15.12.15

Αυτοί είναι οι Τούρκοι - Κότες λιράτες - Αποχωρούν 200 στρατιώτες από τη Μοσούλη


Αυτοί είναι οι Τούρκοι. Δειλοί και θρασύδειλοι, που εκμεταλλεύονται δεκαετίες τώρα τη στήριξη που τους παρέχουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και ο εβραϊκός παράγοντας, εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας.
Από τη στιγμή που μια διαλυμένη χώρα, όπως είναι το Ιράκ, όρθωσε το ανάστημά της και διαμαρτυρήθηκε για την παράνομη παρουσία και εγκατάσταση Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή Μπασίκα της Μοσούλης, παρά τους λεονταρισμούς του Ερντογάν ότι "δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε", σήμερα φάλαγγα 12 οχημάτων αποχώρησε με περίπου 200 στρατιώτες από την Μπασίκα, με κατεύθυνση το Βόρειο Ιράκ, περιοχή που είναι υπό τον έλεγχο της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν.


Υπενθυμίζεται ότι τις 10 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν τη Βαγδάτη και είχαν συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αμπάντι και τον υπυοργό Εξωτερικών Τζαφέρι, ο υφυπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου και ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.
Αμέσως μετά την επίσκεψη των Τούρκων αξιωματούχων, η κυβέρνηση του Ιράκ διαμαρτυρήθηκε επίσημα με επιστολή της στο Σ.Α. του ΟΗΕ.

infognomonpolitics