26.11.15

Η Ρωσία διέκοψε κάθε στρατιωτική επικοινωνία με την Τουρκία - Εφοδίασε τους Κούρδους με α/α συστήματα και τους παρέχει αεροπορική κάλυψη (vid, φωτο)

ΕΙΣΒΟΛΗ... ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ

 - ΕΑ-18 GROWLER ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-400 

του Βασίλη Καπούλα


 Κλιμακώνονται ραγδαία οι Ρωσο-τουρκικές σχέσεις καθώς η Μόσχα διέκοψε κάθε στρατιωτική επικοινωνία με την Τουρκία συμπεριλαμβανομένης και της "κόκκινης γραμμής" σε μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει, ενώ εφοδίασε το YPG με αντιαεροπορικά συστήματα.

Αυτή τη στιγμή, οι Κούρδοι επιτίθενται στους ισλαμιστές του FSA από την Αφρίν προς την Αζάζ και τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας με αεροπορική κάλυψη από ρωσικά μαχητικά με τους Στρατηγούς της Άγκυρας να εισηγούνται στον Ρ.Τ.Ερντογάν χερσαία εισβολή και να στέλνουν συνεχώς άρματα μάχης Μ-60Τ SABRA στα σύνορα με Συρία.
Οι ΗΠΑ στέλνουν στη βάση στο Ιντσιρλίκ αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου EA-18 Growler για την καταστολή εχθρικής αεράμυνας.
Να σημειωθεί ότι αυτή η δίοδος αποτελούσε πέρασμα για τους τζιχαντιστές της al-Nusra από Τουρκία προς Συρία!
Πλέον η Τουρκία είναι σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θεωρεί σίγουρη την αντεπίθεση των Κούρδων και στο χωριό-πέρασμα Atmeh ώστε να κλείσει και η δίοδος ανεφοδιασμού των ισλαμιστών από το Bab al-Hawa με τους στρατηγούς της Άγκυρας να εισηγούνται στον Ρ.Τ.Ερντογάν χερσαία επέμβαση μέχρι το προάστιο του Χαλεπίου (αν είναι δυνατόν)!
Για αυτό το λόγο στέλνουν συνεχώς άρματα μάχης M-60T SABRA στην πόλη Yayladağı στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Xτες μόνο μετέφεραν 30 άρματα μάχης στην 5η θωρακισμένη Ταξιαρχία στην πόλη Γκαζιαντέπ ενώ η μεταφορά συνεχίζεται και σήμερα.
Ταυτόχρονα, το YPG παίρνοντας το μέρος της Ρωσίας μετά τη συμμαχία μαζί τηςδήλωσε ότι  "η κατάρριψη του Su-24 ήταν μια σχεδιασμένη προβοκάτσια, μια παγίδα και προειδοποίησε την Τουρκία ότι τα μαχητικά της θα καταρριφθούν αν πλησιάσουν την Rojava.
Στην Τουρκία επικρατεί αναβρασμός καθώς θεωρούν την επίθεση του YPG  στον FSA "στρατηγικό λάθος της Τουρκίας"!
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ στέλνουν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου EA-18 "growler" του Αμερικανικού Ναυτικού στο Ιντσιρλίκ, κατασκευασμένα από την Boeing στη βάση του μαχητικού F / A-18F Super Hornet για την καταστολή εχθρικής αεράμυνας, δηλαδή των S-400.
Η Ρωσία, σε μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει, έκοψε κάθε στρατιωτική επικοινωνία με την Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας!
"Σήμερα σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων μας όλα τα κανάλια επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων διακόπηκαν' είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠ.ΑΜ, Igor Konashenkov.
"Αυτό αφορά όλες τις σχέσεις όχι μόνο την "κόκκινη γραμμή" που είχε συσταθεί για την αποφυγή πιθανών αεροπορικών ατυχημάτων κατά τη διάρκεια καταστροφής τρομοκρατικών υποδομών στη Συρία" πρόσθεσε.
Να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός των Κούρδων με manpads έγινε μετά την ενημέρωση του Β.Πούτιν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ότι η ΜΙΤ εφοδίασε τους Τουρκμένους με αντιαεροπορικούς πυραύλους Strela-2M. 
Δείτε τους τουρκμένους με Strela-2M, τα M-60T Sabra, τους S-400 και την επίθεση των Κούρδων σε τουρκική στρατιωτική βάση.
CUneemrUwAEQIHr
CUnedJwUsAAh7tK
DwvTHI5V5Z4
z0gl7F3cRz4
zQVwFKGAd2Q
uGU3j9f-kSY
M1a9oIJK02k
bn3KPcixa0M
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink

Embedded image permalink

M1a9oIJK02k
bn3KPcixa0M
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink

Embedded image permalink


pronews