18.1.16

"Η Τουρκία στηρίζει τους διακινητές μεταναστών" δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!


Ανάλογα με τα σωματικά  ...προσόντα της Μέρκελ, είναι και τα πνευματικά. ΑΛΕΞ

Εκθειάζει την Μέρκελ για την πολιτική της στο προσφυγικό και “καρφώνει” την Τουρκία για την στήριξη που παρέχει στους διακινητές προσφύγων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

 Ο ΠτΔ έδωσε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung»ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσειστην Γερμανία, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ και την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ.


Ο τίτλος της συνέντευξης ενδεικτικός:«Η πορεία της Καγκελαρίου είναι θαρραλέα».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος θαυμάζει την προσφυγική πολιτική της ‘Αγγελα Μέρκελ, κατηγορεί δε την Τουρκία ότι στηρίζει τους διακινητές προσφύγων».

Ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι «η Μέρκελ είναι μεγάλη πολιτικός» και με τις αποφάσεις της στο προσφυγικό προσέφερε πολλά στην Ευρώπη και στην Γερμανία. (!!!)


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, αλλά και ότι η Ευρώπη χρειάζεται εξίσου την Ελλάδα, ενώ, σε ό,τι αφορά το χρέος, διευκρινίζει ότι «δεν μιλάμε για κούρεμα χρέους, αλλά για αναδιάρθρωση στη βάση των κανόνων του ΕΜΣ». 


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πολεμικές επανορθώσεις, εξηγεί ότι οι ελληνικές διεκδικήσεις δεν έχουν παραγραφεί και θα τεθούν στο κατάλληλο διεθνές forum, π.χ. στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. 


onalert