24.1.16

EKTAKTO :Συνελήφθη ο ΑΛΒΑΝΟΣ συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής – Σώος ο 4χρονος Φοίβος


Σε μια καλύβα-αποθήκη κοντά στο χωριό Ορμύλια, στη Χαλκιδική εντοπίστηκε σήμερα από αστυνομικούς ο καταζητούμενος συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες σκότωσε τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του μικρού τους παιδιού. Μαζί του εντοπίστηκε σώος και ο 4χρονος γιος του τον οποίο είχε απαγάγει διαφεύγοντας μετά το έγκλημα.

Ο 4χρονος Φοίβος Λέσι για τον οποίο είχε εκδώσει σήμα και το Χαμόγελο του Παιδιού βρέθηκε καλά στην υγεία του και πλέον βρίσκεται στην αγκαλιά της οικογένειας του. Θα τον επισκεφθεί κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν αποκλείεται να μεταφερθεί και στο νοσοκομείο για προληπτικές εξελίξεις.
Ο φερόμενος ως συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια Πολυγύρου. Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται αργότερα να μεταχθεί στην Εισαγγελία Πολυγύρου.
Ο Λέσι συνελήφθη σε αποθήκη– παράπηγμα που ανήκει σε ιδιώτη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες κινούνταν στην περιοχή της Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη γνωστό που βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες.
Η αστυνομία αναζητούσε το συζυγοκτόνο όλο αυτό το διάστημα στήνοντας μπλόκα και αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Τελικά εθεάθη από κατοίκους της περιοχής και εντοπίστηκε σε οίκημα στο βουνό κοντά στο χωριό Ορμύλια, όπου διέπραξε και το έγκλημα.
ert
__________________________________________________________________
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
ΑΠΟ ΤΟ PRONEWS:

της Μαρίνας Νικολάκη
Αίσιο τέλος στο θρίλερ που κράτησε 18 ημέρες και αναστάτωσε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο μικρός Φοίβος βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά του παππού του, αφού ο Αλβανός συζυγοκτόνος και απαγωγέας του παιδιού συνελήφθη στη περιοχή Ορμύλια Χαλκιδικής.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολίτες της Χαλκιδικής εντόπισαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον Αλβανό Κλοντ Λέσι, ο οποίος στις αρχές του μήνα σκότωσε τη σύζυγό του στην Ορμύλια και στη συνέχεια διέφυγε αρπάζοντας τον 4χρονο γιο τους.
 
Το τετράχρονο αγόρι και ο πατέρας του εντοπίστηκαν σε καλύβα στην Ορμύλια Χαλκιδικής, εκεί όπου ο 41χρονος Αλβανός είχε δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του στις 6 Ιανουαρίου, αρπάζοντας το ένα από τα δύο τους παιδιά.
 
Σύμφωνα με την αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ο ίδιος εντοπίστηκε μαζί με τον 4χρονο γιο του και δεν προέβαλε αντίσταση.
Αυτήν τη στιγμή οδηγείται στην Ασφάλεια Πολυγύρου. Ο τετράχρονος είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρεται στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του.
 
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από 75χρονο άντρα που ισχυρίζεται πως είδε το συζυγοκτόνο της Χαλκιδικής με το μικρό Φοίβο να περιφέρεται σε ελαιώνες σε απόσταση μόλις ενός χιλιόμετρου από το χωριό.
Παρά την περιπέτεια, ο Φοίβος είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι αρχές συνέλαβαν τον συζυγοκτόνο, για τον οποίο η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό όλο αυτό το διάστημα.   
υτή την ώρα ο παππούς και η γιαγιά του μικρού Φοίβου βρίσκονται στο πλευρό του στο νοσοκομείο και ο πατέρας ανακρίνεται.
 
Ο παππούς του μικρού Φοίβου περιγράφει τη στιγμή τoυ εντοπισμού του Αλβανού ως εξής: "«Αυτός συνάντησε σε ένα χωράφι δύο Αλβανούς. Τους ζήτησε φαγητό και ασπιρίνες και αυτοί διαπραγματεύονταν για περίπου 2 ώρες μέχρι που ένας από αυτούς ειδοποίησε τη γυναίκα του. Αυτή με ειδοποίησε εμένα και μαζί με 3-4 παιδιά πήγαμε στο σημείο. Το παιδί το είχε τυλιγμένο με 5-6 μπουφάν. Κάποια στιγμή τον περιτρυγίρισαν τα παιδιά, τον ακινητοποίησαν και μου έφεραν το παιδί» λέει ο κ. Μπάμπης.
 
Όσο για την κατάσταση του μικρού Φοίβου ο κ. Μπάμπης λέει: «Είναι πολύ αδυνατισμένο και φοβισμένο. Στην αρχή έκλαιγε, αλλά όταν είδε τον αδερφό του ηρέμησε».
 
Στους αστυνομικούς ο Αλβανός συζυγοκτόνος είπε: "Ήρθα εδώ τα ξημερώματα με το παιδί. Μετά τη δολοφονία της γυναίκας μου προσπάθησα πολλές φορές να φύγω αλλά δεν τα κατάφερα γιατί οι δρόμοι είχαν πολλά μπλόκα. Όλες αυτές τις ημέρες γύριζα με το παιδί από καλύβα σε καλύβα"
 
Ο 35χρονος Αλβανός βρίσκεται την Ασφάλεια Πολυγύρου κρατείται και ανακρίνεται.
Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι είχαν ψάξει στο συγκεκριμένο σημείο ξανά χωρίς όμως να έχουν εντοπίσει το δράστη.
Η Αστυνομία, είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό από την πρώτη στιγμή και έψαχναν τον συζυγοκτόνο σε όλα τα μήκη και πλάτη της ευρύτερης περιοχής.
Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας είχε απευθύνει επανειλημμένως έκκληση στον 35χρονο να παραδοθεί και να επιστρέψει το παιδί στο σπίτι του.
 
Υπενθυμίζεται ότι, ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, ο Αλβανός Λέσι επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, καλώντας με απόκρυψη αριθμού, δύο ημέρες μετά το στυγερό έγκλημα.  Ο 35χρονος Αλβανός ζήτησε από τον κ. Κούγια να αναλάβει την υπεράσπισή του και μάλιστα έκλεισε ραντεβού μαζί του, προκειμένου να συνομιλήσουν από κοντά. Όπως είπε ο γνωστός ποινικολόγος η συνάντηση έγινε στις 8 Ιανουαρίου σε ερημική περιοχή στα Μέγαρα. Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου στην περιοχή Βαρέα των Μεγάρων με τον 35χρονο δράστη να εμφανίζεται μόνος, χωρίς να έχει μαζί του το παιδί. Ο Λέσι έφτασε στο σημείο με ένα πράσινο αυτοκίνητο, μάρκας Citroen, παλαιού μοντέλου. Φορούσε σκούφο κι έδειχνε ήρεμος. Στη συνάντηση, με βάση πάντοτε με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Κούγιας, ο Λέσι του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπισή του.  
 
Ο κ. Κούγιας έθεσε ως προϋπόθεση, για να αναλάβει την υπόθεση να έχει επιστρέψει προηγουμένως ο 4χρονος Φοίβος στην οικογένειά του. Στο αίτημα του ποινικολόγου ο συζυγοκτόνος δεν απάντησε και αρκέστηκε να πει στον Αλέξη Κούγια ότι «θα τα πούμε».