21.11.15

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ: Το πρώτο ΟΧΙ στις νέες μειώσεις αποδοχών -ΒΙΝΤΕΟ


Γεμάτη η Πλατεία Κλαύθμωνος, από τη διαδήλωση απόστρατων και εν ενεργεία στρατιωτικών. Βροντοφώναξαν ότι διαφωνούν κάθετα με τις μειώσεις των συντάξεων, των μισθών και τη συρρίκνωση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Καταδίκασαν, παράλληλα, την παρέμβαση των εταίρων δανειστών σε θέματα Εθνικής Άμυνας και διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης. 


Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 3.00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου ήταν συγκεντρωμένοι απόστρατοι στρατιωτικοί αλλά και πολλοί εν ενεργεία αξιωματικών και υπαξιωματικών ,κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ελληνικές και στρατιωτικές σημαίες. Το κοινό τους αίτημα ήταν να μην εφαρμοστεί περαιτέρω μείωση στις αποδοχές τους όπως προβλέπουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. 

Αρχικά, μίλησαν οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων οι οποίοι απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους, απόστρατους και μη, δήλωσαν ότι η πορεία πραγματοποιείται προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα άδικα μέτρα που θα τους επιβληθούν τονίζοντας ότι ανάλωσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία του καθήκοντος και ότι αποτελούν το πυρήνα της ασφάλειας της χώρας μας.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι το εθνικό συμφέρον θα πρέπει να τεθεί πάνω από οποιοδήποτε άλλο συμφέρον. Οι ΕΔ έχουν υποστεί αλλεπάλληλες περικοπές, μείωση του ποσοστού της σύνταξης, καθώς και μείωση στις παροχές των μετοχικών ταμείων. Οι διαδηλωτές κατέστησαν σαφές ότι επιζητούν τον επαναπροσδιορισμό των πολιτικών της κυβέρνησης και την ενίσχυση της εθνικής άμυνας και ασφάλειας χωρίς περικοπές του προϋπολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι διαδηλωτές στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή με συνθήματα για τα δυσβάστακτα μέτρα που υφίστανται. Συγχρόνως κατέθεσαν ψήφισμα τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στη Βουλή των Ελλήνων. Πραγματοποίησαν, επίσης, ενός λεπτού σιγής για τους στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους εν καιρώ πολέμου κι ειρήνης. Η διαδήλωση έλαβε τέλος με τον Εθνικό Ύμνο. 







onalert

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ), ενώ παρευρίσκετο και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.



Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται στη γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων και όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012. Στη Βουλή θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.












zougla.gr