14.12.15

Απολογία Ερντογάν στον Πούτιν αλλά και αλιευτικά στο Αγαθονήσι!


Η Τουρκία είναι στριμωγμένη για τα καλά στην γωνία και προσπαθεί με το γνωστό “ανατολίτικο” παζάρι που περιλαμβάνει “γαλιφιές” και κολακείες και …θυματοποίηση από τη μία και από την άλλη “τσαμπουκάδες” που επιχειρούν να προκαλέσουν την εντύπωση ότι η Τουρκία δεν φοβάται κανένα. 

Στην προκειμένη περίπτωση η Άγκυρα φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο. Από τη μία ο Ερντογάν εμφανίζεται απολογητικός έναντι του Πούτιν λέγοντα επί της ουσίας ότι η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους SU-24 ήταν …ένα λάθος που οφείλεται μάλιστα στον Ρώσο πιλότο που δεν …άκουσε τις προειδοποιήσεις! Λέει συνειδητά ψέμματα και είναι θέμα ημερών να υπάρξει κι άλλη απόδειξη γι΄ αυτό.

Από την άλλη τη νύχτα στο Αιγαίο και στο Αγαθονήσι…βγήκαν τρεχαντήρια! Πολλά αλιευτικά σκάφη των Τούρκων εμφανίστηκαν ανοιχτά του Αγαθονησίου ,θέτοντας σε ετοιμότητα το Λιμενικό.

Απολογία στον Πούτιν

Οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας δεν πρέπει να επηρεαστούν από το «λάθος» ενός πιλότου, δηλώνει ο Ερντογάν.
«Δεν θέλαμε μια τέτοια εξέλιξη. Έγινε ένα λάθος εντός του εναέριου χώρου μας. Ποιος έκανε το λάθος; Όχι η ρωσική κυβέρνηση, βεβαίως. Ήταν οι πιλότοι αμελείς και δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στους Ρώσους χειριστές του Su-24.
Οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι προειδοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος 10 φορές πριν το καταρρίψουν και πως δεν γνώριζαν ότι ήταν ρωσικό, καθώς ιδίου τύπου αεροσκάφη διαθέτει και η Συριακή αεροπορία.

«Ένα περιστατικό, ένα λάθος του πιλότου που δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις δεν πρέπει να επηρεάσει τις σχέσεις δύο χωρών, ειδικά τις στρατηγικές τους σχέσεις. Αυτό μας λυπεί ιδιαιτέρως», είπε ο Ερντογάν .
Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι έχει επαφές με γειτονικές χώρες ώστε αυτές να λειτουργήσουν ως μεσάζοντες στη Ρωσία για να αμβλυνθεί η κρίση. «Δεν θέλουμε ένταση. Θέλουμε την συνέχιση της στρατηγικής μας συνεργασίας με τη Ρωσία», είπε ο Ερντογάν και πράγματι μπορούν οι σχέσεις με τη Ρωσία να αποκατασταθούν αύριο το πρωί αρκεί να τολμήσει ο Ερντογάν να αλλάξει πολιτική στην Συρία. 

onalert