15.1.16

Με μεγάλες τιμές συναντάται ο Π.Παυλόπουλος με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν - Στο πρόσωπό του "βλέπουν" τον Κ.Καραμανλή


ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

Μεγάλες στιγμές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλο και τις ελληνορωσικές σχέσεις όπου κατά την συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν, κάτι που δεν συνηθίζεται για έναν μη "εκτελεστικό" ανώτατο άρχοντα, αναγορεύθηκε χθες επίτιμος διδάκτορας της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, που αποτελεί μεγάλη τιμή για τα ρωσικά δεδομένα αφού πάντα αποδίδονταν σε ηγέτες συμμαχικών κρατών από εποχής Σοβιετικής Ένωσης. 

  Η συνάντηση με τον πρόεδρο Β. Πούτιν είναι εξαιρετικά σημαντική δεδομένου ότι στο πρόσωπό του βλέπουν τον "άνθρωπο" του Κ.Καραμανλή με τον οποίο ο Ρώσος ηγέτης εξακολουθεί να έχει πολύ καλές σχέσεις.  

 Η εξέλιξη όπως ήδη έχει σημειώσει το pronews.gr στα εσωκομματικά της ΝΔ με την εκλογή του Κ.Μητσοτάκη έναντι του εκλεκτού του Κ.Καραμανλή, Ε.Μεϊμαράκη έγινε δεκτή με αρκετό σκεπτικισμό από την πλευρά της Μόσχας καθώς έκλεισε την "πόρτα" της επιστροφής του Κ.Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος κάτι που θα το έλβεπαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση στην Ρωσία.  

 Βέβαια και ο Α.Σαμαράς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις όταν τον Φεβρουάριο του 2012 συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό της Ρωσία Β.Πούτιν και διαρρύχθηκε το πρωτόκολο υπέρ του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς οι Ρώσοι πάντα απέφευγαν να συναντούν τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης της εκάστοτε χώρας. 

  Αμέσως μετά όμως ο Α.Σαμαράς ακολούθησε μια σαφώς αντιρωσική πολιτική άρα αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κ.Μητσοτάκης παρά τις δεσμεύσεις που έχει δεν θα ακολουθήσει πολιτική που να συνάδει με τα ελληνικά συμφέροντα.   Χθες ο Π.Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν.  
 Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δηλαδή τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών- ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις». 
  «Τις εστίες πολέμου, την ανάγκη του αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνον όλοι οι λαοί μαζί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα και ο ίδιος προσωπικά διαπιστώνει ότι τα βήματα που κάνει η Ρωσία στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας είναι πάρα πολλά και είναι προς όφελος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας.   
Η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα καθώς οι δύο άντρες θα παραστούν σε Φόρουμ με θέμα τις διεθνείς προκλήσεις και προοπτικές , όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.  
 Στο πλαίσιο του Φόρουμ, υπό τον τίτλο «Η Ρωσία και ο κόσμος»,ο Β.Πούτιν και ο Π.Παυλόπουλος θα αναφερθούν στις σχέσεις των χωρών τους και τις πιθανότητες ενίσχυσης της συνεργασίας, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από την Ε.Ε (από το 2014). 
   Η επίσημη συνάντηση των Ρώσου προέδρου και του Προκόπη Παυλόπουλου είναι η πρώτη από τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε τα καθήκοντά του. 
  Σημειώνεται ότι ένα χρόνο νωρίτερα, ο Ρώσος ηγέτης συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.  
  Είναι σαφές ότι υπάρχει μια προσπάθεια "αναζωπύρωσης" των ελληνορωσικών σχέσεων μετά την "κρυάδα" του καλοκαιριού όταν η χώρα παρά το "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος παραδόθηκε στις "ορέξεις" των Γερμανών, και φυσικά πίσω από αυτών, των Αμερικανών.

pronews