28.12.15

Βίντεο: Οδομαχίες στιλ "Χαλέπι" στο τουρκικό Ντιγιάρμπακιρ - ΕΕ, ΗΠΑ, και ΜΜΕ (μαζί και τα ελληνικά) άφωνοι μπροστά στα εγκλήματα κατά αμάχων του τουρκικού Στρατού


ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΟYΡΔΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ!  

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ένα εντυπωσιακό βίντεο από το τουρκικό Ντιγιάρμπακιρ στην νοτιοανατολική Τουρκία το οποίο έχει κουρδόφωνο πληθυσμό έχει δει το φως της δημοσιότητας στο οποίο εάν δεν ήταν γνωστή η τοποθεσία πολύ εύκολα θα γινόταν πιστευτό ότι αναφέρεται σε συγκρούσεις στο συριακό Χαλέπι, ή στην Ντεράα, ή στην Ντεϊρ Εζόρ, η σε κάποια άλλη συριακή τοποθεσία σύγκρουσης.
Στο pronews.gr έχουμε αναδείξει τις βιαίότητες του τουρκικού Στρατού (δείτε εδώεδώεδώ, και εδώ) εντός κατοικημένων περιοχών-το οποίο και αποτελεί έγκλημα πολέμου σύμφωνα με την Συνθήκη της Γενεύης-δεκάδες φορές το τελευταίο εξάμηνο, όπου διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά αμάχων, και προκαλεί εντύπωση η αφωνία της ΕΕ των ΗΠΑ αλλά και όλων των δυτικών ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών.
Σε ελάχιστα μέσα και με όχι ιδιαίτερο "θόρυβο" έχουν δημοσιοποιηθεί εν μέρει κάποιες πληροφορίες "για συγκρούσεις μεταξύ μαχητών του ΡΚΚ και του τουρκικού Στρατού" και μέχρι εκεί.
Στις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ, Τσίζρε, Σιλώπι, Σιρνάκ και σωρεία άλλων εδώ και μήνες σκοτώνονται άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Στις πόλεις αυτές βομβαρδίζονται σπίτια, σκοτώνονται πολυμελείς οικογένειες και οι τραυματίες δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθλαψη καθώς απαγορεύεται στα ασθενοφόρα να τους παραλάβουν.
Οι πόλεις τελούν υπό καθεστώς απγόρευσης κυκλοφορίας ενώ Τούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές σκοτώνουν εν ψυχρώ όποιον ξεμυτίσει από την πόρτα του.


Δεν είναι δυνατόν το pronews.gr καθημερινά να βρίσκει ντοκυμέντα από ότι συμβαίνει εις βάρος πολιτών σε μια χώρα που επιδιώκει και έχει καταφέρει να είναι υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ.
Μια ΕΕ που δεν έχει αρθρώει ούτε μια απλή δήλωση. Σκοτώνονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι (και Τούρκοι στρατιώτες) και είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ! Αυτό είναι... καταπληκτικό! Η ΕΕ μοιάζει να βρίσκεται στην... "χώρα του Οζ" και δεν βλέπει απολύτως τίποτα!
Αντίθετα στην Ελλάδα βλέπει όλα τα "στραβά". Ακόμα και για τους πρόσφυγες-λάθρο που η Τουρκία έχει γεμίσει την Ευρώπη, πάλι η Ελλάδα ευθύνεται αντίθετα οι Τούρκοι... αμοίβονται με 3 δισ.ευρώ!
Και τι θαγίνει όταν η Τουρκία δημιοργήσει και νέο κύμα προσφύγων αυτή τη φορά με Κούρδους πρόσφυγες; Διότι ισοπεδώνουν τις πόλεις και τα σπίτια τους. Ας μη γελιόμαστε οι Σύροι δεν έρχονται στην Ευρώπη, επειδή έχουν πόλεμο ή δεν θέλουν να πολεμήσουν,αλλά επιεδή δεν έχουν πλέον σπίτια ούτε για να κοιμηθούν. Αυτό δεν θα αλλάξει ακόμα και όταν τελειώσει ο πόλεμος. Για χρόνια θα ζουνε σε τέντες, σκηνές και κοντέινερ.
Το ίδιο συμβαίνει τώρα στην Τουρκία στις πόλεις με κουρδόφωνο πληθυσμό. Τα σπίτια τους ισοπεδώνονται.
Λόγω  της εκστρατείας του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων, Τούρκοι πολίτες κουρδικής καταγωγής εγκαταλείπουν τη χώρα τους και μεταβαίνουν  στην Ευρώπη.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πανικό με άμεση απόφαση να αποχώρησης από την χώρα σε άλλους 200.000 Κούρδους.
«Εάν η κατάσταση συνεχίσει να εκτυλίσσεται  με αυτόν τον τρόπο, νομίζω, ότι την αρχή της άνοιξης στους  Σύρους πρόσφυγες θα προστεθούν  και χιλιάδες Κούρδοι  που προσπαθούν να ξεφύγουν από την Τουρκία. Όλοι αυτοί μεταβαίνουν από το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας στην  ήδη γνωστή διαδρομή,  μέσω Βουλγαρίας και  Ελλάδας προς την κεντρική  Ευρώπη »,  δήλωσε ο Τούρκος αναλυτής Schwan Zulal.
Τι θα γίνει με το νέο προσφυγικό ρεύμα; Γιατί η ΕΕ δεν μιλάει; Γιατί είναι αμίλητη; Τα ΜΜΕ (και δη τα ελληνικά) θα αποφασίσουν ποτέ να δείξουν τις συμβαίνει στην Τουρκία αυτή την στιγμή;
pronews