11.12.15

ΕΛΛΑΔΑ "Έπεσε" η πρώτη υπογραφή για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου έκανε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα υπέγραψε χθες την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τη διακήρυξη της κατασκευής του, βάζοντας μπροστά τη διαδικασία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μοναδική υπογραφή αντιδημάρχου στη χώρα μέχρι στιγμής, ενώ μετά από εισήγηση της κας Ρανέλλα, το ζήτημα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη και εφόσον εγκριθεί, θα εισαχθεί προς έγκριση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αγορά ακινήτου, με το ποσό να φθάνει τις 400.000 ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τα έσοδα που έχει ο δήμος από τα κοιμητήρια. Ως πιθανότερη τοποθεσία είναι η έκταση στη ΒΙΠΕ Σίνδου, κάτι που παραμένει όμως στον αέρα, καθώς υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του δημάρχου Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου, ο οποίος αντιδρά στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στα όρια του δήμου του.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Δέλτα, σε δηλώσεις του, έχει χαρακτηρίσει "αυθαιρεσία και έλλειψη σεβασμού" την εξαγγελία δημιουργίας αποτεφρωτηρίου στη Σίνδο από τον κ. Μπουτάρη. "Οι πολίτες του Δήμου Δέλτα δεν είναι πολίτες β' κατηγορίας. Και δεν δεχόμαστε κανείς να τους αντιμετωπίζει ως τέτοιους επιβάλλοντας με το έτσι θέλω καταστάσεις. Ας ψάξει ο κ. Μπουτάρης οικόπεδο αλλού...", τόνισε τις προηγούμενες μέρες για το ζήτημα ο κ. Φωτόπουλος.
http://ekklisiaonline.gr