9.11.15

Το ISIS επιτέθηκε στις χριστιανικές πόλεις της Συρίας - Ο Πατριάρχης ευλογεί τους στρατιώτες (φωτο)


ME ΣΥΝΘΗΜΑ "ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ" ΟΙ ΣΥΡΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ 

του Βασίλη Καπούλα
Σε κίνδυνο βρίσκονται οι χριστιανικές πόλεις Sadad και Al-Sqaylabiyah σε Χομς και Χάμα καθώς το ISIS ανακοίνωσε πως θα επιτεθεί και θα τις μετατρέψει σε "Σουνιστάν"! Ταυτόχρονα ο Συροορθόδοξος Πατριάρχης Ιγνάτιος Άφρεμ ο δεύτερος επισκέφτηκε τους ελληνορθόδοξους στρατιώτες και την φρουρά της πόλης και τους ευλογεί πριν τις κρίσιμες μάχες!
Για το λόγο αυτό όπως σας ενημερώσαμε και χτες (δείτε σχετικά εδώ) για πρώτη φορά αναπτύσσονται ρωσικές χερσαίες δυνάμεις σε Χομς και Χάμα καθώς ο συριακός Στρατός έχει μεταφέρει πολλές δυνάμεις στο Χαλέπι.
Από το αεροδρόμιο του Adler και το λιμάνι του Novorossiysk στην Μαύρη Θάλασσα, η Ρωσία στέλνει διαρκώς στρατιώτες και εξοπλισμό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αναπτυχθεί ρωσικές μονάδες ελεύθερων σκοπευτών με την κωδική ονομασία η "μονάδα του Ivan και η μονάδα της Yulia", μονάδα αναγνώρισης, μονάδα αστικού πολέμου και μονάδες πυροβολικού, η 34η Ταξιαρχία και η 120η Ταξιαρχία Πυροβολικού.
Ενώ ο συριακός Στρατός έστειλε ενισχύσεις στην Παλμύρα για να ανακαταληφθεί η στρατηγική πόλη και συγκεκριμένα την 67η Ταξιαρχία, την 18η μηχανοκίνητη μεραρχία, το 555 Σύνταγμα και την 11η μηχανοκίνητη μεραρχία, το ISIS προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την επίθεση του συριακού Στρατού και επιτέθηκε στην συριακή χριστιανική πόλη της Sadad.
Η επίθεση των ισλαμιστών αποκρούστηκε από τις συριακές δυνάμεις, την πολιτοφυλακή της Sadad, και τους Gozarto την πολιτοφυλακή των Ασσύριων.
Το ISIS επιτέθηκε ξανά στο Tal Sinni κοντά στο σημείο ελέγχου Sadad-Maheen με σφοδρές μάχες να ακολουθούν αλλά τελικά να απωθούνται από τον συριακό Στρατό.
Ταυτόχρονα, το ISIS ανακοίνωσε ότι ξεκινούν επιχειρήσεις για να καταλάβουν την χριστιανική πόλη της Al-Sqaylabiyah στη βόρεια Χάμα.
Το ISIS επιτίθεται συστηματικά στις χριστιανικές πόλεις με στόχο την εξαφάνιση των χριστιανών.
Στρατιώτης του συριακού Στρατού μιλάει στο τελευταίο βίντεο για την πατρίδαμε συγκινητικά λόγια.
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Αεροδρόμιο Adler, ρώσοι στρατιώτες με προορισμό Συρία
Λιμάνι του Novorossiysk
 pronews