20.12.15

Ο συριακός Στρατός μαζί με ρωσικά Τ-90 συνέτριψε τους ισλαμιστές στο νότιο Χαλέπι - "Κόπηκε" ο ανεφοδιασμός από Ιντλίμπ


ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ 1.500 ΣΙΙΤΩΝ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ  

Oλοκληρώθηκε η εκκαθάριση ολόκληρου του νότιου Χαλεπίου με την ανακατάληψη από τον συριακό Στρατό, ρωσικά Τ-90 και τους μαχητές της Χεζμπολάχ, της στρατηγικής πόλης Khan Touman μέσω της οποίας πλέον ελέγχεται ο αυτοκινητόδρομος Χαελπίου-Δαμασκού μετά από σκληρές μάχες πολλών ημερών με τους μαχητές της Jabhat Al-Nusra (Syrian Al-Qaeda group) και της Harakat Ahrar Al-Sham.   Στην επιχείρηση συμμετείχαν  ρωσικά άρματα Τ-90 τα οποία τα οδηγούσαν Ρώσοι οδηγοί.
Σύμφωνα με τις τοπικές πηγές η Χεζμπολάχ έπαιξε καίριο ρόλο καθώς πραγματοποίησε την πρωινή έφοδο που άνοιξε τον δρόμο για την 4η Μηχανοκίνητη Μεραρχία αναγκάζοντας τους μαχητές των δύο τρομοκρατικών οργανώσεων να καταφύγουν στην επαρχία Ιντλίμπ.   Η ανακατάληψη της Khan Touman από τις συριακές ΕΔ σημαίνει ότι οι ισλαμιστές στην πόλη του Χαλεπίου δεν μπορούν πλέον να ανεφοδιαστούν από την Ιντλίμπ, και το "δαχτυλίδι θανάτου" σφίγγει ακόμα περισσότερο.   Εάν δεν μπορέσουν να δημιουργήσουν νέες οδούς ανεφοδιασμού, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης τις επόμενες εβδομάδες.   Την ίδια στιγμή χιλιάδες σιιτών Ιρακινών παραστρατιωτικών συγκεντρώνονται στην βόρεια πλευρά τυο Χαλεπίου με σκοπό να βοηθήσουν τον συριακό Στρατό να πραγματοποιήσει εκτεταμένη επιχείρηση διείσδυσης και από εκεί. 
  Η περσινή έφοδος διεκόπη από ενισχύσεις που έλαβαν οι ισλαμιστές μέσω... Τουρκίας όταν ο συριακός Στρατός είχε ανακαταλάβει τις φάρμες Al-Malaah, και τις πόλεις Hardatineen, Bashkoy και Rityan.   Αναγκάστηκε όμως να τις εγκαταλέιψει φοβούμενος την περικύκλωση από τους ισλαμιστές που είχαν καταφθάσει από την Τουρκία.
 Μόνο το Bashkoy, παρέμεινε υπό τον έλεγχό του  και χρησιμεύει ως το προπύργιό του στην περιοχή.
   Σύμφωνα με συριακές πηγές ένας πολύ μεγάλος αριθμός Ιρακινών έχει ήδη ταξιδέψει στο Χαλέπι από το Ιράκ για να ετοιμασθεί για τη μεγάλη επίθεση εκ βορά η οποία θα λάβει χώρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.   
Η καταμέτρηση αανφέρει περί τους 1.500 Ιρακινούς μαχητές και η έφοδος θα ξεκινήσει κατά των πόλεων Al-Zahra’a και Nubl.

pronews