30.12.15

Ζήτω μας. Το Κράτος λειτουργεί


Του συνεργάτου μας, κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα

Δεν είναι δυνατόν!  Δεν το πιστεύω. Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, περήφανα μας ανακοίνωσε ότι η παρανομία πατάσσεται, ότι η φοροδιαφυγή «χτυπιέται» στη ρίζα της, ότι η  έννομος τάξη αποκαθίσταται  κατόπιν 94 ελέγχων που έγιναν από τα «όργανα» την περίοδο 15-27 Δεκεμβρίου 2015 τα οποία διαπίστωσαν 39 ( τριάντα εννέα)  παραβάσεις σε επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ησύχασα τώρα. Ηρέμησα. Τριάντα εννέα λιγότερα παγωτατζίδικα, καφενεία, σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα, παπουτσάδικα, μίνι-μάρκετ, περίπτερα θα μας «δηλητηριάζουν» τη ζωή με τις παρανομίες τους, σπουδαιότερη απ΄τις οποίες ήταν η ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ!!!!!

Αναφέρω μερικές από τις «επιχειρήσεις –ΜΑΦΙΑ» της σύγχρονης Ελλάδος που συνέβαλαν τα μάλα στην καταβαράθρωση της οικονομίας μας:

Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση εργαζόμενης στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου άρτου και ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη , διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο-ταβέρνα στη Βέροια, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο εργαζομένων χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδεχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σε καφετέρια στα Γιαννιτσά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων.
Σε καφετέρια στα Γιαννιτσά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων λιανικής πώλησης.
Σε καφετέρια στη Δράμα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων, καθώς και δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 Σε ατομική επιχείρηση στην Αθήνα, διαπιστώθηκε μια παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ κατά τον φορολογικό έλεγχο δεν επεδείχθη ο αριθμός καταχώρησης της φορολογικής ταμειακής μηχανής.

Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση επτά αποδείξεων λιανικής πώλησης, καθώς και δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πειραιά, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αγία Παρασκευή, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο-ψητοπωλείο στη Θεσσαλονίκη  διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 Σε αναψυκτήριο, στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Σε καφέ-ψησταριά-ουζερί στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε επιχείρηση,  στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση τριών εργαζομένων στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

 Σε καφετέρια στα Γιαννιτσά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων.

Τι δηλαδή; Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Δεν πεισθήκατε κι εσείς ότι οι εντολές του «Συστήματος» έγιναν απολύτως αντιληπτές από τα Όργανα τα οποία και έδρασαν;


Αναρωτιέμαι: Με τέτοιες «εξορμήσεις» και τέτοιες ανακοινώσεις, το ξύλο ποιος θα το φάει;