23.12.15

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ: Καταδίκη 4 μηνών σε μάνα που έκλεψε τρόφιμα αξίας 30 ευρώ για να ταΐσει τo παιδί της

​Η αυστηρότητα του νόμου εξαντλήθηκε και με το παραπάνω στην περίπτωση μιας φτωχής  γυναίκας η οποία… έκλεψε για να φάει το παιδί της! Σύρθηκε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών επειδή έκλεψε τρόφιμα αξίας 30 ευρώ!
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα μέρες στο κέντρο της Πάτρας. Η συγκεκριμένη Πατρινή και μητέρα ενός μικρού παιδιού έχει μείνει άνεργη ενώ έχει εγκαταλειφθεί από τον σύζυγό της.

Προσπαθεί να επιβιώσει μόνη της χωρίς πηγές εσόδων παρά μόνο με τη βοήθεια που της προσφέρουν γείτονές της και ορισμένοι μακρινοί συγγενείς της.
Τη μέρα που συνέβησαν όλα λοιπόν, προφανώς η γυναίκα δεν άντεξε την πείνα. Επί πολλές ώρες στεκόταν έξω από σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Πάτρας και ζητιάνευε με το παιδί ανά χείρας. Κάποια στιγμή αποφάσισε να μπει στο κατάστημα. Μετά από λίγα λεπτά βγήκε έξω αλλά χτύπησε ο συναγερμός.
Η ίδια είχε κρύψει στο μπουφάν της ορισμένα τρόφιμα. Μακαρόνια, βούτυρο, μπισκότα και διάφορα άλλα σε μικρές συσκευασίες ώστε να μπορούν να χωρέσουν στο ρούχο της και να μην δημιουργούν όγκο και τραβήξουν την προσοχή. Προφανώς πάνω στην απόγνωσή της ξέχασε ότι θα χτυπούσε ο συναγερμός!
Έπεσε στα γόνατα των αστυνομικών και εκλιπαρούσε να μην την φυλακίσουν!
Η γυναίκα, που είχε πέσει στα γόνατα και κλαίγοντας εκλιπαρούσε να μην την τιμωρήσουν, οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ασφάλειας, αλλά παρέμεινε στο γραφείο του αξιωματικού μαζί με το παιδί.
Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε με την Αυτόφωρη διαδικασία για να δικαστεί αμέσως.
Μάλιστα δεν έλειψαν οι δικηγορικές φωνές που έλεγαν ότι θα έπρεπε, παρά το αδιαμφισβήτητο αδίκημα, η υπόθεση να παραπεμφθεί για αργότερα και η γυναίκα να αφεθεί ελεύθερη. Αντ’ αυτού οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώ αφιλοκερδώς γνωστός Πατρινός δικηγόρος προσφέρθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή της.
Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο την κήρυξε ένοχη και μάλιστα της επέβαλε ποινή φυλάκισης ύψους 4 μηνών, την ανώτερη δηλαδή ποινή για κλοπή τέτοιας αξίας (δηλαδή για 30 ευρώ) όπως μας εξήγησε δικηγόρος.
Πάντως η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη μετά την άσκηση έφεσης (για την οποία πληροφορίες αναφέρουν πως… φρόντισαν δικηγόροι που ευαισθητοποιήθηκαν).
http://www.star.gr/

Αισθήματα οίκτου, δεν  θα πρέπει να υπάρχουν σε περιπτώσεις επαγγελματιών του είδους, συνήθως ..."ρομά" που έχουν αναγάγει τις κλοπες σε επάγγελμα και επιδίδονται σ αυτές οικογενειακώς, διατηρούντες παράλληλα  "κομπόδεμα" που θα ζήλευαν πάρα πολλοί, καθώς και πολυτελή αυτοκίνητα κ.λ.π.
Αλεξ