17.12.15

Τρόμος στο κέντρο της Αθήνας …Ανίκανη να επιβάλει τον νόμο η Κυβέρνηση!




Modus operandi και ...τρίχες κατσαρές. Μόλις κάνουν επίθεση, περικύκλωση από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, κλήση από τηλεβόα να παραδοθούν και σε περίπτωση αρνήσεως, τσάκισμα στο ξύλο και κατ ευθείας στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού για...service. Για να γίνει αυτό, όμως απαιτείται πολιτική βούληση, η οποία δεν υπάρχει λόγω ΄πολιτικής "συγγενείας" με το συγκεκριμένο "χώρο". Ας αφήσουν την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και άν ξαναδείτε αναρχικό σε απόσταση χιλιομέτρου από τα Εξάρχεια, να μου γράψετε...! Juan



Προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η προχθεσινή επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται κλιμάκωση των βίαιων περιστατικών στην περιοχή των Εξαρχείων.

<p>Ο Β. Οικονόμου ο οποίος δέχτηκε επίθεση σε εστιατόριο των Εξαρχείων</p>
Ο Β. Οικονόμου ο οποίος δέχτηκε επίθεση σε εστιατόριο των Εξαρχείων
Οπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο άγριος ξυλοδαρμός του βουλευτή της ΝΔ δεν αποκλείεται να αποτελεί μέρος του σχεδίου «Μαύρος Δεκέμβρης», που είχε προαναγγείλει μέσα από τη φυλακή ο Νίκος Ρωμανός.
Οι επικεφαλής των ερευνών εξετάζουν όλα τα διαθέσιμα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, προκείμενου να εντοπίσουν κινήσεις των κουκουλοφόρων που εισέβαλαν το βράδυ της Τρίτης στο εστιατόριο «Ζάχαρη και Αλάτι» και ξυλοκόπησαν τον Β. Οικονόμου.
Ο βουλευτής είχε πάει να διασκεδάσει με φίλους του, όταν εμφανίστηκε ομάδα 10 ατόμων, που φορούσαν κράνη και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν και να βρίζουν. Υπήρξε παρέμβαση από θαμώνες, οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να σταματήσουν την επίθεση. Από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο βουλευτής έπεσε κάτω αιμόφυρτος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό.
Ο Β. Οικονόμου δήλωσε στο «Εθνος» για το περιστατικό: «Η ύπουλη και άνανδρη επίθεση των ομάδων των κουκουλοφόρων δεν με πτοεί. Τη »διαταγή» απαγόρευσης της παρουσίας μου στα Εξάρχεια τους την επιστρέφω. Καλώ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να διασφαλίσει και να περιφρουρήσει το δικαίωμα κάθε πολίτη να ζει και να εργάζεται στην περιοχή των Εξαρχείων».
Κρανοφόροι τραμπούκοι σπέρνουν τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας
Σύμφωνα με την Αστυνομία, «παρατηρητής» στην περιοχή ειδοποίησε τους κουκουλοφόρους για την παρουσία του βουλευτή στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δράστες πιθανότατα εφόρμησαν από κατάληψη αναρχικών σε κτίριο της περιοχής.
Κατά πληροφορίες, ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε στην Αστυνομία ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, καθώς εντός του εστιατορίου βρισκόταν για περίπου 10 λεπτά. Ο τρόπος που έγινε η επίθεση είναι παρόμοιος με τις πρόσφατες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στα Εξάρχεια. «Επιχειρείται να στηθεί ένα ιδιότυπο »άβατο» στην περιοχή των Εξαρχείων από συγκεκριμένη ομάδα αντιεξουσιαστών που φαίνεται πως επιθυμούν την κλιμάκωση των επιθέσεων», αναφέρει αξιωματικός της Κρατικής Ασφάλειας.
Κρανοφόροι τραμπούκοι σπέρνουν τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι τα Εξάρχεια αποτελούν «άβατο» και δήλωσε πως το φαινόμενο απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. και θα αντιμετωπιστεί. Ο υπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Β. Οικονόμου και του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τη βούλησή του να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα, ενώ υποστήριξε ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες αποκλεισμού χώρων και ιδεών».
Στο πρόσφατο παρελθόν είχαν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά, όπως ο προπηλακισμός του Γ. Βαρουφάκη, η καταδρομική επίθεση σε βάρος του ΑΤ Εξαρχείων, η εκτόξευση μολότοφ κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα δύο φορές σε λίγα λεπτά. Ομως μέσα σ” έναν μήνα έχουν σημειωθεί πέντε συγκεκριμένες επιθέσεις που φαίνεται να έχουν γίνει από την ίδια «κολεκτίβα αντιεξουσιαστών», η οποία ενδέχεται να σχετίζεται και με τις παραπάνω επιθέσεις.toskas-delta
Το «modus operandi»
Το «modus operandi» στα περιστατικά φαίνεται να είναι το ίδιο, μία ομάδα περίπου 10 ατόμων, με κουκούλες ή κράνη, που πιθανότατα έχουν ειδοποιηθεί από «παρατηρητή».
Στις 18 Νοεμβρίου κουκουλοφόροι είχαν εισέλθει ξαφνικά σε μπαρ επί της Καλλιδρομίου, όπου βρισκόταν ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. Οι δράστες είχαν προπηλακίσει τον υπουργό και τον είχαν εκδιώξει από τα Εξάρχεια με απειλές και βρισιές.
Στις 21 Νοεμβρίου άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στην πόρτα της οικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη. Κι ενώ επιχειρείται η εκδίωξη βουλευτών και υπουργών από την περιοχή, την ίδια στιγμή φαίνεται πως γίνεται προσπάθεια να μειωθεί κι άλλο η αστυνομική παρουσία, λόγω του δόγματος ήπιας διαχείρισης της ΕΛ.ΑΣ.
Στις 12 Νοεμβρίου άγνωστοι επιτέθηκαν σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που βρισκόταν στο Πολυτεχνείο και χρειάστηκε να διακομιστεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Στις 14 Δεκεμβρίου σημειώθηκε διπλό επεισόδιο σε βάρος ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και ελεγκτών του μετρό στην Ομόνοια, οι οποίοι είχαν δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους.
Σε ανακοίνωση του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών γίνεται λόγος για «επιστροφή στο κράτος του »Εξαρχιστάν»» και σε «περιοχή άβατο», που συνδέονται με την έλλειψη αστυνομικής παρουσίας.

Veteranos.gr