20.12.15

Επίκειται σφαγή: Οι Ιρακινοί περικύκλωσαν τους τζιχαντιστές μέσα στη Ραμάντι

Ο στρατός του Ιράκ και οι φιλοκυβερνητικές σιιτικές πολιτοφυλακές που μάχονται στο πλευρό του, έχει καταφέρει να ανακαταλάβει το 60% της πόλης Ραμάντι από το Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδουν ιρανικά Μέσα ενημέρωσης. 
  «Το 60% της Ραμάντι είναι πλέον υπό τον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων», δήλωσε Ιρακινός αξιωματούχος στο Fars News.
  Ο ίδιος είπε ότι τις τελευταίες 4 ημέρες δεκάδες τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Ιρακινούς στις άγριες μάχες για την απελευθέρωση της πόλης Ραμάντι, που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ. 
  Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στην πόλη από όλες τις πλευρές, με αποτέλεσμα οι τζιχαντιστές να έχουν αποκλειστεί στο κέντρο της πόλης. 

  Στις 17 Νοεμβρίου οι ιρακινές δυνάμεις πέρασαν για πρώτη φορά τον Ευφράτη ποταμό, από τότε που το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Ραμάντι, στα μέσα Μαΐου του 2015.  

 Πολλά κυβερνητικά κτίρια επίσης έχουν περιέλθει στον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.  
 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το απόγευμα της Κυριακής, ο ιρακινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους της Ραμάντι να την εγκαταλείψουν μέσα σε 72 ώρες, καθώς μετά τη λήξη της διορίας ο στρατός και οι φιλοκυβερνητικοί παραστρατιωτικοί θα εξαπολύσουν την τελική επίθεση τους για την ανακατάληψη της πόλης. 

  Ιρακινά αεροπλάνα έριξαν προκηρύξεις την Κυριακή στη Ραμάντι, καλώντας με αυτές τους κατοίκους να την εκκενώσουν μέσα στις επόμενες 72 ώρες. 

  Και η κρατική τηλεόραση του Ιράκ με τη σειρά της μετέδωσε, βασιζόμενη σε ανακοίνωση του στρατού, ότι οι ιρακινές δυνάμεις ετοιμάζονται για τη μεγάλη τελική επίθεση ώστε να ελευθερωθεί η πόλη.  
 Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος που είναι περικυκλωμένοι στο κέντρο της πόλης δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πολεμήσουν έως τον τελευταίο

pronews