9.1.16

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ - ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ Πλήρης κατάρρευση των ισλαμιστών σε όλα τα μέτωπα στην Συρία - Βομβαρδίστηκε νέο τουρκικό κομβόι


Οι ισλαμιστές έχουν καταρρεύσει σε όλα τα μέτωπα στην Συρία με τις ρωσικές δυνάμεις, Χεζμπολάχ, πολιτοφυλακές σιιτών και τον συριακό Στρατό να προελαύνουν. Ρωσικά μαχητικά εξαφάνισαν τουρκικό κομβόι στο Azaz κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ενώ οι ισλαμιστές σκοτώνονται μεταξύ τους.
 
Η Jaish Fateh εξόντωσε ισλαμιστές τους οποίους κατηγορούσε για συνεργασία με το ISIS στην Ιντλίμπ και ανατολικά του Ιορδάνη στην περιοχή al-Lazat η ISIS "καθάρισε" ισλαμιστές...Στη Daraa υπάρχουν αναρίθμητα πτώματα ισλαμιστών στο Shiekh Meskin ...
 
Στη Deir Ezzor o συριακός Στρατός "καθάρισε" 700 μέτρα γύρω από την περίμετρο και προχώρησε στο στρατηγικής σημασίας λόφο Tal Kroum τον οποίο και κατέλαβε μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους ισλαμιστές του ISIS.  Ο συριακός Στρατός "έσπασε" τις αμυντικές γραμμές των ισλαμιστών στα βουνά Al-Thardeh με αποτέλεσμα οι ισλαμιστές να υποχωρήσουν δυτικά της Deir Ezzor ενώ το σημαντικό είναι ότι δεν έχουν πλέον πρόσβαση στην ΝΑ πλευρά της εισόδου της βάσης.
 
Ταυτόχρονα, ο συριακός Στρατός μαζί με την 104 η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία  μπήκε στις πετρελαιοπηγές του Al-Thayyem και πλέον "βλέπει" στο φρούριο των ισλαμιστών Mohassan η οποία βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου Mayadeen-Deir Ezzor και μέσω του οποίου οι ισλαμιστές μεταφέρουν προμήθειες και ενισχύσεις.
 
Στη Παλμύρα, ο συριακός Στρατός ανέκτησε την πρωτοβουλία κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Παλμύρα-Χομς και κατέλαβε το χωριό Al-Bayarat στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης με την ρωσική Αεροπορία να σφυροκοπά τους ισλαμιστές..
 
Στο Χαλέπι, οι "δυνάμεις του Τίγρη' μετά από σφοδρές μάχες 8 ημερών με τους ισλαμιστές του ISIS έχουν τον πλήρη έλεγχο στο στρατηγικής σημασίας χωριό Najarah. Οι ειδικές δυνάμεις του "Τίγρη" και της Χεζμπολάχ αναπτύχθηκαν για να χτυπηθούν οι ισλαμιστές γύρω από τις πεδιάδες Deir Hafer. Οι ισλαμιστές σφυροκοπούνται στην Ayisha από την πόλη Najarah που μόλις είχε ανακαταληφθεί και ασφάλισαν την περίμετρο ενώ αν την καταλάβουν θα μπούν στην νότια πλευρά της Al-Bab Plateau, η οποία είναι στα χέρια των ισλαμιστών από το 2012!  
 
Στη βάση Kweiris  ο συριακός Στρατός κάνει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.
 
Στη Dara'a ο συριακός Στρατός συνεχίζει την επέλαση του με τους ισλαμιστές του FSA και της Jabhat Al-Nusra να έχουν υποστεί απανωτές ήττες. Ο συριακός Στρατός μετά και τις τελευταίες επιτυχίες του απέχει μόλις 200 μέτρα ανατολικά του περάσματος Jamrak από τα σύνορα με Ιορδανία.
 
Ταυτόχρονα, όλες οι προσπάθειες αντεπίθεσης των ισλαμιστών για ανακατάληψη της βάσης της Ταξιαρχίας 82 στο Sheikh Miskeen έχουν αποτύχει. Μέχρι τώρα οι ισλαμιστές έκαναν 3 απόπειρες σε 72 ώρες με τα ρωσικά μαχητικά να τους σφυροκοπούν ανηλεώς.
 
Στη Χάμα ο συριακός Στρατός αιφνιδίασε τους ισλαμιστές της al-Nusra με μια πανίσχυρη αντεπίθεση στη νοτιοανατολική πλευρά και κατέλαβε αρκετά χωριά μεταξύ Χάμα και Al-Salamiyah ένα εκ των οποίων ήταν και φρούριο των ισλαμιστών, το Al-Durrah.
 
Ο συριακός Στρατός συνεχίζει την επίθεση του στο ποταμό Al-Assi όπου κατέλαβε 11 χωριά κατά μήκος του και πηγάζει μεταξύ Χάμα και Al-Salamiyah στη κεντρική Συρία. Τώρα στρέφει την προσοχή του στη τελευταία πόλη που είναι υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της Jabhat Al-Nusra και Harakat Ahrar Al-Sham, τη Taqsis.
 
Αν ανακαταληφθεί και αυτή ο συριακός Στρατός θα συνεχίσει κατά μήκος του άξονα Χάμα-Χομς που οδηγεί στις πεδιάδες Al-Rastan και θα κόψει τον ανεφοδιασμό τους.
 
Οι ισλαμιστές έχουν υποχωρήσει στις πόλεις Qantarah and Tuloul Al-Hamr.
 
Για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2015, ο συριακός Στρατός "βλέπει" την αρχαία πόλη Quraytayn στη Χομς η οποία είχε καταληφθεί από τους ισλαμιστές του ISIS και μέσω αυτής ήλεγχαν τα σύνορα Ιράκ-Συρίας στη Χομς ενώ κατέλαβαν όλα τα χωριά κατά μήκος του κύριου αυτοκινητοδρόμου από το ιρακινό προάστιο της Al-‘Anbar.
 
Ο συριακός Στρατός ανακατέλαβε τη Jabal Quraytayn και το σημείο Maheen-Quraytayn και είναι έτοιμος να μπει στην Quraytayn, με τους ισλαμιστές του ISIS να καλούν για ενισχύσεις
 
Στη Δαμασκό, ο συριακός Στρατός κατάφερε να καταλάβει τις περιοχές ανατολικά του Marj Al-Sultan ενώ μπήκε στο χωριό Al-Bilaliyah και δημιούργησε μια "ζώνη ασφαλείας". Συνεχίζει έτσι την επέλαση σε περιοχές που είχαν οι ισλαμιστές από το 2012.
 
Στην ανατολική Ghouta μετά και τον θάνατο του ηγέτη της Jaish al-Islam, Zahran Alloush, οι ισλαμιστές παραχωρούν συνεχώς νέα εδάφη.
 
Στη Λαττάκεια ο συριακός Στρατός κατέλαβε το Ruweisat Al-Qubayb μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους ισλαμιστές του FSA και Jabhat Al-Nusra και "καθάρισε" το Qassab.
 
Πλέον αφού έχει υπό τον έλεγχο του Qassab, Burj Al-Qassab και  Ruweisat Al-Qubayb, ο συριακός Στρατός στρέφει την προσοχή του στο μέτωπο της Salma.
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
 
Syrian Army just 200 meters from Jordanian border in Dara’a
 
Rebels under attack in southeast Hama as the Syrian Army launched the Al-Assi River offensive
 
Rebels face collapse at southern flank in East Ghouta – Map Update
 
Embedded image permalink
 


pronews