11.11.15

Σφοδρή φραστική σύγκρουση Βενιζέλου - Τόσκα για την αποπομπή Σταυρόπουλου


Για ηθική, μίλησε ο Βενιζέλος! JUAN


Με τη φράση «Καμία πολιτική αλητεία δεν τελειώνει έτσι», ο κ. Ευ. Βενιζέλος κατέστησε σαφές πριν από λίγο σε μια περιπετειώδη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι η σφοδρή φραστική σύγκρουση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, θα έχει (απρόβλεπτη) συνέχεια.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η έκφραση γνώμης για το πρόσωπο του προτεινόμενου για τη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ Αν. Αναστασάκου.
Ολα άρχισαν όταν ο κ. Τόσκας δήλωσε άγνοια σε ερώτηση του κ. Βενιζέλου ως προς το πού τοποθετήθηκε ή θα τοποθετηθεί ο αντικατασταθείς διευθυντής Στ. Σταυρόπουλος.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε την ειλικρίνεια της απάντησης του κ. Τόσκα, και από το σημείο εκείνο ξέσπασε η «πυρκαγιά». Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για παρελθόν του κ. Τόσκα στο ΠΑΣΟΚ με τον κ. Τόσκα να κάνει λόγο για την υπόθεση των υποβρυχίων και για «στικάκια», υποθέσεις για τις οποίες ως γνωστόν έχει δεχθεί πολιτικές επιθέσεις ο κ. Βενιζέλος.
«Είστε θρασύς και πολιτικά ανήθικος, που ακολουθήσατε τυχοδιωκτική πολιτική διαδρομή», τόνισε απαντώντας ο κ. Βενιζέλος.
Η τοποθέτηση του κ. Αναστασάκου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (με τον κ. Βενιζέλο να καταψηφίζει, ενώ η αντιπολίτευση γενικώς ψήφισε «παρών»), αλλά αυτό ήρθε σε δεύτερη μοίρα: Της τυπικής εγκρίσεως, προηγήθηκε μαζική και σκληρή κριτική στον κ. Τόσκα από σύσσωμη την αντιπολίτευση, όχι μόνο με αφορμή την υπόθεση Πανούση αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αιτιολόγησε την επιλογή του να αντικαταστήσει τον προηγούμενο διευθυντή κ. Στ. Σταυρόπουλο. Ο κ. Τόσκας μεταξύ άλλων είπε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των ερευνών που διενήργησε η υπηρεσία υπό την διεύθυνση Σταυρόπουλου, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας στην Αστυνομία. Η τοποθέτηση χαρακτηρίστηκε ως πλήρως απαξιωτική για την ΕΛΑΣ και γι αυτό έτυχε της οξύτατης κριτικής από όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.
πηγη: kathimerini