6.1.16

Ιράν προς Σ.Αραβία: "Όποιος μας επιτεθεί θα καταστραφεί αμέσως" - Αποκάλυψε τη δεύτερη υπόγεια βάση βαλλιστικών πυραύλων (vid, φωτό)


ΔΕΥΤΕΡΗ "ΣΦΑΛΙΑΡΑ" ΠΡΟΣ ΤΟΝ Μ.ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 

"Όποιος μας επιτεθεί θα καταστραφεί αμέσως" τόνισε ο Διοικητής των Ιρανών Φρουρών εν μέσω της κρίσης που έχει ξεσπάσει με την Σαουδική Αραβία παρουσιάζοντας την δεύτερη μυστική βάση του η οποία διαθέτει πυραύλους βεληνεκούς 2.000 χλμ Emad ενώ τόνισε ότι συνολικά διαθέτει 14 βάσεις σε βάθος 500 μέτρων κάτω από το έδαφος και μέσα σε βουνά!
 
Πρόκειται για μια δεύτερη "σφαλιάρα" προς τον Μπαράκ Ομπάμα και την περιβόητη συμφωνία για τα πυρηνικά...
 
O πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν, Ali Larijani, επισκέφτηκε την δεύτερη υπόγεια βάση των Ιρανών Φρουρών στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένοι πύραυλοι βεληνεκούς 2.000 χλμ μεταξύ αυτών και πύραυλοι Emad.
 
Toν προηγούμενο Οκτώβριο το Ιράν είχε αποκαλύψει την πρώτη υπόγεια μυστική πυραυλική βάση δείχνοντας βίντεο και εικόνες από τους πυραύλους και τους εκτοξευτές λίγες ημέρες μετά την δοκιμή μεγάλου βεληνεκούς πυραύλου Emad.
 
Μετά την αποκάλυψη της υπόγειας βάσης για πρώτη φορά, ο Διοικητής των Ιρανών Φρουρών, στρατηγός Hossein Salami, είπε:
 
"Αυτή ήταν μία παλιά αποθηκευτική μας βάση και ακόμη δεν σας έχουμε δείξει τους νέους μας εκσυγχρονισμένους πυραύλους και βάσεις όπου έχουν αποθηκευτεί".
 
Τον Νοέμβριο ανώτερος αξιωματούχος της δύναμης Quds των Ιρανών Φρουρών είχε αποκαλύψει ότι το Ιράν κατέχει 14 βάσεις σε βάθος από 30 μέχρι 500 μέτρα κάτω από το έδαφος σε διαφορετικά μέρη της χώρας εξοπλισμένες με κινητούς εκτοξευτές.
 
Επίσης, είχε προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να επιτεθεί στο Ιράν θα καταστραφεί από αυτούς τους πυραύλους αμέσως.
 
Στις 11 Οκτωβρίου το Ιράν είχε επιτυχώς δοκιμάσει το νέο βαλλιστικό πύραυλο μεγάλης εμβέλειας που μπορεί να καθοδηγηθεί μέχρι τη στιγμή της πρόσκρουσης.
 
"Αυτός ο πύραυλος Emad έχει πλήρως σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν και τους ειδικούς, είναι ο πρώτος μεγάλης εμβέλειας πύραυλος καθοδήγησης και ικανότητας ελέγχου του χτυπήματος. Πλήττει στόχους με υψηλή ακρίβεια" είπε ο Ιρανός Υπουργός Άμυνας, στρατηγός Hossein Dehqan.
 
"Πρόκειται για ένα τεχνολογικό και επιχειρησιακό "άλμα'' σε στρατηγικό επίπεδο, δεν ζητάμε κανενός την άδεια για την ενίσχυση των αμυντικών και πυραυλικών μας δυνάμεων. Συνεχίζουμε τα αμυντικά μας προγράμματα ειδικά στο πυραυλικό πεδίο και ο πύραυλος Emad είναι ένα παράδειγμα" πρόσθεσε.
 
"Οι πύραυλοι Emad έχουν παραδοθεί από τον Δεκέμβριο στις επιχειρησιακές μονάδες των Ιρανών Φρουρών και χρησιμοποιούνται ήδη στα "wargames" " είπε ο στρατηγός Salami.
 
Οι Ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πρόσφατα δοκιμάσει πέντε διαφορετικούς τύπους νέων πυραύλων και τορπιλών και ένα μεγάλο αριθμό όπλων και εξοπλισμού όπως υποβρύχια, uav, ελικόπτερα, πυροβολικό κτλ.
 
Το Σ.Α. του ΟΗΕ κάνει λόγο για παραβίαση του ψηφίσματος 1929 το οποίο απέκλειε πυραύλους με βεληνεκές μεγαλύτερο από 300 χλμ..
 
 
Embedded image permalink
 
 
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink

PRONEWS