26.1.16

Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός υγείας: "Κάθε θέμα στα Βαλκάνια είναι ευθύνη μας"!


Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζζίνογλου μετείχε σε γεύμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλκάνιων Προσφύγων (BAL-GÖÇ) για τα 31 χρόνια του συλλόγου.

Στην ομιλία που έκανε εκεί ο καταγόμενος από τα Αρριανά Μουεζζίνογλου, είπε πως στα 13 χρόνια των τελευταίων κυβερνήσεων, καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για τα Βαλκάνια που προσπάθησαν να λύσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα εκεί. Ο Μουεζζίνογλου είπε πως κάθε πρόβλημα χώρας στα Βαλκάνια είναι και δικό του πρόβλημα και συνέχισε λέγοντας :
¨Από την Βοσνία ως την Δυτική Θράκη και από την Βουλγαρία ως την FYROM κάθε πρόβλημα αυτών που ζούνε εκεί, είναι και δικό μας πρόβλημα. Κάθε βάσανο των αδερφών μας είναι και δικό μας βάσανο. Για αυτό το έθνος και την πατρίδα είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε. Για αυτή την σημαία είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε. Έχουμε ανάγκη από ένα ισχυρό ταξίδι μέσα σε ενότητα και ομοψυχία, με αισθήματα αδερφοσύνης και με αλληλοσύνδεση μεταξύ μας.


Αυτοί των οποίων η μητέρα, ο πατέρας ή ο παππούς πλήρωσε τίμημα στα Βαλκάνια και ήρθαν εδώ, θα προσέχουν στην Τουρκία την ενότητα και την ομοψυχία. Όταν τίθεται θέμα για τα Βαλκάνια, είτε είναι βουλευτής του CHP, είτε του MHP είτε του AKP, το πρόβλημα μας είναι το κεφάλι αυτού του έθνους να είναι περήφανο. Να έχει αυτό το έθνος ενότητα και ομοψυχία. Έστω κι αν οι πολιτικές μας προτιμήσεις είναι διαφορετικές, οι στόχοι μας είναι κοινοί. Η πατρίδα αυτή είναι η δική μας πατρίδα, , η σημαία αυτή είναι η δική μας σημαία και το έθνος αυτό είναι το δικό μας έθνος¨.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Ο υπουργός Υγείας Μουεζζίνογλου , τόνισε πως με νόμο που ψήφισαν προσπαθούν να επιλύσουν θέματα υγείας που προκύπτουν σε Τούρκους των Βαλκανίων και είπε :
¨Με νόμο που ψηφίσαμε κάθε χρόνο θεραπεύουμε στην Τουρκία 400 άτομα από τα Βαλκάνια. Φιλοξενούμε μάλιστα και δύο συνοδούς με κάθε άρρωστο μαζί. Και κάθε είδους θεραπεία στην Τουρκία μπορούμε και τους την παράσχουμε δωρεάν. Αυτό το έθνος είναι ένα μεγάλο έθνος, φυσικά και υπάρχουν προδότες ανάμεσα μας, φυσικά και υπάρχουν εχθροί στο εξωτερικό. Είμαστε ένα έθνος που 150 χρόνια τώρα παλεύουμε με τους εντός προδότες και τους εξωτερικούς εχθρούς. Η τουρκική σημαία κυματίζει στο Χακκάρι και στο Ντιγιαρμπακίρ και θα συνεχίσει να κυματίζει. Εκείνους τους τρομοκράτες θα τους θάψουμε στα χαντάκια που άνοιξαν, το έθνος θα τους θάψει¨.

ΠΗΓΗ: tourkikanea.gr/onalert