12.1.16

Ρ.Τ.Ερντογάν: "Είναι Σύρος βομβιστής" - Προβοκάτσια "στημένη" από την Άγκυρα (;) η τρομοκρατική επίθεση για να εισβάλει στην Β.Συρία

Στις προβοκάτσιες είναι συνηθισμένοι οι τούρκοι. Είναι το "χόμπυ" τους και είναι γνωστό ότι δεν ενδιαφέρονται για αριθμό θυμάτων, ούτε εάν αυτά είναι ξένοι ή τούρκοι. Ας εισβάλλουν στη Συρία και θα ...περάσουν καλά!
 EFENPRESS 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Mια "καλοστημένη" προβοκάτσια είναι όπως φάινεται η σημερινή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καθώς πριν λίγο ο Ρ.Τ.Ερντογάν μίλησε για "Σύρο βομβιστή" δίνοντας έτσι την αφορμή για εισβολή στην Β.Συρία και ήδη ο τουρκικό Τύπος αναφέρει ότι "ταυτοποιήθηκε" ο τρομκράτης και ότι πρόκειται "για γεννηθέντα στην Συρία το 1988!"

Ένα από τα διαμελισμένα σώματα διακρίνεται πλέον ως άμορφη μάζα που φαίνονται μόνο τα μαλλιά του κάποτε ζωντανού ανθρώπινου όντος, που εξαφανίστηκε από την Ζωή όπως και τα υπόλοιπα θύματα ξαφνικά, "όπως χάνονται τα δάκρυα στην βροχή" (η θρυλική φράση του Roy Batty στο αριστούργημα του Riddley Scott, Bladerunner που βασίζεται στο υπέροχο βιβλίο "Do Androids Dream of Electric Sheep" του  Philip K. Dick)  

 Η έκρηξη συγκλόνισε την καρδιά του ιστορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης και είναι σαφές ότι είχε σαν στόχο να χτυπηθεί κι άλλο ο τομέας του τουρισμού αφού τα θύματα είναι ξένοι τουρίστες. 
  Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan υπάρχουν δέκα νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και επισήμως πλέον. 
  Η έκρηξη έγινε στις 10.20 το πρωί, την ώρα που υπάρχει συνωστισμός από τουριστικά λεωφορεία στην περιοχή τα οποία φέρνουν τους ξένους τουρίστες για να ξεναγηθούν στην Αγία Σοφία. 
Το Reuters είχε αναφέρει από την αρχή ότι υπάρχουν διαμελισμένα σώματα και το βίντεο αποδεικνύει την σοκαριστική πραγματικότητα.    Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για Γερμανούς, Νορβηγούς και τουρίστες από τη Νότια Κορέα.  

 Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ερντέμ Κόρογλου καταθέτει: «Ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις νεκρούς από ζωντανούς. Τα κτίρια έτρεμαν από την έκρηξη. Κοιτάξαμε γύρω μας και είδαμε ανθρώπινα μέλη διάσπαρτα και αμέσως αρχίσαμε να τρέχουμε υπό το φόβο δεύτερης έκρηξης». 
  Μετά την δήλωση του Ρ.Τ.Ερντογάν είναι σαφές ότι πρόκειται για άλλη μια "false flag operation" του βαθέως τουρκικού κράτους.
Με το βαθύ τουρκικό κράτος ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος. Άλλωστε Τουρκία και ΗΠΑ είναι οι μόνες χώρες στον πλανήτη που διαθέτουν "deep state" δηλαδή άλλο παρουσιάζεται ως "βιτρίνα" και άλλο βρίσκεται από πίσω. 
Όλα τα υπόλοιπα κράτη του πλανήτη παρουσιάζονται όπως είναι, με τα στραβά τους, τα καλά τους και τα κακά τους, αλλά όπως είναι πραγματικά.  
 Στην Τουρκία ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιος πραγματικά διοργάνωσε αυτό το μακελειό αλλά φαίνεται αμέσως ποιος πάει να κερδίσει από αυτό και άρα είναι ο βασικός ύποπτος.   
Θα είχε δόση λογικοφάνειας αν είχε διοργανωθεί από Κούρδους για να χτυπηθεί ο τουρκικός τουρισμός, αλλά χτυπώντας ξένους τουρίστες οι Κούρδοι θα έστρεφαν την Διεθνή Γνώμη εναντίον τους, μακροπρόθεσμα επομένως από μια τέτοια κίνηση κερδίζει μόνο η Άγκυρα.   
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν όμως το "τράβηξε" ακόμα περισσότερο και έδειξε ποιους πραγματικά θα "βόλευε" να "στοχοποιηθούν" καθώς αποφεύγει να αναφέρει το ISIS: Η Δαμασκός και η κυβέρνηση Μ.Άσαντ.   Ένα τέτοιο χτύπημα σίγουρα δεν θα απέδιδε κανένα κέρδος στην συριακή κυβέρνηση. 

Μόνο ένας χαζός θα έκανε κάτι τέτοιo και να δώσει αφορμή στους Τούρκους να ονειρεύονται επέμβαση στην Β.Συρία για να δημιουργήσουν τουρκμενικό κράτος, ώστε να αποφύγουν την ίδρυση ενός μεγάλου μη ελεγχόμενου Κουρδιστάν που θα περιλαμβάνει εδάφη από την ΝΑ Τουρκία. 
 Ακόμα όμως και εάν οι Τούρκοι αποδεχθούν ότι επρόκειτο για μαχητή του ISIS πάλι θα είχαν αφορμή για εισβολή στην Β.Συρία ως έχοντες "έννομο συμφέρον" και με την εθνική τους ασφάλεια υπό απειλή. 
  Έτσι επιτυγχάνουν να εμφανιστούν ότι δεν έχουν πλεον καμία σχέση με το ISIS, ενώ επιχειρούν να εμπλέξουν και το ΝΑΤΟ διότι η Τουρκία μόνη της, καi ενώ βρίσκεται στην Συρία ρωσική δύναμη, δεν μπορεί να εισαβάλει.  
 Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: Πως πρόλαβαν και "ταυτοποίησαν" τον τρομοκράτη τόσο γρήγορα; 
Τον ήξεραν από πριν; Και αν ναι, γνώριζαν τι ετοίμαζε; 
Η ΜΙΤ δεν παρατήρησε τίποτα που να πρόδιδε κάποια τέτοια επιχείρηση; Γιατί τότε δεν τον σταμάτησαν; 
Μήπως γιατί έτσι και αλλιώς το αθώο αίμα πάντα "βόλευε" το τουρκικό (και όχι μόνο) κράτος; 
 Σίγουρα λίαν συντόμως θα υπάρξει και η ανάλογη "προκήρυξη" που θα τα "βάζει" όλα στην βολική για την Άγκυρα "θέση" τους.   

 Όπως λέει και ο Σέρλοκ Χολμς "Elementary my dear Watson". - 



pronews