21.12.15

Υπέρ ενός ενιαίου παλαιστινιακού κράτους τάχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας !!!

Να επικροτήσουμε την αλόγιστη αυτή συνάντηση και κυρίως την πρόθεση αναγνωρίσεως του "Παλαιστινιακού κράτους" ;
Πάντων, προέχει το συμφέρον της Ελλάδος και αυτό δεν ευνοεί  θέσεις που οδηγούν το Ισραήλ στη σύσφιξη των σχέσεων με την Τουρκία και την διατάραξη των εξαιρετικών- για πρώτη φορά- σχέσεων με την Ελλάδα.

Για να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας με το Ισραήλ και για να βρούμε κάλυψη κάτω από την ισχυρότατη στρατιωτική και πολιτική του ομπρέλλα, κάναμε "ΚΡΑ"! 
Και τώρα έρχονται οι άσχετοι με θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής,  και επαναφέρουν την Ελλάδα εκεί που την άφησε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον ...  Γιασέρ Αραφάτ και την ...παραδοσιακή (λέει)  φιλία του Ελληνικού με τον Παλαιστινιακό λαό!
Δεν αναρωτήθηκε κανείς απ αυτούς, σε τι μας ωφέλησε η "παραδοσιακή και διαχρονική" αυτή φιλία;
Καλύτερα να καθίσουν στα αυγά τους και να ασχολούνται με τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, αντί να δημιουργούν και άλλα. 
Φυσικά μετά από τα καμώματα αυτά, να ξεχάσουμε ΑΟΖ, αμυντικές συνεργασίες, εξοπλιστικά προγράμματα και εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ . Έτσι απλά. Ακριβώς όσο απλά αντιμετωπίζουν τέτοιες διεθνείς σχέσεις, στα πλαίσια της αφάνταστης και απίστευτης κυβερνητικής  ασχετοσύνης  , όπως  έκαναν και σε ανάλογες περιπτώσεις με τη Ρωσία, που ευτυχώς δεν μας ξεσυνερίζεται, γιατί γνωρίζει ότι ο λαός δεν συμμερίζεται τις απόψεις, θέσεις και πράξεις των κυβερνήσεών του....

Φ. Ιωάννου
____________________________________________

 Η ΕΙΔΗΣΗ: 

Στην ειλικρινή, παραδοσιακή και διαχρονική φιλία μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς.  
 Αναφορικά με την επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι οι θέσεις της Ελλάδας είναι διαχρονικές, παραδοσιακές και δεν πρόκειται να αλλάξουν, και πρόταξε την ανάγκη για εξεύρεση λύσης, που θα είναι συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του.  
 «Το παλαιστινιακό κράτος θα πρέπει να είναι βιώσιμο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικώς ενιαίο», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Αμπάς έκανε ειδική αναφορά στη σοφία και την μετριοπάθειά του, σημειώνοντας ότι θα βοηθήσουν τον παλαιστινιακό λαό να βρει το μέλλον του.  
 Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην κρισιμότητα της κατάστασης σε όλη τη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά, όπως το προσφυγικό και ιδιαίτερα η τρομοκρατία, που επηρεάζουν όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή και την Ευρώπη, αλλά ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.  

 Όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, το προσφυγικό θα το αντιμετωπίσουμε με όρους ανθρωπισμού, που ταιριάζουν στην ιστορία και στον πολιτισμό μας, ενώ για το ζήτημα της τρομοκρατίας επισήμανε ότι «τους τρομοκράτες θα τους αντιμετωπίσουμε όπως, επίσης, ταιριάζει στον πολιτισμό μας.
 Θα είμαστε αποφασισμένοι και αμείλικτοι απέναντί τους».   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην ανάγκη τερματισμού του πολέμου στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τον ρίζα του κακού.   Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή, επισήμανε τις στενές ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές και υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα στάθηκε πάντα στο πλευρό μας σε όλα τα διεθνή fora», αναφέροντας ενδεικτικά στον ΟΗΕ, όπου η Παλαιστίνη ανακηρύχθηκε κράτος-παρατηρητής.  
 Συνεχίζοντας, ο κ. Αμπάς, υπογράμμισε ότι πρέπει να τελειώσει η ισραηλινή κατοχή και προσέθεσε ότι όταν τερματιστεί, θα τελειώσουν κατ’ επέκταση όλα τα παρεμφερή προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν, αναφέροντας για παράδειγμα την τρομοκρατία !!!

Στο σημείο αυτό, τόνισε την ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας, από την οποία, όπως παρατήρησε, προκύπτουν διάφορα προβλήματα, όπως το πρόσφατο της μετανάστευσης, το οποίο δεν περιορίζεται πλέον στη Μέση Ανατολή, αλλά έχει επεκταθεί στην Ευρώπη και έχει αποκτήσει μια διεθνή πλέον κλίμακα.  
 Αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό ζήτημα, εξέφρασε την πεποίθηση για την εξεύρεση λύσης στη βάση της ύπαρξης δυο κρατών, σύμφωνα με τη διεθνή νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο. 
 «Η λύση του Παλαιστινιακού πρέπει να είναι βιώσιμη» υπογράμμισε ο κ. Αμπάς και προσέθεσε: «Εμείς τείνουμε χείρα συνεργασίας στην ισραηλινή πλευρά για να βρεθεί λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα». 
Συνάμα τάχθηκε υπέρ του τερματισμού, με πολιτική λύση, του πολέμου στη Συρία, και όχι στρατιωτική επίλυση που θα οδηγήσει στην περαιτέρω έξαρση του εμφυλίου πολέμου στην περιοχή.

πηγη: pronews