5.11.15

Στο.. "KLIN" βρίσκεις τους συνεργάτες σου κ. Τσίπρα;


Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να ακούσει χθες ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων ή κάτι ανάλογο με αυτή, που θα έβαζε νέα φωτιά στην κυβέρνηση τη στιγμή κατά την οποία ο ίδιος διαπραγματευόταν με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί για τα προαπαιτούμενα και την εκταμίευση της δόσης.

Όπως δήλωσε ο κοινοτικός αξιωματούχος, υπάρχουν ακόμη τρία- τέσσερα εκκρεμή ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν τις επόμενες μέρες, ως το Eurogroup της Δευτέρας, αλλιώς «η δουλειά μας δεν θα είναι εύκολη».  
Και όταν έχεις να λύσεις κάποια εκκρεμή ζητήματα για να εισπράξεις τη δόση, λογικό είναι να μην επιθυμείς να ασχολείσαι με θέματα τα οποία (πολιτικά) η Βουλή τα έχει λύσει από καιρό με την ψήφο και του κόμματός σου.
Η ειρωνεία είναι ότι μεταξύ των θεμάτων που μένουν να διευθετηθούν ως τη Δευτέρα, υπάρχουν κάποια που δεν οφείλονται στην άκαμπτη στάση των εταίρων- δανειστών, αλλά έχουν προκληθεί από αστοχίες κυβερνητικών αξιωματούχων.  
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναζήτηση ισοδυνάμων για την ιδιωτική εκπαίδευση. Κάποιος το πρότεινε προκειμένου να μην υπαχθεί σε ΦΠΑ 23% το βόειο κρέας και μετά, άρχισε το μπλέξιμο, για να φτάσουμε ως εδώ: Να τρέχει η κυβέρνηση τελευταία ώρα και να μην φτάνει. 
Η κυβέρνηση, σε πολλές περιπτώσεις, δείχνει ότι αντιμετωπίζει μια σειρά ζητημάτωνελαφρά τη καρδία. Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων ας πούμε. Εδώ και μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας πολλά σενάρια με αποτέλεσμα η χειμάζουσα αγορά αυτοκινήτου να έχει νεκρώσει και η αξιοπιστία του κράτους να βρεθεί στο ναδίρ, άσχετα με το τι θα αποφασιστεί στο τέλος. 
Άλλη περίπτωση: Η περίπτωση των μικροζυθοποιών. Κάποιος ονειρεύτηκε ότι με την υλοποίηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, είναι σωστό να καταργηθούν οι προβλεπόμενοι μικρότεροι συντελεστές φόρου που προβλέφθηκαν για να βοηθηθούν αντιμετωπίσουν τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στη μάχη με τις πολυεθνικές και τελικά να επιβιώσουν. Η κυβερνητική συνοχή κλονίστηκε μετά την άρνηση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το μέτρο και στη συνέχεια κάποιοι σκέφτηκαν ότι δεν είναι και τόσο αριστερό να μην υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα των μικρών παραγωγών.  
Θα μπορούσαμε με ευκολία να διευρύνουμε τον κατάλογο των αστοχιών, αλλά δεν χρειάζεται. Στο Μαξίμου έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Πρωθυπουργός σχεδόν κάθε μέρα θα καλείται να μαζέψει διάφορα… αμάζευτα. 
πηγη: http://newpost.gr/


___________________________________________________________
Tην δεκαετία τού 60, προσφορές δώρων έκαναν ακόμη και προϊόντα που είχαν να κάνουν με την οικιακή καθαριότητα…

…το σακουλάκι με την σκόνη πλυσίματος ΚΛΙΝ,  που το παιδικό χέρι ψαχούλευε μέσα στην συσκευασία μέχρι να βρει το στρατιωτάκι δώρο…!!!