9.1.16

Αρπαγή περιουσίας στην Χιμάρα με την υπογραφή της αλβανικής κυβέρνησης


Στην αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιωτικής περιουσίας προχώρησε η κυβέρνηση της Αλβανίας σε κτήμα 10.000τμ στον Λογαρά για να ανοίξει ο δρόμος στε στενό φίλο του Δημάρχου Χιμάρας Γκέργκι Γκόρο και άλλου Αλβανού επενδυτή που έχει καταπατήσει μεγάλο κτήμα στο Γυαλί του Βουνού που θέλουν να κατασκευάσουν κέντρα εστίασης και διασκέδασης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται επίσημα η αρπαγή περιουσίας στην Χιμάρα με βάση τον περιβόητο αντί-συνταγματικό νόμο περί ανάπτυξης τουρισμού, όπου η ιδιωτική περιουσία αλλοτριώνεται από το κράτος για να παραχωρηθεί στην συνέχεια δωρεάν σε έναν άλλο ιδιώτη!!!
Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για κτήμα 10.000τμ στην ιδιοκτησία του συμπατριώτη μας από την Παλάσα Πασχάλη Νεστούρη, πάνω στο όποιο το Δημαρχείο Χιμάρας έχει εγκρίνει άδεια οικοδόμησης για το ίδιο κτίσμα. Ο Π. Νεστούρης, είχε καταφέρει να σταματήσει τις εργασίες με δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει πως η άδεια που είχε εγκριθεί από το Δημαρχείο Χιμάρας ήταν παράνομη και καταχρηστική.
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ανακοίνωση βάση της οποίας το Υπουργείο Αστικού Σχεδιασμού θα προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του εν λόγω κτήματος με το γέλιο πόσο τον 17.967 ευρώ, δηλαδή 1,8 ευρώ το τετραγωνικό μετρό!!!
Το επόμενο στάδιο είναι η επ' αορίστου παραχώρηση του κτήματος στους επενδυτές Αλκέτ Ισλαμι και Άλμπαν Τζιλάρι. Ο Αλκέτ Ισλάμι είναι γνωστός εθνικιστής ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τον δήμαρχο Γκέργκι Γκόρο και είχε έρθει σε σύγκρουση με τον ιδιοκτήτη του κτήματος Π. Νεστούρη όταν αυτός δεν του επέτρεψε να εκμεταλευτεί το κτήμα του για σειρά εκδηλώσεων που ο ίδιος είχε ο Ισλάμι είχε οργανώσει.
Ο δεύτερος είναι ο γνωστός ως μεγάλο καταπατητή στο Γάλι (Βουνό) όπου έχει κτίσει κέντρο διασκέδασης και λοιπά.
Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στην δημοσιότητα απαλλοτρίωση κτήματος στην Χιμάρα με βάση τον περίφημο νόμο "Περί ανάπτυξης τουρισμού".
Είναι μια πρώτη γεύση από αυτό που θα ακολουθήσει στην Χιμάρα από την εφαρμογή αυτού του νόμου που γράφτηκε στα μέτρα των καταπατητών των κτημάτων στην Χιμάρα.