24.12.15

Για «προδοσία» κατηγορεί ο Νταβούτογλου τον Ντεμιρτάς μετά το ταξίδι του στη Ρωσία


Νέα επίθεση του Τούρκου πρωθυπουργού στον επικεφαλής του φιλοκουρδικού Κόμματος
Δημοκρατίας των Λαών


 Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στην τουρκική κυβέρνηση και τον επικεφαλής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μετά το ταξίδι του τελευταίου στη Ρωσία.

Έπειτα από την κριτική που άσκησε ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος στην Άγκυρα για την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από τουρκικά μαχητικά, τονίζοντας πως πρέπει να τερματιστεί η κρίση στις διμερείς σχέσεις, τα… πυρά ανταπέδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. 

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τον επικεφαλής του HDP για «προδοσία», καταγγέλλοντας πως χρησιμοποίησε το ταξίδι του στη Μόσχα για να καταδικάσει την Άγκυρα σχετικά με την κατάρριψη του Σουκχόι.

«Παίρνουν το μέρος όποιου βρίσκεται σε κρίση με την Τουρκία. Ο Ντερμιρτάς που λέει στη Μόσχα ότι η κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την Τουρκία ήταν λάθος, είναι απόλυτη ντροπή και προδοσία», τόνισε ο Νταβούτογλου σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters ο πρωθυπουργός της Τουρκίας πρόσθεσε πως βασικό καθήκον της κυβέρνησης είναι να «υψώσουμε τη φωνή μας κατά της ρωσικής ωμότητας. Η υποστήριξη της Ρωσίας ενώ σκοτώνει αμάχους στη Συρία είναι προδοσία όχι μόνο κατά της χώρας μας, αλλά κατά της ανθρωπότητας».

Σημειώνεται πως ο Ντεμιρτάς συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είπε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τους Κούρδους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.

protothema.gr