13.12.15

Βεβηλώθηκε το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην Κορυτσά


Ξανά επίθεση εναντίων των ορθοδόξων στην Κορυτσά. Χτες το πρωί , στο κέντρο της Κορυτσάς, διαπιστώθηκε η βεβήλωση, η καταστροφή του εικονίσματος, (παρέκκλιση) Αγίου Γεωργίου. Η βάρβαρη αυτή πράξη έχει γίνει από άτομα «άγνωστων στοιχείων» τα οποία επίσης έχουν καταστρέψει και το μωσαϊκό που συμβόλιζε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Γεωργίου που καταστράφηκε το 1967 από την δικτατορία.

Ο ιερός αυτός τόπος έχει υποστεί καταστροφές στην βάση. Έχουν σπάσει με πέτρες και τούβλα τα μάρμαρα που το διακοσμούν αλλά και το κηροστάτη, μανουάλι, ενώ δεν βρέθηκε κάτι για να ταυτοποιήσει τους δράστες .
Ο ναός του Αγίου Γεωργίου βρισκόταν στο κέντρο της Κορυτσάς και είχε κτιστεί με την προσφορά των πιστών κατοίκων της πόλης αλλά καταστράφηκε το 1967 μαζί με άλλους ναούς κατά την δικτατορία.
Φυσικά αυτή η πράξη δεν ήταν κάτι το μοναδικό επανειλημμένος έχουμε αναφέρει πως, τα συγκεκριμένα άτομα έχουν καταστρέψει και άλλα παρεκκλήσια και ανήκουν στην γνωστή ομάδα των ακραίων ισλαμιστών της Κορυτσάς. Αυτό είναι ακόμα ένα μήνυμα προς όλη την κοινότητα και σίγουρα αν δεν ληφθούν μέτρα θα δούμε και χειρότερα.
Απορούμε βέβαια για το πώς μπορεί κάποιος να καταστρέφει στο κέντρο της Κορυτσάς και να μα μην τον δει κανείς ή πως δεν καταγράφηκε από τις πολλές κάμερες που υπάρχουν εκεί στα καταστήματα.
Είναι βέβαιο πως το μέλλον αν συνεχίσουμε με την ιστορία «ατόμων αγνώστων στοιχείων» τότε όταν θα υπάρξουν θύματα να δούμε τι ακριβώς θα γίνει.
Πρέπει όλοι να κάνουν ότι μπορούν και να είναι σε εγρήγορση γιατί έχουν ξεθαρρέψει τα ακραία στοιχεία και τώρα με την Ρωσία που βομβαρδίζει στόχος είναι οι ορθόδοξοι και οι έλληνες.