31.12.15

2016: Η χρονιά που η Τουρκία ή θα γιγαντωθεί ή θα καταστραφεί


ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ CFR - ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 

Mέχρι και διαμελισμό της Τουρκίας το 2016 προβλέπει το αμερικανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) το οποίο μαζί με την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, και την Τριμερή Επιτροπή (The Trilateral Commission) θεωρούνται τα κατεξοχήν νεοταξικά κέντρα εξουσίας και κατά πολλούς σχεδιάζουν τι θα συμβεί στις χώρες που ελέγχουν άμεσα (της Δύσης, και του Τρίτου Κόσμου) και επιδιώκουν την καταστροφή αυτών που δεν ελέγχουν (όπως Ρωσία και Κίνα).  
 Σύμφωνα με την αναφορά αυτή που ήδη έχει προκαλέσει τρόμο στον τουρκικό Τύπο, προβλέπονται για το επόμενο έτος 2016 εστίες μεγάλης έντασης που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε διαμελισμό της Τουρκίας καθώς το κουρδικό ζήτημα έχει αναφλεγεί, οι Αλεβήτες έχου αρχίσει να αυτοπροσδιορίζονται πάλι και να αναζητούν τις κρυπτοχριστιανικές ρίζες τους, και υπάρχουν ακόμα κάτοικοι στον Πόντο που γνωρίζουν από κρατάει η καταγωγή τους.  
 Ίσως, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο,ο τουρκικός Στρατός ισοπεδώνει τις τουρκικές, με κουρδικό πληθυσμό πόλεις, της ΝΑ Τουρκίας επιδιώκοντας έτσι να δημιουργήσει ένα προσφυγικό ρέυμα Κούρδων προς τα ενδότερα της Τουρκίας και ει δυνατόν να του κατευθύνει και αυτούς στη χώρας μας.  
 Ο σχεδιασμός της Άγκυρας είναι απλός. Η δημιουργία του "Κουρδιστάν" θα περιλαμβάνει περιοχές της ΝΑ Τουρκίας, του Β.Ιράκ, και της Β.Συρίας, όπου και το κουρδικό στοιχείο υπερτερεί συντριπτικά.
 Οι Κούρδοι θα ήθελαν να περιλάβουν και την περιοχή του Δ.Ιράν όπου και εκεί έχει έντονο το κουρδικό στοιχείο.  
 Οι κουρδικοί πληθυσμοί έχουν πλήρη συνείδηση της εθνικότητάς τους και αποτελούν ένα εκ των αρχαιότερων εθνών του πλανήτη: Είναι οι Καρδούχοι που αναφέρει ο Ξενοφώντας στην "Κάθοδο των Μυρίων".  
 Εν αρχή το Β.Ιράκ και το Δ.Ιράν θεωρούνται ανεδαφικοί στόχοι καθώς ναι μεν το Ιράκ έχει σοβαρά προβλήματα επιβολής κεντρικής κυριαρχίας αλλά η οικογένεια Μπαρζανί που ελέγχει την περιοχή έχει άλλους πολιτικούς προσανατολισμούς από το μαρξιστικό ΡΚΚ που ελέγχει το κουρδικό στοιχείο σε ΝΑ Τουρκία και Β.Συρία.
Το δε Ιράν, είναι ένα αρκετά ισχυρό κράτος πολύ δύσκολο να αμφισβητηθεί στην παρούσα φάση της ιστορίας του.   
Συνεπώς ο πυρήνας του πρώτου κουρδικού κράτους που φαντάζονται οι Κούρδοι ότι μπορούν να αποκτήσουν είναι οι περιοχές της ΝΑ Τουρκίας και της Β.Συρίας.  
 Η Άγκυρα για να το εμποδίσει αυτό, επιδιώκει τον εξανδραποδισμό του τοπικού πληθυσμού, καθώς εάν δεν μείνουν Κούρδοι στην περιοχή, δεν θα υπάρξει περίπτωση να δημιουργηθεί ποτέ Κουρδιστάν,καθώς θα απουσιάζουν οι κάτοικοι με "έννομο συμφέρον" που θα επιδιώκουν κάτι τέτοιο. 
