22.12.15

Συρία: Ρουκέτες σε σχολείο από το ISIS - 9 μαθήτριες νεκρές


Εννέα μαθήτριες σκοτώθηκαν σήμερα από ρουκέτες που έριξε στο σχολείο τους στην πόλη Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική Συρία η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Την είδηση αυτή για τον θάνατο των 9 μαθητριών ανακοίνωσε επίσης το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διευκρίνισε ότι από τις ρουκέτες τραυματίστηκαν επίσης 20 άνθρωποι "στην πλειονότητά τους παιδιά που φοιτούν στο σχολείο" στη συνοικία Χράμπες, η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο των αρχών.


"Υπάρχει κίνδυνος ο απολογισμός αυτός να αυξηθεί καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση", διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Από το 2013, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ελέγχουν σχεδόν το σύνολο της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, η οποία είναι πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα, της οποίας ωστόσο τη μισή πρωτεύουσα εξακολουθούν να ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ και οι Ρώσοι έχουν βομβαρδίσει αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες την επαρχία αυτή, βάζοντας στο στόχαστρο τις πετρελαϊκές δραστηριότητες των τζιχαντιστών.

real