6.11.15

ΡΚΚ: "Αρχίζουμε πάλι τον πόλεμο κατά της Τουρκίας - Δεν θα μείνει ρουθούνι τουρκικό στο Κουρδιστάν"


ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

To PKK ανακοίνωσε την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας μέχρι της τελικής εκδίωξης των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας απο το Κουρδιστάν και 15 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην περιφέρεια του Όρεμαρ. 
  Ο αντιπρόεδρος του κουρδικού KCK (Kurdistan Communities Union) , Τζεμίλ Μπαϊκ, ανακοίνωσε πως η μονομερής εκεχειρία έχει λήξει λόγω των συνεχιζόμενων πειθέσεων και της πολεμικής πολιτικής του κυβερνώντος κόματος ΑΚΡ. Είναι σαφές αναφέρει το KCK ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή πολιτικής από τις μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες από την κυβέρνηση του ΑΚΡ.  
 Το κουρδικό ΡΚΚ είχε κηρύξει μονομερή εκκεχειρία για να διευκολύνει την διεξαγωγή των τουρκικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου.   Ο Κούρδος ηγέτης μιλώντας στο κουρδικό κανάλι, Med Nuçe TV, κατήγγειλε την τουρκική κυβέρνηση και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ότι εξαπάτησε τους Κούρδους με την λεγόμενη διαδικασία ειρηνικής επίλυσης του κουρδικού, και ότι το ΡΚΚ θα υπερασπιστεί τον κουρδικό λαό που καταπιέζεται από το τουρκικό καθεστώς. 
 Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, ανέφερε ο Τζαμίλ Μπαΐκ και κάλεσε τον κουρδικό λαό να είναι σε εγρήγορση για τις νέες επιθέσεις που ετοιμάζει η Άγκυρα κατά των Κούρδων της ΝΑ Τουρκίας.   Κατόπιν αυτής της ανακοίνωσης καθίσταται σαφές ότι οι Κούρδοι πλέον θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ίδρυση ανεξάρτητου Κουρδιστάν   Το ΡΚΚ σημειώνει τοτ γεγονός ότι ουδέποτε η Άγκυρα σταμάτησε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της κατά των Κούρδων μαχητών με  εναέριους βομβαρδισμούς. 
   "Συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον των μαχητών και επιτίθενται κατά αθώων πολιτών μετά τις εκλογές με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν2 νέοι στην Gever, 4 στην Silvan,ένας στην Nusaybin και ένα στην Colemêrg (Hakkari), ενώ τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι.Πολλές περιοχές του Κουρδιστάν έχουν ανακηρυχθεί σε στρατιωτικές απαγορευμένες ζώνες. 
Όλες οι επιθέσεις έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της εκκεχειρίας."   Αμέσως μετά την λήξη της εκκεχειρίας οι δυνάμεις του ΡΚΚ ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με τον τουρκικό Στρατό και την Στρατοχωροφυλακή στην περιοχή του Oremar στην περιφέρεια Hakkari.   Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα, και άλλοι 11 σκοτώθηκαν σε μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά τουρκικού λόχου οπυ διεξήχθη από τρεις μεριές στο Avashin περιοχή που ελέγχεται από τους μαχητές του ΡΚΚ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.  

 Τελικά οι "φωτιές" που άναψε ο Ρ.Τ.Ερντογάν για να κερδίσει τις εκλογές δεν "έσβησαν" και τώρα θα έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ σοβαρή πρόκληση που θέτει σε κίνδυνο την ίδια την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας. 
 
pronews