και το σφυροκόπημα των Τούρκων στην Συρία.

 
 
 
pronews