13.1.16

Ας προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε το φριχτό πρόσωπο της πείνας που είναι αποτυπωμένο στα παιδιά της Συρίας.(Νέα δραστηριότητα)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ-Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, χρόνια πολλά.Ευλογημένη και πνευματικά καρποφόρα η νέα χρονιά.
«Αν δεν μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα για τους άλλους, κάνε πολλά μικρά με σπουδαία Αγάπη».

Με αυτή τη βασική αρχή ξεκινήσαμε πριν μερικά χρόνια, προκειμένου να προσφέρουμε στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας. Και παρόλο που οι δυνατότητές μας ήταν πολύ μικρές η Πρόνοια του Δωρεοδότη Θεού τις ενίσχυσε ποικιλοτρόπως .Ήδη διανύουμε τον ενδέκατο  χρόνο δράσης μας και ο εκάστοτε ετήσιος απολογισμός μάς επιβάλλει να αναπέμψουμε δοξολογικές ευχαριστίες προς τον εν Τριάδι Θεό και στην Υπεραγία Θεοτόκο για την ενίσχυση του έργου μας.
Βρισκόμαστε στην ανατολή του νέου πολιτικού έτους και αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ευχαριστήσουμε για την πολυποίκιλη συνεργασία μας και για την εμπιστοσύνη που συνεχίζετε να μας δείχνετε.
 Μακάριος ὁ συνιῶν ἐπὶ πτωχὸν καὶ πένητα · ἐν ἡμέρᾳ πονηρᾷ ρύσεται αὐτὸν ὁ Κύριος. Κύριος διαφυλάξαι αὐτὸν καὶ ζήσαι αὐτὸν καὶ μακαρίσαι αὐτὸν ἐν τῇ γῇ καὶ μὴ παραδῷ αὐτὸν εἰς χεῖρας ἐχθρῶν αὐτοῦ. (Ψαλμός 40, 2-3)
Στην εποχή της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης και ένδειας που διέρχεται η Ελλάδα, με τους εξαντλητικούς φόρους και την υπολειτουργία όλων των κρατικών και κοινωνικών δομών, μάς συγκινούν οι ευγενείς δωρητές, που προσφέρουν το υστέρημά τους με σκοπό την ενίσχυση κάθε ιεραποστολικής μας προσπάθειας.
Η διαδικτυακή μας ομάδα, με σύνεση διαχειρίζεται αυτά «τα ιερά χρήματα» σε έργα αγάπης.Ο ρόλος μας συνεχίζεται να είναι ακόμα ερανικός και συνεργαζόμαστε αρμονικά με δύο ιεραποστολικούς συλλόγους (που εκδίδουν τις σχετικές αποδείξεις) «άχρι καιρού», έως ότου γίνει πράξη η αυτόνομη και αυτοδύναμη  επίσημη παρουσία μας.Γι ‘αυτό να προσεύχεστε.
ΝΕΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ.
Η νέα μας δραστηριότητα,η πρώτη για το 2016,αφορά την ενίσχυση των πεινασμένων παιδιών της Συρίας.Στη Συρία τα παιδιά δεν πεθαίνουν μόνο από τις βόμβες. Πεθαίνουν και από την πείνα. Και όταν μιλάμε για παιδιά ο θάνατος αποτυπώνεται πιο φριχτά…
syria4_1
«Έχω να φάω 7 ημέρες» λέει στην κάμερα το 5χρονο παιδάκι από τη Συρία και καθώς μιλάει, και δεν φοράει μπλούζα, τα πλευρά του διαγράφονται στο λιπόσαρκο κορμάκι του.
syria2_2
Σε κάθε πόλη της Συρίας, ο θάνατος χτυπάει πρώτα τα παιδιά. Τα παιδιά και τις γυναίκες. Στην πόλη Μαντάγια, που τις καλές ημέρες ήταν δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τους Σύρους, ο χειμώνας έπεσε βαρύς.
Χιονίζει όλη την ώρα και η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Η πόλη βρίσκεται σε πολιορκία. Τα τρόφιμα έχουν σωθεί. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει μικρά παιδιά. Οι εικόνες θυμίζουν εικόνες δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.  Για να επιβιώσει κάποιος σήμερα στην Μαντάγια τρώει φύλλα, γρασίδι και έντομα. Οι γάτες και οι σκύλοι ακόμη και τα γαϊδούρια έχουν εξαφανιστεί προ πολλού.
Το ρεπορτάζ του sky news που κατάφερε και εισχώρησε στην υπό πολιορκία πόλη, παγώνει το αίμα. Κάθε ημέρα 2-3 παιδιά πεθαίνουν από πείνα ενώ μόνο τον μήνα που πέρασε αριθμός των νεκρών παιδιών ξεπερνά τα 30.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή να καταθέτουν τις δωρεές τους στον λογαριασμό.
Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.
(IBAN, GR 6102604690000640100058162)
(Δικαιουχος π.Δημήτριος Αθανασίου)
Επειδή θα εκδοθούν και αποδείξεις από Ιεραποστολικό σύλλογο, με τον οποίο συνεργαζόμαστε, παρακαλούμε τους δωρητές να μας γνωστοποιούν τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση διαμονής).
Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι το e-mail επικοινωνίας είναι: fdathanasiou@gmail.com
Τέλος ευχόμαστε ο Κύριός μας,δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Οσίου πατρός ημών Μαξίμου του Γραικού,του Ισαποστόλου και Ομολογητού, να χαρίσει ουράνια αμοιβή στους ευγενείς δωρητές, που προσφέρουν στους έχοντας ανάγκη.
Καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά
Για την διαδικτυακή ομάδα -ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ-
π. Δημήτριος Αθανασίου
Άρτα