28.12.15

Καταγγελία Ιρακινών: Αμερικανικά ελικόπτερα φυγαδεύουν τους διοικητές των ισλαμιστών από το Ραμάντι (vid)

ΟΙ ΣΙΙΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 


Mε ελικόπτερα φυγάδευσαν τους διοικητές του ISIS στο Ραμάντι,όπως καταγγέλουν οι Ιρακινοί που πολέμησαν στην πόλη αφήνοντας υπόνοιες ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει ένα είδος "υπόγειας" συμμαχίας με τις ΗΠΑ, καθώς θεωρείται ότι εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά της συμφέροντα στην περιοχή. 

  Ο διοικητής των επίλεκτων δυνάμεων των Σιιτών «Αλ Χασντ αλ Σάμπ», καταγγέλει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες  φυγάδευσαν τους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ντάες (ισλαμικό κράτος), από την πόλη Ραμάντι, κατά τον χρόνο της στρατιωτικής επιχείρησης. 

 Ο αρχηγός των ιρακινών δυνάμεων, δήλωσε ότι η καθυστέρηση κατά τη διάρκεια των ειδικών επιχειρήσεων στις πόλεις Ραμάντι και Φαλούτζα έγινε εξαιτίας παρέμβασης των Ηνωμένων Πολιτειών.   «Η καθυστέρηση της επιχείρησης στο Ραμάντι και τη Φαλούτζα, στην επαρχία Ανμπάρ, είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να φυγαδεύσουν  τους ηγέτες του Ντάες και για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν ελικόπτερα που έφυγαν σε άγνωστη κατεύθυνση», δήλωσε ο διοικητής του τάγματος, Χαϊντάρ αλ Χοσεΐνι αλ Αρντάβι. 

 Σημειώνεται ότι οι ιρακινές δυνάμεις μόλις σήμερα κατέλαβαν και το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στην πόλη, την έδρα της Περιφέρειας όπου και ακόμα πολεμούσαν περί τους 200 τζιχαντιστές.    
 Ο ιρακινός Στρατός με την υποστήριξη της Αεροπορίας και μαχητών παραστρατιωτικών σιιτικών ομάδων καθώς και με πληροφορίες από Μόσχα συνεχίζουν την μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά των τρομοκρατών στην επαρχία Ανμπάρ στο δυτικό τμήμα της χώρας.   Ο ρόλος των ΗΠΑ θεωρείται ιδιαίτερα περίεργος από τους Ιρακινούς, καθώς έχουν καταγγείλει δεκάδες φορές ότι αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν ρίξει "κατά λάθος" εφόδια στους τζιχαντιστές.  
 Η πόλη Ραμάντι, η οποία είχε καταληφθεί από το Ντάες το Μάιο του τρέχοντος έτους, αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για τις ιρακινές ΕΔ, ενώ η εγγύτητά της με την Βαγδάτη (100 χλμ από την πρωτεύουσα) αποτελούσε απειλή ακόμα και για την ιρακινή κυβέρνηση.    Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις την Τρίτη εξαπέλυσαν επίθεση για την απελευθέρωση του κέντρου της πόλης Ραμάντι.



pronews