11.11.15

Προειδοποίηση Συρίας προς Γαλλία μέσω... Μόσχας: "Θα βυθίσουμε το Charles de Gaulle αν πλησιάσει στις ακτές μας" (vid)


ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ SPUTNIK 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Προειδοποίηση αποστέλει η Συρία προς την Γαλλία μέσω... Μόσχας ότι θα βυθισθεί το γαλλικό αροπλανοφόρο Charles de Gaule εάν πλησιάσει τις συριακές ακτές, καθώς η δήλωση του Σύρου στρατηγού Mohammad Issa, ενός από τους ανώτερους διοικητές του συριακού Στρατού έλαβε χώρα στο Sputnik.
 
Στη συνέντευξή του ο Σύρος στρατιωτικός δήλωσε:
 
« η ανακοίνωση που έγινε από τη Γαλλία όσον αφορά το γεγονό ότι το αεροπλανοφόρο Charles de Gaule θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία θα υποχρεώσει το Στρατό της χώρας άμεσα να το θέσει στο στόχαστρο."
 
Αναφερόμενος στους γαλλικούς βομβαρδισμούς κατά συριακών πετρελαιοπηγών ο στρατηγός αναφέρει "χτυπούν συριακά πετραλϊκά κοιτάσματα χωρίς την έγκριση της  συριακής κυβέρνησης που σημαίνει ότι πρόκειται για παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας την ίδια στιγμή που ο αμερικανοκινούμενος συνασπισμός δεν βοβμάρδισε μέχρι τώρα καμιά βάση ή θέση του ISIL ή αλλων τρομοκρατικών οργανώσεων."
 
"Oι Γάλλοι καταστρέφουν τις πετρελαιοπηγές μας για να εκδικηθούν επειδή η Δαμασκός δεν τους είχε παραχωρήσει την εκμετάλευσή τους.
 
Ο συριακός Στρατός μπορεί να φέρει εις πέρας την απειλή του καθώς έχει στην διάθεσή του πυραύλους επάκτιας άμυνας P-800 Oniks (Russian: П-800 Оникс; English: Onyx), τους γνωστούς ως Yakhont που μπορούν να εκτοξευθούν από τις ακτές και είναι πρακτικά ακατάρριπτοι.
 
Το ρωσικής κατασκευής σύστημα Κ-300P Bastion με τους γνωστούς πυραύλους P-800 Yakhont τρομάζουν τους Γάλλους και τους Αμερικανούς που έχουν δώσει εντολή στα πλοία τους να βρίσκονται σε απόσταση άνω των 300 μιλίων από τις ακτές της Συρίας. 
 
Το βεληνεκές των πυραύλων αυτών αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα και όποιο σκάφος βρεθεί στην ακτίνα δράσης του θα υποστεί την καταστροφή. 
 
 
Μήκος: 8.9 m
Διάμετρος: 0.7 m
ΛΑνοιγμα πτερυγίων: 1.7 m
Βάρος: 3,100 kg
Ταχύτητα σε ύψος: 750 m/s (Mach 2.6)
Επιφανειακή ταχύτητα: Mach 2
Κινητήρας: ramjet, weight 200 kg, 4 tons of thrust
Βεληνεκές: 120–300 km
for the combined trajectory (hi-lo) – 300 km
for low-altitude trajectory(lo-lo) – 120 km
Ύψος πτήσης 10,000–14,000 m
Κεφαλή: 250 kg
Περίοδος αποθήκευσης: 7 years[10]
Καύσιμο: kerosene T-6
 
Radar κεφαλής
all-weather monopulse active-passive, with frequency hopping
Immunity: high, from active spoofing, dipole clouds
Range: 50 km active[11]
Launchable sea state – up to 7 points
Warm-up time from power on: no more than 2 min
Current consumption at 27 V circuit: up to 38 A
Maximum angle of the target search: ± 45 °
Homing weight: 85 kg


Όπως σας είχαμε ενημερώσει (δείτε σχετικά εδώ) το ρωσικό εμπορικό πλοίο Alexandr Tkachenko μετέφερε στη Συρία τουλάχιστον 20 εμπορευματοκιβώτια ISO των οποίων τα 3 είναι 40 πόδια και τα υπόλοιπα είναι 20 πόδια, 4 στρατιωτικά  φορτηγά και 10 ρυμουλκούμενα που ήταν επίσης ορατά στο  κατάστρωμα σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές.   Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες τα εμπορευματοκιβώτια αυτά μετέφεραν το πυραυλικό σύστημα klub-K το οποίο ικανό να εξουδετερώσει όλους τους στόχους, επίγειους, ναυτικούς, εναέριους σε απόσταση 300 χιλιομέτρων!   Ένα χαρακτηριστικό αυτού του πυραυλικού συστήματος η φορητότητα και η απλότητα της συντήρησης του. Το πυραυλικό σύστημα CLUB-K μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε λίγα λεπτά είτε πάνω σε εμπορικό πλοίο είτε φορτωμένο σε βαγόνι σιδηρόδρομου είτε σε νταλίκα φορτηγό κινούμενο σε οποιαδήποτε δρόμο.   Επιπλέον, αυτό το ρωσικό συγκρότημα KLUB-K είναι εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο σύστημα καθοδήγησης.   Ο πύραυλος KLUB-K μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε στόχο στο έδαφος, όπως ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες, εργοστάσια, στρατηγικές εγκαταστάσεις, κόμβους σιδηροδρομικών δικτύων.   Θυμίζουμε ότι το πυραυλικό σύστημα Klub–K είχε μεταφέρει η Ρωσία με άκρα μυστικοτητα και στην Χερσόνησο της Κριμαίας    Σύμφωνα τότε με έγκυρες πηγές, της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Известия, κατέφθασε στην χερσόνησο της Κριμαίας το πυραυλικό σύστημα Klub–K. Η άφιξη τότε των συστοιχιών πυραύλων μαζί με τα παρελκόμενα στοιχεία,  ήταν φορτωμένα σε φορτηγά οχήματα τύπου KamAZ χωρίς πινακίδες σε συσκευασία εμπορευματοκιβώτιων μεταφοράς...

pronews