8.1.16

Τα ΜΑΤ χτύπησαν συνταξιούχους στην πορεία για το Ασφαλιστικό [εικόνες]

Τα ΜΑΤ, δεν πρέπει να λειτουργούν με υπερβάλλοντα ζήλο, εκτελώντας εντολές της "δημοκρατικής ...αριστερής" (!) κυβερνήσεως  δηλαδή εκείνων που μέχρι πρότινος κατηγορούσαν τα ΜΑΤ για ξυλοδαρμούς ηλικιωμένων! 
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι γενναιότητα  ούτε κατόρθωμα η επίδειξη ισχύος σε ηλικιωμένους συνταξιούχους ούτε η "διανομή" ...δημοκρατικού ξύλου και μάλιστα όταν οι διαμαρτυρόμενοι δεν διαπράττουν αδικήματα, αλλά απλά περιορίζονται σε πορείες διαδηλώνοντας δίκαια αιτήματα που αφορούν και τους ίδιους τους άνδρες των ΜΑΤ.
ΑΛΕΞ
_____________________________________________________
Ενταση, χημικά και ξύλο στο Σύνταγμα. Ανδρες των ΜΑΤ χτύπησαν ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια της πορείας για το Ασφαλιστικό στο κέντρο της Αθήνας.

Οταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα λουλουδάδικα οι αστυνομικοί απάντησαν με ρήψη χημικών και κρότου λάμψης. Μάλιστα δεν δίστασαν να χτυπήσουν και ηλικιωμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν τουλάχιστον δύο ηλικιωμένους άνδρες οι οποίοι και τραυματίστηκαν. Μάλιστα, ένας φέρεται να έχει πάει με ταξί στον Ευαγγελισμό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες οι άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν κάτω και έσυραν έναν ηλικιωμένο άνδρα. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δείχνει δυο άνδρες των ΜΑΤ να έχουν εγκλωβίσει το κεφάλι του ηλικιωμένου ανάμεσα στα σώματά τους και να τον σπρώχνουν προς το έδαφος και την ίδια ώρα ένας άλλος ηλικιωμένος άνδρας από πίσω τους να τους χτυπά την πλάτη σε μια προσπάθεια να τους σταματήσει. 
Επίσης, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορεί οι άνδρες των ΜΑΤ άρπαξαν σε κάποια στιγμή έναν άλλον ηλικιωμένο άνδρα με καφέ κοστούμι, ο οποίος πήγαινε προς το μέρος τους. Αμέσως, τους περικύκλωσαν νεαροί συμμετέχοντες στην πορεία προφανώς για να τους αναγκάσουν να τον αφήσουν... 
Τελικά μερίδα των διαδηλωτών κατάφερε να ξεφύγει από τα ΜΑΤ και να κατευθυνθεί προς την Ηρώδου Αττικού και το Μέγαρο Μαξίμου. Υπενθυμίζεται πως εκεί βρίσκονται από το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ που αιφνιδίασαν την κυβέρνηση και την αστυνομία και προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Η πορεία ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας με συνθήματα κατά του νέου Ασφαλιστικού.
Εκαναν τους τουρίστες και αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς
Οι διαδηλωτές το πρωί εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, η διέλευση των οποίων επιτρέπεται στην οδό Ηρώδου του Αττικού. Μπροστά στο Μέγαρο, όμως, τα λεωφορεία σταμάτησαν ξαφνικά και κατέβηκαν οι διαδηλωτές. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί εμπόδισαν τους συγκεντρωθέντες να προχωρήσουν προς το Μέγαρο, οι οποίοι αυτή την ώρα παραμένουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ασφαλιστικού.


Πηγή: 
iefimerida.