9.12.15

Β.Πούτιν: "Ελπίζω να μην χρησιμοποιήσω πυρηνικά στη Συρία" - Ρ.Τ.Ερντογάν: "Η Τουρκία είναι έτοιμη για εισβολή"


ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ-

του Βασίλη Καπούλα
 
"Η Τουρκία είναι έτοιμη με 15.000 στρατό και άρματα μάχης για εισβολή στη Συρία" είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν με τον Β.Πούτιν να απαντά με μια πρωτοφανή δήλωση λέγοντας ότι "ελπίζουμε στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία να μην χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά" την ίδια στιγμή που η Ρωσία περικυκλώνει και απομονώνει την Τουρκία από όλες τις πλευρές...
 
"Tα στρατεύματα μας δεν είναι κατά μήκος των 98 χλμ συνόρων αλλά σε συγκεκριμένη περιοχή έτοιμα να βοηθήσουν τον FSA" πρόσθεσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος δηλώνει έτοιμος για την εισβολή με το πρόσχημα των Κούρδων του PYD και της διάσωσης των Τουρκμένων...
 
Την ίδια στιγμή η Ρωσία περικυκλώνει και απομονώνει την Τουρκία καθώς μετά την εγκατάσταση των S-400 σε Συρία, Κριμαία, Αρμενία έστειλε Mil Mi 24, Mil Mi 8 στο Ερεβάν (βρίσκονται επίσης εκεί MiG 29, Su-30, Ιskander), το υποβρύχιο Rostov-on-Don (Β-237) στη Συρία γνωστό ως «Improved Kilo» το οποίο φέρει οκτώ τορπιλοσωλήνες των 533mm και πυραύλους Kalibr με βεληνεκές 2.500 χλμ, έχει θέσει σε πολεμική κινητοποίηση 50 πλοία από το Στόλο της Κασπίας Θάλασσας ενώ ζήτησε και στρατιωτικές διευκολύνσεις από την Κύπρο!
 
Ανάμεσα στα πλοία αυτά βρίσκονται και οι κορβέτες με πυραύλους Cruise όπως  «Ταταρστάν»,  «Νταγκεστάν» και  «Αστραχάν» καθώς και οι πυραυλάκατοι «Sviyazhsk», «Uglich», «Big Ustyug», «Βόλγκοντονσκ», «Makhachkala»ενώ στέλνει και το καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων "Varyag" στη Συρία.
 
Η Τουρκία από τη πλευρά της μετέφερε από την ζώνη ευθύνης του 1ου τουρκικού σώματος στρατού στην Ανατολική Θράκη στα σύνορα με την Συρία, επιλαρχίες αρμάτων μάχης Leopard 2A4  και ΜΤ-60 Sabra,TOMA, 36 κινητά συστήματα βαλλιστικών πυραύλων Yildirim, 12 συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών M270, αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ44Τ1, Μ107, Μ110 Α2, Firtina (δείτε σχετικά εδώ)
 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνάντηση του με τον Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, σχετικά με την ανεύρεση του μαύρου κουτιού του Su-24 που κατέρριψαν οι Τούρκοι τόνισε:
 
"To μαύρο κουτί θα ανοιχθεί παρουσίας διεθνών εμπειρογνωμόνων. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας για την έρευση του μαύρου κουτιού του Su-24 που κατερρίφθη στις 24 Νοεμβρίου από την Τουρκική Αεροπορία.
 
Πρέπει ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τους στρατιωτικούς, το προσωπικό των ειδικών δυνάμεων και το πλήρωμα διάσωσης καθώς και τον συριακό Στρατό για την εύρεση του μαύρου κουτιού το οποίο θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι συνέβη" είπε ο Β.Πούτιν.
 
Επιπλέον ο Β.Πούτιν είπε ότι τα αποτελέσματα των επιδρομών εναντίον στόχων του ISIS με νέα υψηλής ακρίβειας όπλα πρέπει να συνεχίσουν να αναλύονται και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να χτυπήσει η Ρωσία τους τρομοκράτες με πυρηνικά όπλα!
 
"Πρέπει να αναλύουμε τα πάντα, ότι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης, πως τα όπλα δουλεύουν. Οι πύραυλοι Κalibr, oι Kh-101 αποδείχτηκαν υψηλής ακρίβειας και αποτελεσματικότητας.
 
"Γνωρίζουμε ότι αυτά τα υψηλής ακρίβειας όπλα μπορούν να εξοπλιστούν με συμβατικές και με ειδικές κεφαλές και συγκεκριμένα με πυρηνικές κεφαλές. Στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί ποτέ να συμβεί!
 
Η πρόεδρος της Ρωσικής Άνω Βουλής, Valentina Matviyenko, είπε ότι επείγει το σφράγισμα των συνόρων Συρίας-Τουρκίας λόγω των κομβόι ισλαμιστών, πολεμοφοδίων, βυτιοφόρων πετρελαίου.
 
Οι τρομοκράτες είπε η Β.Ματβιένκο χρησιμοποιούν την περιοχή για να εισέρχονται στη Συρία "πηγαίνουν να εξοπλιστούν ή για περίθαλψη και μετά μπαίνουν στην Συρία".
 
"Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία στο σφράγισμα των συνόρων καθώς η Άγκυρα μόνη της δεν μπορεί να τα καταφέρει. Επείγει να κλείσουμε τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.
 
Την ίδια στιγμή η Ρωσία συνεχίζει να περικυκλώνει και να απομονώνει την Τουρκία από όλες τις πλευρές του ορίζοντα.
 
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στην στρατιωτική βάση Erebuni (στo Eρεβάν) στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Αρμενίας αναπτύσσονται άρματα μάχης και επτά ελικόπτερα Mil Mi-24 και Mil Mi-8 15 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα ενώ μέχρι τέλους του έτους θα έρθουν και νέες ενισχύσεις.
 
Η Ρωσία έχει ακόμη μια στρατιωτική βάση στο Gyumri, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας δίπλα στο σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας 10 χλμ ανατολικά από τα τουρκικά σύνορα.
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην 58η Ρωσική Στρατιά να αναπτύξει συντάγματα και ταξιαρχίες ηλεκτρονικού πολέμου, αντιαεροπορικά συστήματα, MLRS, πυροβολικό, άρματα μάχης και 7.000 Ρώσους στρατιώτες στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας κάνοντας χρήση της κοινής αμυντικής συμφωνίας Ρωσίας-Αρμενίας!
 
Η ρωσική αεροπορική βάση 3624 στο Ερεβάν διαθέτει μαχητικά MiG-29, Su-30SM, S-400, S-300, Iskander, Krasukha-4.
 
Στην περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας έρχεται να προστεθεί και το διάβημα της Άγκυρας.
 
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για να του επιδώσει διάβημα σχετικά με την πρόκληση της Ρωσίας μετά τις εικόνες με τον Ρώσο χειριστή του Manpad
 
Η συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη, Andrey Karlov, κράτησε 45 λεπτά κατά την οποία η Τουρκία ζήτησε εξηγήσεις και προειδοποίησε τον Ρώσο πρέσβη να μην επαναληφθεί το περιστατικό καθώς αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης του Μοντρέ....

pronews