22.12.15

Β.Πούτιν: "Μπορεί να κάνουμε χρήση πυρηνικών όπλων σε Συρία και Ιράκ" -


ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Παγκόσμια τάξη" που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι "Rossiya 1" την Κυριακή αποκάλυψε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον του ISIS στο έδαφος της Συρίας ή του Ιράκ αν αυτό κριθεί απαραίτητο ενώ τόνισε πως μια τέτοια δράση προβλέπεται από το νέο αναθεωρημένο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας!
 
Ταυτόχρονα δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με τίτλο "Αυτός είναι ο νέος ρωσικός Στρατός".. Βίντεο με νόημα που δείχνει ότι υπερθερμαίνεται το πολεμικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή...
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Β.Πούτιν κάνει αναφορά για χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον των ισλαμιστών στη Συρία το τελευταίο χρονικό διάστημα (δείτε σχετικά εδώ).
 
Όπως είχαμε αναφέρει (δείτε σχετικά εδώ) αραβικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει πως ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, έδωσε εντολή να ανοίξουν τα υπόγεια πυρηνικά καταφύγια τα οποία έχουν να λειτουργήσουν 42 ολόκληρα χρόνια!
 
Αναλυτικά τι είπε για ISIS, Ουκρανία και όχι μόνο...
 
Ο Β.Πούτιν, συνέστησε την προσοχή όσο αφορά τα πυρηνικά όπλα τονίζοντας ότι "δεν κουνήσαμε ποτέ ούτε ποτέ θα κουνούσαμε το πυρηνικό μας μπαστούνι σε άλλους".
 
"Ελπίζω κανείς να μην είναι αρκετά τρελός στον πλανήτη Γη ώστε να τολμήσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα" είπε ο Β.Πούτιν.
 
"Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην υπονομεύουμε νόμιμες κυβερνήσεις, να μην καταστρέφουμε το πολιτειακό καθεστώς ακόμη και αν εμφανίζεται ατελές" τόνισε.
 
"Πιστεύω ότι κανείς δεν πρέπει να επιβάλεται σε οποιεσδήποτε αξίες που θεωρεί ότι είναι σωστές, σε άλλους. Εμείς, η Ρωσία, έχουμε τις δικές μας αξίες και τις δικές μας ιδέες για τη δικαιοσύνη".
 
"Κάποιες χώρες έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας πιστεύοντας πως μπορούν να πουν στη Ρωσία πως να διεξάγει τη πολιτική της. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί".
 
"Πιστεύω ότι πολιτικοί έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας...Υπάρχουν χώρες και έθνη που δεν θα δεχτούν ποτέ δευτερεύοντα ρόλο, ένα ρόλο μιας χώρας υπό κατοχή ή κάποιου είδους υποτέλειας. Θα τελειώσει αργά ή γρήγορα...Αρκετά σύντομα πιστεύω" είπε ο Β.Πούτιν.
 
"Είναι σημαντικό για τις μελλοντικές εξελίξεις να χτίσουμε τις σχέσεις ενός γεωπολιτικού αγώνα.. Η μάχη είναι αναπόφευκτη και είναι φυσικό. Είναι μόνο απαραίτητο να τη διεξάγουμε σε συμμόρφωση με τους ανθρωπιστικούς κανόνες" είπε ο Πούτιν.
 
"Σε σχέση με την Ουκρανία και τις μετασοβιετικές χώρες, είμαι πεπεισμένος ότι η θέση των δυτικών εταίρων μας, Ευρώπη και ΗΠΑ, δεν έχει να κάνει με την προστασία των συμφερόντων της Ουκρανίας αλλά με προσπάθειες να αποτρέψουν την επαναδημιουργία μιας ΕΣΣΔ. Και κανείς δεν θέλει να μας πιστέψει ΄΄οτι η Ρωσία δεν σκοπεύει να ξαναδημιουργήσει την ΕΣΣΔ".
 
Σύμφωνα με τον Β.Πούτιν η Δύση έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει κάνει λάθος με το να υποστηρίζει ένα αντικυβερνητικό πραξικόπημα στην Ουκρανία. Παρόλ' αυτά δεν είναι πρόθυμη να το παραδεχτεί.
 
"Δεν μπορείς να βελτιώσεις τίποτα με το να οργανώνεις ένα πραξικόπημα. Έχει κάτι βελτιωθεί στη χώρα; Η δύναμη είναι στα χέρια των ολιγαρχών" είπε ο Πούτιν.
 
'Κανείς δεν θέλει να υποστηρίξει οικονομικά την Ουκρανία... Και την ίδια στιγμή η Δύση θέλει να ρίξει την οικονομική ευθύνη στη Ρωσία..Ας μοιραστούμε το ρίσκο. Είμαστε έτοιμοι να επαναδιαμορφώσουμε το χρέος της Ουκρανίας... Δεν θέλουν να μοιραστούν αυτό το ρίσκο".
 
Και συνέχισε λέγοντας:
 
"Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι δεν έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Καθόλου".
 
" Ο ρόλος της Γερμανίας η οποία μπορεί και πρέπει να δρα σε διεθνές επίπεδο, δεν μπορεί να αγνοηθεί ώστε να αλλάξει το υπάρχον διεθνές κλίμα για να αυξηθεί η σταθερότητα".
 
Ο Β.Πούτιν όσο αφορά τα πυρηνικά είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίζει να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα αλλά δεν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει.
 
"Η Ρωσία ως μια πυρηνική χώρα-ηγέτης θα βελτιώνει τα όπλα αυτά ως παράγοντα περιορισμού, η πυρηνική τριάδα είναι η βάση της πυρηνικής πολιτικής ασφάλειας μας" είπε.
 
"Δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει αλλά το στρατιωτικό μας δόγμα το επιτρέπει" τόνισε με έμφαση.
 
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Β.Πούτιν είχε αποκαλύψει ότι είχε "σκεφτεί" την πυρηνική επιλογή για την Κριμαία αν αντιδρούσαν οι Δυτικοί...
 
"Βελτιώνουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο για να αποτρέψουμε πιθανές απειλές- συμπεριλαμβανομένων πυραύλων cruise με πυρηνικές κεφαλές ώστε να καταστραφεί το ISIS. Θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά μόνο για λόγους προστασίας".
 
Στο ντοκιμαντέρ ο Β.Πούτιν αποκάλυψε ότι ένα πυρηνικό χτύπημα εναντίον του ISIS στο Ιράκ ή στη Συρία θα χρησιμοποιηθεί μόνο ως τελευταίο καταφύγιο δείχνοντας ότι έχουν γίνει σκέψεις και μελέτες πάνω στην συγκεκριμένη επιλογή!
 
"Φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητο όταν πολεμάς τρομοκράτες και ελπίζω να μην χρειαστεί" είπε.
 
Τέλος, στο πλαίσιο της πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας ξεκίνησε επίσημα η κατασκευή του νέου κλάσεως Borei πυρηνοκίνητου υποβρυχίου με το όνομα «Τσάρος Αλέξανδρος Γ΄», στα κρατικά ναυπηγεία του στο Severodvinsk .
 
Ο «Τσάρος Αλέξανδρος Γ”, είναι το έβδομο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που θα βγει από τα ναυπηγεία αυτά . Το νέο κλάσεως Borei υποβρύχιο θα έχει μήκος 170 μέτρα, πλάτος 13,5 μέτρα και εκτόπισμα  24.000 τόνων.
 
Θα μεταφέρει 16 βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους  Bulava. 


pronews