18.1.16

Η ρωσική Αεροπορία έσωσε την Deir Ezzor από τα χέρια των ισλαμιστών - Αίτημα της Δασμασκού για παραμονή των Ρώσων στην Συρία "επ'αόριστον" (vid, φωτό)


ΣΦΟΔΡΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΑΚΚΑ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
H ρωσική Αεροπορία κατόπιν αιτήματος της 137ης Ταξιαρχίας πυροβολικού, που υπερασπίζεται την μαρτυρική Deir Ezzor η οποία είναι το μόνο προπύργιο της συριακής κυβέρνησης στα σύνορα με το Ιράκ, πραγματοποίησε εκτενείς βομβαρδισμούς κατά των δυνάμεων του ISIS βοηθώντας τον συριακό Στρατό να τους απωθήσει μετά την μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσαν διεισδύοντας σε προαστια της πόλης και εκτελώντας 280 αμάχους, γυναίκες και παιδιά, ενώ απήγαγαν και 400 ακόμη άτομα, των οποίων η μοίρα θεωρείται προδιαγεγραμμένη.
 
Επειγόντως στάλθηκε ρωσικό απόσπασμα Ρώσων κομάντος με επικεφαλή, σύμφωνα με πληροφορίες τον απόστρατο συνταγματάρχη των Spetsnaz Vagner, o οποίος υπηρέτησε για πολλά χρόνια στην GRU.
 
Tαυτόχρονα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν ανηλεώς την Ράκκα και την οδική σύνδεση που συνδέει την "πρωτεύουσα" του ISIS με την Deir Ezzor.
 
Η στρατηγική σημασία της Deir Ezzor, έγκειται στο γεγονός ότι είναι η μόνη πόλη που έχει απομείνει στα χέρια των κυυβερνητικών στρατευμάτων στην Α.Συρία και αποτελεί "αγκαθι" στους ανεφοδιασμούς των τζιχαντιστικών δυνάμεων με "φρέσκο κρέας" από την Μοσούλη.
 
Ακόμα μεγαλύτερη αξία έχουν οι πετρελαιοπηγές της πόλης αφού ουσιαστικά τα καύσιμά της αποτελούν την κινητήρια δύναμη των τζιχαντιστών στην Συρία, αν και οι ρωσικοί βομβαρδισμοί και η καταστροφή εκατοντάδων βυτιοφόρων έχει δημιουργήσει πλέον σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις μεγάλων δυνάμεων.
 
Ο συριακός Στρατός δεν έχει καταφέρει ακόμα να τις ανακαταλάβει λόγω ελλείψεως ανθρώπινου δυνμαικού, αλλά προβλέπεται να γίνει αυτό σύντομα στο άμεσο μέλλον.
 
Οι τζιχαντιστές έχουν θρηνήσει χιλιάδες νεκρούς στην Deir Ezzor από την ηρωική άμυνα της φρουράς, αλλά χθες επέλεξαν έναν νέο αποτρόπαιο τρόπο για να την καταβάλουν, και αυτός ήταν να σκοτώσουν τις οικογένειες και τα παιδιά των στρατιωτών.
 
Άλλο ένα δείγμα του αδίστακτου μένους που τρέφουν κατά του ανθρώπινου είδους οι μισάνθρωποι αυτοί "πολεμιστές" που δεν διστάζουν να εξοντώσουν μέχρι και βρέφη οκτώ μηνών, προκειμένου να πετύχουν στόχους που διατάζονται από άγνωστα νεοταξίτικα κέντρα εξουσίας.
 
Mόλις πριν από λίγο η κυβέρνηση Άσαντ έδωσε άδεια απεριόριστης διαμονής στο ρωσικό αεροπορικό απόσπαμα και στις ρωσικές δυνάμεις στην Συρία "μέχρις ότου εξοντωθούν όλοι οι τζιχαντιστές τρομοκράτες"
 
To ISIS εξέδωσε ανακοινωθέν για τα γεγονότα της Deir Ezzor.
 
"Στη διάρκεια μιας ευλογημένης επίθεσης που έγινε ακόμα πιο εύκολη από τον Αλλάχ οι στρατιώτες του Χαλιφάτου εξαπέλυσαν μια μαζική επίθεση στις θέσεις του συριακού Στρατού στην πόλη al-Khayr. Κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του χωριού Bighiliyyah ,το ύψωμα Μahruqat, τις αποθήκες στην Saiqah,τον πύργο των τηλεπικοινωνιών στην περιοχή Rawwad και θέσεις στην περιοχή Muwwazafin μετά από σφοδρές μάχες με τους αποστάτες κατά τη διάρκεια των οποίων δεκάδες από αυτούς σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ενώ άλλοι αιχμαλωτίστηκαν. 
 
Επιπρόσθετα κατασχέθηκαν 2 οχήματα ΒΜΡ, ένα πυροβόλο Shilka και τέσσερα πυροβόλα των 57 MM και 23 ΜΜ.Οι μάχες συνεχίζονται και ζητάμε από τον Αλλάχ τη νίκη και την ενίσχυση."
 
breaking-news-1437-04-05-al-khayr

PRONEWS