28.1.16

Ώρα μηδέν για την Τουρκία: "Οι Κούρδοι περνάνε αύριο τον Ευφράτη - Yπάρχει εθνοκάθαρση των Τουρκομάνων" (vid)


ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙA ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: ΤΟ ISIL ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ JARABULUS


του Βασίλη Καπούλα
Ώρα μηδέν για την τουρκική εισβολή στην Συρία καθώς η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει άρματα μάχης στα σύνορα με Συρία με αφορμή επίθεση των ισλαμιστών του ISIS σε Τούρκους στρατιώτες κοντά στην Jarabulus. Την ίδια στιγμή κατηγορεί την Ρωσία για εθνοκάθαρση των Τουρκομάνων και σημειώνει πως οι Κούρδοι ετοιμάζονται αύριο να σφραγίσουν τα σύνορα με την Τουρκία περνώντας τον Ευφράτη!
 
Πιο αναλυτικά, οι Τούρκοι στρατιώτες αποναρκουθετούσαν την περιοχή όταν δέχτηκαν πυρά από τους ισλαμιστές του ISIS από έδαφος που ελέγχουν κατά μήκος των συνόρων με Συρία.
 
Δεν υπήρχαν απώλειες αλλά ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών για σαράντα λεπτά!
 
Τουρκικό πυροβολικό και άρματα μάχης ανταπέδωσαν τα πυρά.
 
Ταυτόχρονα τα τουρκικκά ΜΜΕ υπενθυμίζουν πως η Τουρκία είναι "θύμα" του ISIS με την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη που σκότωσε 11 τουρίστες.
 
Οι Τουρκομάνοι που ζουν στην περιοχή του Bayırbucak αντιμετωπίζουν "εθνοκάθαρση" από τους Ρώσους και τους Σιίτες μαχητές που υποστηρίζουν τον συριακό Στρατό μετά την ανακατάληψη της πόλης Rabia που ήταν το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ισλαμιστών στην Λαττάκεια λένε τουρκικά ΜΜΕ και προσθέτουν:
 
"Η ανακατάληψη της Rabia δήγησε στην έξοδο των Τουρκομάνων από 70 χωριά στην περιοχή!
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Rabia ήταν υπό τον έλεγχο των Τουρκομάνων από το 2012!
 
Ο συριακός Στρατός ανακοίνωσε ότι συντονίζει τις επιχειρήσεις του με τα ρωσικά μαχητικά τα οποία έπληξαν το χωριό Yamadi κοντά στα τουρκικά σύνορα εκεί όπου ζουν 21.000 Τουρκομάνοι και έχουν βρει καταφύγιο. Αυτοί ειδοποίησαν τους Τουρκομάνους που ζουν στην περιοχή Bayırbucak να εγκαταλείψουν την περιοχή άμεσα.
 
Ο Ömer Abdullah, διοικητής των Τουρκομάνων ισλαμιστών της οργάνωσης "Ταξιαρχία Sultan Abdülhamid Han", είπε ότι έχασε 18 μαχητές ενώ 76 τραυματίστηκαν μετά από 48 ώρες σκληρών ρωσικών αεροπορικών επιδρομών".
 
"Σε 48 ώρες η πόλη είχε περικυκλωθεί από τρεις πλευρές, βόρεια, νότια και δυτικά. Κατέλαβαν 20 χωριά. Ρώσοι στρατηγοί διέταζαν ενώ τα ρωσικά μαχητικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο".
 
"Με την ανακατάληψη της Rabia, ο συριακός Στρατός κλείνει τον δρόμο ανεφοδιασμού των ισλαμιστών μέσα των τουρκικών συνόρων προς τα βόρεια".
 
Ο Abdurrahman Mustafa, πρόεδρος της Επιτροπής των Τουρκομάνων είπε ότι "θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε. Το Bayırbucak δεν θα πέσει"!
 
"Η Ρωσία βομβάρδισε τα χωριά των Τουρκομάνων στο Bayırbucak στη βόρεια Συρία. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι είναι σε συναγερμό μετά τους ενταντικούς βομβαρδισμούς των Τουρκομάνων"!
 
Μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ο συριακός Στρατός ελέγχει 70 από τα 73 χωριά στην περιοχή Bayır-Bucak στην βορειοδυτική Λαττάκεια.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Στρατού ο συριακός Στρατός ελέγχει το Acısu το οποίο είναι μόλις 5 χλμ από τα τουρκικά σύνορα  μαζί με τα χωριά Zuweik, Ghinam και τον λόφο Burj al-Kassab.
 
"Μόνο τρία χωριά παραμένουν υπό τον έλεγχο των Τουρκομάνων και είναι στο σημείο μηδέν με την Τουρκία" είπε ο αντιπρόεδρος των Τουρκομάνων Cevizci.
 
"Ο συριακός Στρατός κτυπά τα τρία χωριά 50-60 φορές την ώρα από τα υψηλά σημεία που ελέγχει ενώ ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν".
 
"Δεν έχουμε αντιαεροπορικά και δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Δεν θέλουν να μας βοηθήσουν οι μεγάλες δυνάμεις και δεν θέλουν η Τουρκία να γίνει δυνατή και δεν θελουν τουρκομάνους στη νέα Συρία, ούτε να αντιπροσωπευτούμε στις συνομιλίες της Γενεύης".
 
"Οι Τουρκομάνοι ελέγχονται ασφυκτικά από τον συριακό Στρατό, δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ούτε επικοινωνίες τηλεφωνικές ενώ τους έχουν απαγορέψει να φύγουν από τα χωριά. Αν κάποιος διαφύγει αμέσως σκοτώνεται. Ελέγχεται επίσης και η ροή τροφίμων"!
 
Τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν και προσθέτουν ότι "από την πλευρά τους οι Κούρδοι του PYD και YPG καλούν τους σε μαζική επιστράτευση των κούρδων που ζουν στην δύση. Σκοπός τους είναι να καταταγούν στις γραμμές του PYD και να πολεμήσουν την Τουρκία. Μάλιστα δίνουν στη δημοσιότητα και βίντεο το οποίο θα δείτε παρακάτω.
 
Στο βίντεο Κούρδος του YPG αναφέρει:
 
"Επιτεθείτε στους θεσμούς του τουρκικού κράτους σε όλα τον κόσμο. Ελάτε στο Κουρδιστάν και μπείτε στο YPJ, YPG, YPS"!
 
Ταυτόχρονα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι Κούρδοι του YPG ετοιμάζουν μεγάλη επιχείρηση ώστε να καταλάβουν την τελευταία λωρίδα των συνόρων Συρίας-Τουρκίας που ελέγχουν οι ισλαμιστές του ISIS ώστε να αποκοπεί ο δρόμος ανεφοδιασμού τους.
 
Κάτι τέτοιο όμως θα οδηγήσει σε σύγκρουση με την Τουρκία η οποία πολεμά το PKK.
 
Αν τα καταφέρουν οι Κούρδοι θα ελέγχουν ολόκληρο το μήκος των βορειοανατολικών συνόρων Συρίας-Τουρκίας από το Ιράκ μέχρι τις όχθες του Ευφράτη ποταμού ο οποίος τέμενι τα σύνορα δυτικά της πόλης Κομπάνι.
 
Οι ισλαμιστές ελέγχουν μόνο 60 χλμ πλέον από την πόλη Jarabulus μέχρι την πόλη Azaz.
 
O τουρκικός Στρατός έχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Κούρδοι ετοιμάζονται αν περάσουν τον Ευφράτη και να επιτεθούν στις πόλεις Jarablus, Manbij Azaz και ως ημερομηνία δίνουν την 29η Ιανουαρίου.
 
Τέλος σημειώνουν πως ο συριακός Στρατός πλησιάζει και στην άλλη πόλη που είναι υπό τον έλεγχο του ISIS την al-Bab, περίπου 50 χλμ νοτιοδυτικά της Manbij στο Χαλέπι.
 
Οι ισλαμιστές καταρρέουν ενώ Κούρδοι και συριακός Στρατός επελαύνουν. Έφτασε το σημείο μηδέν για την Τουρκία.
 

pronews