  Αυτό εξηγεί την απίστευτη βίαιη αντιμετώπιση των αμάχων και των περιουσιών τους.   Δεν είναι τυχαία άλλωστε η δήλωση του Τούρκου αναλυτή Schwan Zulal «Εάν η κατάσταση συνεχίσει να εκτυλίσσεται  με αυτόν τον τρόπο, νομίζω, ότι την αρχή της άνοιξης στους  Σύρους πρόσφυγες θα προστεθούν  και χιλιάδες Κούρδοι  που προσπαθούν να ξεφύγουν από την Τουρκία.
Όλοι αυτοί μεταβαίνουν από το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας στην  ήδη γνωστή διαδρομή,  μέσω Βουλγαρίας και  Ελλάδας προς την κεντρική  Ευρώπη ».   Λόγω της εκστρατείας του τουρκικού Στρατού εναντίον των Κούρδων, οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους και μεταβαίνουν  στην Ευρώπη.  
 Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών έχουν σκοτωθεί 350 άνθρωποι (άμαχοι) στις τουρκικές πόλεις Ντιγιάρμπακιρ,Σιλόπι,Σιρνάκ, Τσίζρε κλ.π αλλά το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πανικό με άμεση απόφαση να αποχώρησουν από την χώρα  200.000 Κούρδοι!   Παρ'όλα αυτά ας μην γελιόμαστε η Τουρκία βρίσκεται σε μια πολύ ισχυρή φάση της Ιστορίας της καθώς:   Έχει μια ισχυρή οικονομία   Ένα σταθερό εδώ και χρόνια πολιτικό καθεστώς   Μια μεγάλη μεσαία τάξη, κατι που δεν είχε ποτέ πριν, και ως συνεπακόλουθο στηρίζει όπως φάνηκε και στις πρόφατες εθνικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου τον Ρ.Τ.Ερντογάν   Ελέγχει το ιρακινό Κουρδιστάν το οποίο αποτελεί ουσιαστικά έναν "δορυφόρο" της Τουρκίας καθώς η οικογένεια Μπαρζανί από το 1950 θεωρείται κατεξοχήν φατρία της Δύσης   Έχει ισχυρές ΕΔ και με αυτοπεποίθηση, οι οποίες αν και έχουν εμπλακεί σε έναν πόλεμο φθοράς με τους Κούρδους του ΡΚΚ έχου πλήρη υποστήριξη και Διοικητική Μέριμνα από μια εξίσου ισχυρή πολεμική βιομηχανία η οπποία πια παράγει ευρεία γκάμα προϊόντων και διπλασιάζεται κάθε χρόνο. 
  Έχει μια ενεργειακή επάρκεια ακόμα χάρις το λαθραίο πετρέλαιο των τζιχαντιστών από Συρία και Ιράκ, ενώ ακόμα Ρωσία και Ιράν δεν έχουν αποφασίσει να την "στραγγαλίσουν" ενεργειακά κλείνοντας τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου.  
 Ακόμα την σέβονται στο διεθνές γίγνεσθαι και έτσι εξηγείται το γεγονός ότι σφάζουν αμάχους χωρίς την παραμικρή αντίδραση από την Δύση.  
 Όμως προχώρησε στην κατάρριψη του ρωσικού Su-24 κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί εν τέλει θανατηφόρο για την ίδια, καθώς ήδη η Άγκυρα έχει χάσει 15.δισ.δολάρια από τις μέχρι τώρα ρωσικές οικονομικές κυρώσεις, ενώ η Μόσχα δίνει οπλισμό στους μαχητές του ΡΚΚ. 

Έτσι το 2016 αποτελεί ένα ερώτημα για την Τουρκια: Είτε θα γιγαντωθεί είτε θα καταστραφεί, και πριν κάποιος πει ότι αυτό ακούγεται πολύ διασταλτικό και βολικό για μια γεωστρατηγική ανάλυση, η διάζευξη στην Άλγεβρα (και στην ζωή) θεωρείται αληθής ακόμα και όταν αληθές είναι μόνο η μια από τις δύο προτάσεις που την αποτελούν. 

  Πάντως η πρόβλεψη του CFR είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στην θέση των Τούρκων κάποιος θα ανησυχούσε πάρα πολύ, διότι οι προβλέψεις του είναι περισσότερο τι θα ήθελε να δει να πραγματοποιείται, και ως γνωστόν σε αυτό συμμετέχουν ιδιαίτερα ισχυροί άνθρωποι.
pronews