11.12.15

Υπάρχουν νούμερα και στην Κύπρο...


Η Κύπρος βίωσε τον δικό της εφιάλτη του Μνημονίου, ωστόσο πολύ πιο γρήγορα από την Ελλάδα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της...

Τον τελευταίο καιρό, η συζήτηση περί των βουλευτικών προνομίων έχει φουντώσει στη Μεγαλόνησο.  Η εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Αθηνά Κυριακίδου, επιχείρησε, μέσω της τηλεόρασης «Sigma» να δικαιολογήσει τον μισθό των συναδέλφων της και δη των γυναικών, καθώς -μεταξύ των δαπανών- συμπεριλαμβάνονται και τα... έξοδα κομμωτηρίου.


Η ίδια, προφανώς αγνοώντας τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι πολίτες, υπερασπίστηκε τις απολαβές των βουλευτών και ανέφερε πως ως... εκπρόσωποι του λαού πρέπει να έχουν αξιοπρεπή εμφάνιση και να καλλωπίζονται. 

Μάλιστα, διερωτήθηκε γιατί δεν ασκείται η ίδια κριτική και σε δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν υπέρογκους μισθούς και πληρώνονται καλύτερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επεσήμανε με ιδιαίτερη θέρμη ότι ο μισθός των βουλευτών στην Κύπρο είναι 3.750 ευρώ (συν 580 ευρώ) και είναι από τους χαμηλότερους στην ΕΕ. Αυτή ήταν και η μόνη αλήθεια που ακούστηκε καθότι οι «300» της ελληνικής Βουλής απολαμβάνουν περί τα 5.700 ευρώ τον μήνα, με έξτρα παροχές και... αφορολόγητα!

Παρακολουθήστε το απόσπασμα όπως μεταδόθηκε στα κυπριακά ΜΜΕ:



zougla