24.1.16

Βίντεο: Τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπά θέσεις του συριακού Στρατού στο Χαλέπι - "Μια ανάσα" οι Τούρκοι από τις ρωσικές μονάδες

(Πάει γυρεύοντας...)

ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

του Βασίλη Καπούλα
Τουρκικό πυροβολικό και άρματα μάχης σφυροκόπησαν θέσεις του συριακού Στρατού και της συριακής Εθνοφυλακής στο χωριό al-Ball στο Χαλέπι για να παράσχουν κάλυψη σε μονάδες Τουρκομάνων ισλαμιστών που μάχονται και είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή και την ίδια στιγμή τουρκικά άρματα μάχης έχουν λάβει θέσεις μάχης στα σύνορα με το κουρδικό καντόνι του Afrin και κοντά στην κουρδική πόλη του Κομπάνι ενώ το τουρκικό περιβολικό χτυπά.
 
Η τουρκική χερσαία δύναμη που εισέβαλε στην συριακή επικράτεια πριν από οκτώ ημέρες, συνεχώς ενισχύεται και όλα δείχνουν ότι δεν θα αργήσει να έρθει σε "θερμή" επαφή με τις χερσαίες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που αν και ολιγάριθμες έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο του Καμισλί μαζί με άνδρες του συριακού Στρατού και Κούρδους του YPG.
 
Οι ρωσικές δυνάμεις και ο συριακός Στρατός, μαζί με τους Κούρδους βασίζονται στην αεροπορική κάλυψη για να επιχειρήσουν αποτελεσματικά, καθώς στην περιοχή αυτή οι ισλαμιστές και ο τουρκικός Στρατός είναι σαφώς υπέρτεροι αριθμητικά.
 
Όμως λόγω του φόβου των S-400 η τουρκική Αεροπορία δεν απογειώνει καν τα μαχητικά της, αφήνοντας στα ρωσικά μαχητικά την πρωτοβουλία των κινήσεων στην παρούσα φάση.
 
Πάντως όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει "θερμή επαφή" τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων, είτε στον αέρα είτε στο έδαφος.
 
Να σημειώσουμε και μια πληροφορία από απόλυτα έγκυρη πηγή ελληνικού Επιτελείου: Δύο τουρκικά υποβρύχια από την Κύπρο, περιπολούν καθημερινά στην περιοχή κοντά στις ρωσικές μονάδες επιφανείας στην Συρία.
 
Μην ξεχνάμε ότι το "Moskva" (ή το  ίδιας κλάσης"Varyag" που το έχει αντικαταστήσει προσωρινά) μπορεί να είναι μια πανίσχυρη πλατφόρμα αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής, αλλά χρειάζεται πάντα κοντά του τουλάχιστον δύο πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα για να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον όπου η Αγκυρα θα επιδίωκε μια εντυπωσιακή απάντηση σε τυχόν απώλειες μαχητικών της...
 
Πάντως χθες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, είπε ότι η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα να χτυπήσει το YPG στην βόρεια Συρία όπως ακριβώς είχε χτυπήσει το αρχηγείο του PKK στο Ιράκ στα βόρεια βουνά Qandil (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)
 
"Οι πηγές του YPG είναι στο Qandil. Ο οπλισμός μεταφέρεται στο PKK από τη Συρία και το YPG συνεργάζεται με την κυβέρνηση Άσαντ. Όταν η Τουρκία δει πράξεις που την απειλούν όπως μεταφορά όπλων θα κάνει την παρέμβαση εναντίον του YPG όπως έκανε στο Qandil".  
 
"Η Τουρκία θα κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα εναντίον σε απειλητικές αναπτύξεις κατά μήκος των συνόρων της" είπε όταν ρωτήθηκε για την ρωσική βάση στο Καμισλί.  
 
Στην συνάντηση Τ.Μπάιντεν με Α.Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη ειπώθηκε ότι "ΗΠΑ και Τουρκία είναι προετοιμασμένες για στρατιωτική λύση στην Συρία αν η πολιτική διευθέτηση δεν είναι δυνατή".  
 
Ο Α.Νταβούτογλου απάντησε ότι τρεις είναι οι απειλές για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, η συριακή κυβέρνηση, το ISIS και το PYD. 
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τουρκικός Στρατός αναπτύσσεται στα σύνορα με το Κομπάνι τη στιγμή που το τελευταίο γιορτάζει τον πρώτο χρόνο απελευθέρωσης της πόλης από το ISIS.
 
Στις εικόνες θα δείτε τους Κούρδους στην Rojava να έχουν συγκεντρωθεί στο φράχτη στα σύνορα με Τουρκία και να χαιρετούν την αντίσταση των Κούρδων στην Τουρκία και να υπόσχονται "γρήγορη ένωση του Κουρδικού λαού". 
 
 
 
Χωριό al-Bol (al-ball), βόρειο Χαλέπι
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
Embedded image permalink
 


pronews