15.12.15

Βίντεο: Κόλαση επί Γης για τουρκικό κομβόι - Βομβαρδίστηκε ανηλεώς από την ρωσική και συριακή Αεροπορία - 12 νεκροί


5 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΜΙΤ ΝΕΚΡΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μεγάλο τουρκικό κομβόι με 24 νταλίκες που μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά (τα οποία από την Αγκυρα βαπτίστηκαν "ανθρωπιστική βοήθεια") βομβαρδίστηκε ανηλεώς από ρωσικά και συριακά μαχητικά κρούσης, με την καθοδήγηση ρωσικού αναγνωριστικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV/drone), στην περιοχή του θύλακα των ισλαμιστών Τουρκομάνων, με αποτέλεσμα τον θάνατο πάνω από 12 ατόμων εκ των οποίων 5 στελέχη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ που συνόδευαν το φορτίο, σύμφωνα με πληροφορίες των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών.

Δύο ρωσικά μαχητικά Su-24 και ένα συριακό μαχητικό Su-22 κτύπησε το κομβόι ενώ βρισκόταν 12 χιλιόμετρα από την πόλη Azaz, βόρεια του Χαλεπιού. Το κομβόι εντοπίστηκε από χθες το βράδυ από δορυφορικές φωτογραφίες της ρωσικής Αεροπορίας να περνά τα σύνορα Τουρκίας-Συρία από την περιοχή της τουρκικής επαρχίας Χατάι και να κατευθύνεται προς την Azaz.
Η αποστολή σχεδιάστηκε μέσα στη νύχτα κι ενώ ένα ρωσικό drone παρακολουθούσε τις κινήσεις του κομβόι κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ ρωσικά μαχητικά από το αεροδρόμιο Hmeymim, ήταν σε ετοιμότητα προσβολής του σε περίπτωση που σταματούσε και ξεκινούσε η εκφόρτωση. Η απόσταση για ένα μαχητικό κρούσης από το σημειο ήταν 10' ακριβώς.
Για πολιτικούς λόγους στην αποστολή αποφασίστηκε να συμμετάσχει και η συριακή Αεροπορία με ένα μαχητικό Su-22 προγενέστερος τύπος του Su-24,
Το κομβόι στάθμευσε περίπου 12 χλμ. έξω από την Azaz και αμέσως δόθηκε η εντολή απογείωσης στα ρωσικά και συριακά μαχητικά.
Βομβαρδίστηκε με εμπρηστικές βόμβες και ακολούθησε προσβολή του με βόμβες φορείς βομβιδίων (cluster bombs) που το κατέστρεψαν ολοσχερώς, παρά την μεγάλη έκταση στην οποία είχε διασπαρεί (πληροφορίες από την Μ¨οσχα αναφέρουν ότι είχαν απλωθεί τα φορτηγά σε έκταση ίση με δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Οπως βλέπετε και στο βίντεο κυριολεκτικά "η κόλαση κατέβηκε στη Γη" και είναι απορίας άξιο πώς υπήρξαν τόσο λίγες απώλειες μεταξύ των Τούρκων και των Τουρκομάνων.
Είναι το τρίτο τουρκικό κομβόι με όπλα και πυρομαχικά που καταστρέφει η ρωσική Αεροπορία μετά την κατάρριψη του Su-24 και την απ΄ποφαση της Μόσχας να "κλειδώσει" τα τουρκοσυριακά σύνορα... 




pronews