17.12.15

Ανελέητο κυνήγι ισλαμιστών του Β.Καυκάσου από Spetsnaz στην Ιντλίμπ - Περικυκλώνουν την πόλη - Σφοδροί βομβαρδισμοί (φωτό, vid)


Eπίκειται σφαγή των ισλαμιστών στην Ιντλίμπ καθώς ο συριακός Στρατός με τους συμμάχους του την περικυκλώνουν ώστε να μην υπάρχει καμία οδός διαφυγής για τους ισλαμιστές της al-Nusra και FSA ενώ σπεύδουν Ρώσοι πεζοναύτες και Spetsnaz, καθώς εντοπίστηκε η ισλαμιστική ομάδα του Βορείου Καυκάσου "Ajnad Kavkaz".
 
Tαυτόχρονα, σκοτώθηκε ο "Abu Abdel Salaam" στην πόλη al-Zorba, επιχειρησιακός διοικητής της "Anhrar al Sham" και "διοικητής" της Ιντλίμπ με τον λαό της Συρίας να πανηγυρίζει την είσοδο του Στρατού στη Χομς.
Στη βόρεια Λαττάκεια ο συριακός Στρατός με τους συμμάχους του απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο των στρατηγικών λόφων "793" και "Shayr Al-Sahaab" μετά από σφοδρές μάχες με τους ισλαμιστές της Jabhat Al-Nusra, Harakat Ahrar Al-Sham και FSA και περικυκλώνει πλέον την Ιντλίμπ από ανατολικά από την Jabal Al-Kaft που βρίσκεται στα σύνορα με Ιντλίμπ.
 
Σκοπός είναι να "σφραγιστεί" η Ιντλίμπ από τα τουρκικά σύνορα και την Λαττάκεια ώστε να μην υπάρχει καμία διέξοδος για τους ισλαμιστές της al-Nusra και του FSA.
 
Γι αυτό και η Βόρεια Λαττάκεια βομβαρδίζεται ανηλεώς σε απόσταση 2 χλμ από τα τουρκικά σύνορα με τους Τούρκους ανίκανους να απαντήσουν...
 
Η σημασία των σημείων "793" και "Shay Al-Sahaab" είναι μεγάλη γιατί αυτό σημαίνει πως ο συριακός Στρατός  "βλέπει" τη στρατηγική πόλη Al-Sirmaniyah στην Ιντλίμπ και η οποία είναι το "κλειδί" για την κατάληψη της πόλης-φρούριο των ισλαμιστών, τη Jisr Al-Shughour και των πεδιάδων Al-Ghaab.
 
Νωρίτερα χτες, ο συριακός Στρατός κατέλαβε τα βουνά Al-Nuba μετά απο μια βδομάδα μαχών με την Jabhat Al-Nusra.
 
Σειρά παίρνουν πλέον οι ισλαμιστές του ISIS στη Deir Hafer όπου οι ειδικές δυνάμεις "Τίγρης" του συριακού Στρατού μαζί με τη Χεζμπολάχ και τις δυνάμεις NDF τους βομβαρδίζουν από δύο πλευρές κοντά στη βάση Kuweires.
 
Οι επιθέσεις έχουν εστιαστεί στα στρατηγικής σημασίας χωριά  Tal Al-Ahmar ( στη νότια πτέρυγα) και Humaymah Al-Kabeera ( στην ανατολική πτέρυγα).
 
Στον ανατολικό Λίβανο, το ISIS έχει μεγάλες απώλειες από τη Χεζμπολάχ στις περιοχές Ras Ba’albak και Jaroud Qa’a στη Beqa’a και στη πόλη Jaroud Al-Qa’a κοντά στη σύνορα με Συρία με τους ισλαμιστές να υποχωρούν προς την περιοχή Jaroud ‘Arsal για να σωθούν.
 
Στο Χαλέπι ο συριακός Στρατός μαζί με τη Hezbollah, NDF και Harakat Al-Nujaba κινούνται προς την κατάληψη των στρατηγικών πόλεων Al-Barqoum, Khan Touman, Al-Zorba από τους ισλαμιστές της Harakat Ahrar Al-Sham, Jabhat Al-Nusra, Liwaa Suqour Al-Sham, Harakat Nouriddeen Al-Zinki.
 
Οι επιθέσεις ξεκίνησαν από τα χωριά Zeitan και Burnah που βρίσκονται δυτικά του Tal Al-‘Eiss.
 
Ο "Διοικητής" της Idlib και επιχειρησιακός διοικητής της Ahrar Al-Sham νεκρός.
 
 
Η ισλαμιστική ομάδα του "Βόρειου Καυκάσου" Ajnad Kavkaz στην Ιντλίμπ.
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
 
 
Embedded image permalink







pronews