11.12.15

ΜΕ ΡΩΣΙΚΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

φοτο by


Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και του κουρδικού ΡΚΚ σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, έχει πρόσφατα υπογραφεί με συγκεκριμένο σχέδιο επιχειρήσεων στο τουρκικό έδαφος.

  Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα που επικαλείται τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, την πρώτη Δεκεμβρίου έγινε μια σημαντική μυστική συνάντηση στην έδρα του PKK στην πόλη Erbil του β. Ιράκ, στην οποία συμμετείχε όλη η ηγετική ομάδα του ΡΚΚ αποτελούμενη από τους Murat Karaylan, Duran Kalkan και Cemil Bayık, με ανώτατο στέλεχος του ρώσικου Γενικού Επιτελείου.
resized_43f90-feeabd8e23Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε η στρατηγική συνεργασία των δυο μερών και όπως αναφέρεται τα ελεγχόμενα από το ΡΚΚ medya, δηλαδή τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν πάρει εντολή να υποστηρίξουν την Ρωσία με όλα τα μέσα στην σύγκρουση της με την Τουρκία.
Το πιο ενδιαφέρων όμως είναι ότι συζητήθηκε σχέδιο πολεμικών επιχειρήσεων του ΡΚΚ μέσα στο τουρκικό έδαφος και για τον λόγο αυτό η Ρωσία θα στηρίξει με ρωσικά οπλικά συστήματα την κουρδική οργάνωση, που σημειωτέον πολεμά με τον συριακό της κλάδο με λύσσα τους Τζιχαντιστές στην Συρία.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, οι Ρώσοι έχουν χορηγήσει στο ΡΚΚ αντιαρματικές ρουκέτες που ήδη χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις των Κούρδων στις 24-25 Σεπτεμβρίου στην πρόεχε Beytüşşbap της επαρχίας Σιρνάκ στην Τουρκία. Οι Ρώσοι υποσχεθήκαν να χορηγήσουν και άλλα οπλικά συστήματα για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας της κουρδικής οργάνωσης στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Εντωμεταξύ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του ΡΚΚ με προεξέχοντα τον Duran Kalkan, είναι εξοργισμένη με τον Ερντογάν γιατί έχει αποδειχτεί ότι βοηθά τους Τζιχαντιστες για να σφάζουν τους Κούρδους της Συρίας. Για τον λόγο αυτό η στήριξη της Ρωσίας στην οργάνωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr