6.11.15

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις μπαίνουν στην Συρία (VID) - Γιατί η Βαγδάτη αποφάσισε να επέμβει μέσα στο συριακό έδαφος


ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΚΑΙ ΙΡΑΝΟΙ ΣΥΜΑΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIL

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ιρανοί και Ιρακινοί παραστρατιωτικοί άρχισαν να καταφθάνουν και πάλι στην Συρία τις τελευταίες 48 ώρες και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών, κάτι που σημαίνει ότι βρισκόμαστε πριν από την έναρξη μεγάλης κλίμακος χερσαίας επιχείρησης κατά των ισλαμιστών σουνιτών.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται άμεση εμπλοκή ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων στον πόλεμο της Συρίας και αυτό δείχνει ότι η σύγκρουση κλιμακώνεται, δεδομένου του γεγονότος ότι στο ίδιο το Ιράκ, μαίνεται ο πόλεμος κατά του ISIL, αλλά παρ'όλα αυτά κρίθηκε κρίσιμο να εμπλακεί η Βαγδάτη με προσωπικό στον πόλεμο κατά του ISIL.
Την ίδια στιγμή φάλαγγες ιρακινού στρατού έχουν περάσει τα συρο-ιρακινά σύνορα και κατευθύνονται προς την "πρωτεύουσα" των ισλαμιστών τρομοκρατών, την Ράκκα, υποστηριζόμενα από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη!
Η πρώτες εικόνες ιρανικού μεταφορικού C-130 Hercules που μεταφέρει Ιρανούς και Ιρακινούς μαχητές στην Συρία είδαν το φως της δημοσιότητας (κάτι που αναφέρει και το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik).
"Aυτή πιθανότατα είναι η πρώτη φωτογραφία ενός ιρανικού "Ηρακλή" που πάρθηκε στην Συρία και αποτελεί το πρώτο ντοκουμέντο ότι η ιρανική Αεροπορία δρα στην Συρία. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται από το διεθνές αεροδρόμιο του της Τεχεράνης και την πόλη του Tabriz στο νοτιοδυτικό Ιράν από την αρχή της συριακής σύγκρουσης"  αναφέρει η ομάδα Holy Defense στο Sputnik.
Τι σημαίνουν όλα αυτά: Κατ'αρχήν ότι το Ιράκ εμπλέκεται άμεσα πλέον στον συριακό εμφύλιο πόλεμο στην πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων, αντιλαμβανόμενο ότι αν συντριβούν οι ουαχαμπίτες ισλαμιστές στην  Συρία, μόνο τότε θα νικηθούν και στο εσωτερικό του Ιράκ.
Η συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων του Ιράκ στις χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ρωσίας για συμμετοχή στις χερσαίες επιχειρήσεις "όποιων κρατών θέλουν να πολεμήσουν την τρομοκρατία".
Και σίγουρα αποσκοπεί στο να υπάρξει ρωσική συμμετοχή στον πόλεμο κατά του ISIL στο εσωτερικό του Ιράκ. Το ISIL, μπορεί να νικηθεί στο Ιράκ, μόνο αν υπάρξει ενεργός ρωσική συμμετοχή, ανάλογη με αυτήν στην Συρία.
"Τα ιρανικά αεροπλάνα μεταφέρουν επίσης drones που χρησιμοποιούνται σε πτήσεις αναγνώρισης πάνω από στρατιωτικές βάσεις του ISIL"
Υπάρχουν και σχολιασμοί για την άφιξη Ιρακινών σιιτών μαχητών στη Συρία αφότου ξεκίνησαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά του ISIL.
Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο από τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών στον συριακό δράμα που έχει εξελιχθεί σε ένα άνευ προηγουμένου μαρτύριο για τους Ελληνορθόδοξους της Μέσης Ανατολής που παλεύουν, ερήμην της μητέρας πατρίδας της Ελληνορθοδοξίας, της Ελλάδας, να επιβιώσουν...
Πέρα από τους μαχητές από Ιράν-Ιράκ σιιτικού θρησκεύματος που μεταφέρουν, τα ιρανικά αεροσκάφη φέρνουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, αναφέρει η ιρανική ομάδα 
O διοικητής της Ιρανικής Φρουράς και των επίλεκτων σωμάτων ‘al-Quds‘ στρατηγός Qassem Soleimani δήλωσε, στο μεταξύ, μετά την στρατηγική νίκη του συριακού Στρατού και την κατάληψη του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στο ανατολικό Χαλέπι ότι "η πόλη αποτελεί αντικειμενικό σκοπό των δυνάμεων μας και θα καταληφθεί  με οποιοδήποτε κόστος όσο υψηλό και  αν είναι, το Χαλέπι θα πέσει, ακόμη και αν αυτό απαιτήσει  100 χιλιάδες μάρτυρες"!
Η δήλωση αυτή δείχνει την αποφασιστικότητα των Ιρανών για να απελευθερώσου την μεγαλύτερη συριακή πόλη, καθώς εάν αυτό πραγματοποιηθεί ο συριακός Στρατός ανενόχλητος θα φτάσει τις βάσεις του κοντά στην Ράκκα, ενώ και η Ιντλίμπ θα είναι ζήτημα χρόνου να απελευθερωθεί από τα χέρια των ισλαμιστών της Αλ Νούσρα.
 
"Ο ρόλος των Ιρανών  στρατιωτικών συμβούλων στην Συρία δεν περιορίζεται στην προστασία των σιιτικών ιερών. Οι Ιρανοί Φρουροί προστατεύουν κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια , αλλά και όλους τους ανθρώπους στην χώρα αυτή", τόνισε ο Qassem Soleimani.
 
Ο έμπειρος αναλυτής Philip Smith, αναφέρεται στο ρόλο του Ιράν και των  συμμάχων του στην μάχη του Χαλεπίου «είναι από τις μεγαλύτερες ιρανικές στρατιωτικές  επιχειρήσεις στο εξωτερικό, καταδεικνύοντας επίσης τις μεγάλες προσπάθειες για την δημιουργία σιιτικών  ιρακινών πολιτοφυλακών προς δημιουργία εφεδρειών», 
 
Ο εκπρόσωπος της σιιτικής Χεζμπολάχ Harakat Al-Nadzhuba δήλωσε : "Δεν έχει σημασία πού βρισκόμαστε  στο Ιράκ ή στη Συρία, γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον ενός εχθρού. Είμαστε όλοι  οπαδοί του Χαμενεΐ, και θα αγωνιστούμε παντού, προστατεύοντας  τους σιίτες και τους σιιτικούς πληθυσμούς"
 
Ο Saidi πρόσθεσε, "ο Sulejmani μας είπε, ότι ο  δρόμος της απελευθέρωσης της Μοσούλης περνά μέσα από το Χαλέπι".
 
Είναι επιβεβαίωση των όσων επί τέσσερα χρόνια έγραφε το pronews.gr ότι έχουν σχηματισθεί δύο μπλοκ, το ελληνορθόδξο-σιιτικό-αλαουϊτικό το οποίο υποστηρίζει η Ρωσία και το σουνιτικό εξτρεμιστικό το οποίο στηρίζει η Δύση.
 
Δεν έιναι τυχαία η εξόντωση με κάθε μέσο των ελληνορθόδοξων πληθυσμών από τους αιμοσταγείς τζιχαντιστές καθώς πάντα ένας Ορθόδοξος βλέπει φιλικά την Μόσχα και την πολιτική της από τότε που η Ρωσία επανορθοδοξοποιήθηκε μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος το 1991.
 
Οι δε Αλαουϊτες-Αλεβίτες είναι σιιτική αίρεση με χριστιανικές δοξασίες , όπως η τριαδικότητα του Θεού, τα μοναστικά τάγματα κ.α.
 
Οι Σιίτες νιώθουν εγγύτερα με του Ορθόδοξους Χριστιανούς και γι'αυτό το λόγο η Χεζμπολάχ διαθέτει στις τάξεις της πολλούς Ορθόδοξους μαχητές κατόπιν προσκλήσεως του ίδιου του ηγέτη της Χασάν Νασράλα.
pronews