14.1.16

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Τι είπε ο Καμμένος για "πόλεμο και αίμα"


 «Το ασφαλιστικό είναι το προτελευταίο νομοσχέδιο που, πριν από το αγροτικό, δημιουργεί προβλήματα» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι επί του Ασφαλιστικού εξελίσσεται ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος με τον κ. Κατρούγκαλο να είναι ανοιχτός σε προτάσεις.




   Ο κ. Καμμένος είπε ότι με την κυβερνητική πρόταση δίνεται για πρώτη φορά λύση στα ασφαλιστικά ταμεία, προσθέτοντας ότι αν δεν γίνουν αλλαγές, το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα γίνει ποτέ βιώσιμο, λαμβάνοντας υπόψη και την παράμετρο ότι οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους.
   Πρόσθεσε ότι η μάχη της κυβέρνησης δίνεται ώστε να "μην υπάρχει αίμα στις κύριες συντάξεις", ενώ θεωρεί πολύ σημαντική την αποδοχή, εκ μέρους εργοδοτικών οργανώσεων, της αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
   Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι στους δανειστές δίνεται μια πρόταση τεκμηριωμένη και βιώσιμη, σημειώνοντας ότι αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κυβερνούσαν οι προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις "που είχαν ως φάρο το πρώτο Μνημόνιο", τότε οι συντάξεις θα είχαν οδηγηθεί στα 200-250 ευρώ.
   «Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση καταφέραμε, μέχρι στιγμής, να μη μειωθεί η σύνταξη» είπε, για να προσθέσει ότι «μετά το Ασφαλιστικό, πάμε στην διαγραφή του χρέους, που το ζητά το ΔΝΤ, αλλά και η Ευρώπη».
   «Αυτό» συμπλήρωσε «θα οδηγήσει εντός του 2016 στο τέλος της εποχής των Μνημονίων», ενώ επικαλέστηκε και δηλώσεις τραπεζικών στελεχών, εντός και εκτός της χώρας, για ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, μετά τον «σταθμό της διαγραφής του χρέους».
   Σε ότι αφορά την ανάπτυξη, είπε ότι δεν μπορεί πλέον να δίνονται δάνεια π.χ. σε χρεοκοπημένους εκδοτικούς ομίλους ή να δίνονται δάνεια και να φυγαδεύονται χρήματα στο εξωτερικό. Ειδικά για το δεύτερο, τόνισε ότι θα έλθει νομοσχέδιο που θα δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν βγάλει χρήματα έξω, να τα δηλώσουν και να πληρώσουν ένα ποσοστό, ενώ αν δεν δηλωθούν, το ύψος της ποινής θα προσεγγίζει την ολική απώλεια του ποσού.
   Μιλώντας πάντα για την ανάπτυξη αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομία στους τομείς του Τουρισμού, της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου και της Αμυντικής Βιομηχανίας.
   Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στις αλλαγές που θα επιφέρει ο νόμος για τη Δημόσια Διοίκηση, λέγοντας ότι «ο νόμος αλλάζει τα πάντα», ενώ υπενθύμισε και για επισήμανση του πρωθυπουργού στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεχίσει το κομματικό κράτος, αλλά επιλέγει τη μεταφορά εξουσίας από τα υπουργεία στη Δημόσια Διοίκηση, όπου θα υπάρχει αξιολόγηση.
   Ερωτηθείς για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προέδρου της ΝΔ, σημείωσε ότι αυτή σηματοδοτεί (και) έναν ιδεολογικό διαχωρισμό με τους υποστηρικτές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής «χωρίς κοινωνική ευαισθησία και τους ακροδεξιούς που έφερε στο κόμμα ο Σαμαράς» από τη μιά, και τους υποστηρικτές της κοινωνικής ευαισθησίας που εκφράζεται και από τμήμα της Κεντροδεξιάς, από την άλλη.
   Τόνισε οτι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, εκφράζουν αυτήν την κοινωνική ευαισθησία στον χώρο της Κεντροδεξιάς και την αντίληψη για το κράτος-ρυθμιστή του κοινωνικού τοπίου. Εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει μετακίνηση στελεχών από άλλα κόμματα προς την ΝΔ, ενώ εξίσου θα υπάρξει «απελευθέρωση Καραμανλικών δυνάμεων», αλλά και «απελευθέρωση δυνάμεων της πατριωτικής Δεξιάς και του πατριωτικού Κέντρου». Πρόσθεσε, ακόμα, ότι με την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη «εθνομηδενιστικές απόψεις εκπροσωπούνται στην ΝΔ», σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ψήφισε υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης.
   Ο κ. Καμμένος εκτίμησε, τέλος, ότι οι κκ. Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος θα «προσπαθήσουν να βρουν στέγη στη ΝΔ, καθώς πέραν όλων των άλλων, υπάρχουν και ποινικές υποθέσεις, όπως του κ. Παπασταύρου, ή άλλων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό». 

onalert