9.11.15

Ρωσικά στρατεύματα εμπλέκονται πλέον σε χερσαίες μάχες κατά των ισλαμιστών σε Χομς - Χάμα - Χαλέπι


ΠΕΡΙΠΟΥ 8.000 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΜΟΣΧΑ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ  

του Βασίλη Καπούλα

Η πρώτη υπερπόντια στρατιωτική εκστρατεία στην ιστορία της Ρωσίας αποτυπώνεται πλέον και στο έδαφος: Χερσαίες δυνάμεις, στις οποίες ξεχωρίζουν μονάδες αυτοκινούμενου πυροβολικού, ενεπλάκησαν για πρώτη φορά σε συγκρούσεις με ισλαμιστές στις πόλεις Χομς και Χάμα, ενώ οι αφίξεις ειδικών δυνάμεων, τεθωρακισμένων μονάδων και δυνάμεων πεζοναυτών είναι συνεχείς: Από το αεροδρόμιο του Adler και το λιμάνι του Novorossiysk στην Μαύρη Θάλασσα, η ροή προσωπικού και εφοδίων δεν σταματά ούτε μία ημέρα...
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του pronews.gr στο Χαλέπι έχουν μεταφερθεί ρωσικές μονάδες ελεύθερων σκοπευτών με την κωδική ονομασία η "μονάδα του Ivan και η μονάδα της Yulia", μονάδα αναγνώρισης, μονάδα αστικού πολέμου και μονάδες πυροβολικού, η 34η Ταξιαρχία και η 120η Ταξιαρχία Πυροβολικού.
 
Η ρωσική στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία είναι δύο ταχυτήτων:
 
Αφ'ενός σταθεροποιούν το μέτωπο και ταυτοχρόνως καταστρέφουν τις υποδομές του ISIL, της αλ Νούσρα και φυσικά και των φιλοδυτικών ανταρτών του FSA.
 
Εν συνεχείε επιτίθενται με μεγάλη πίεση σε σημεία-"κλειδιά" γνωρίζοντας ότι έχει καταστραφεί η διοικητική υποστήριξη και καταλαμβάνουν έδαφος απωθώντας τους ισλαμιστές στις ανατολικές περιοχές και αποσπώντας εδάφη και από τον FSA.
Στις ΗΠΑ δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το επιθετικό πνεύμα και το υψηλό ρίσκο των ρωσικών μονάδων και ειδικά αυτών του πυροβολικού.
Η Βικτώρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών, δηλώνοντας πως η Ρωσία έχει "παράτολμα" αναπτύξει μονάδες πυροβολικού στις περιοχές της Χάμα και της Χομς, "εκθέτοντάς τις σε κινδυνο σε τυχόν αντεπίθεση των ισλαμιστών, αφού πολεμουν στην πρώτη γραμμή του πυρός".
Οι Αμερικανοί δεν αποκάλυψαν τι είδους συστήματα πυροβολικού έχουν αναπτύξει οι Ρώσοι στην Συρία. Φωτογραφίες πάντως που δημοσιεύτηκαν δείχνουν ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα D-30 των 122 χλστ., αλλά και πολλαπλούς εκτοξευτών ρουκετών TOS-1A, κλασικό όπλο υποστήριξης πεζικού.
Το κάθε σύστημα TOS μπορεί να εκτοξεύσει ομοβροντία 24 ρουκετών με θερμοβαρικές κεφαλές και έχει αποτεφρεώσει χιλιάδες ισλαμιστές μέχρι σήμερα στην Συρία.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει (δείτε σχετικά εδώτμήματα της 58ης Ρωσικής Στρατιάς είχαν αφιχθεί στη Συρία ενώ στάλθηκε και η 120η Ταξιαρχία πυροβολικού (Yurga, Kemerovo Oblast).
 
Το Reuters κάνει λόγο για 4.000 ρώσους στρατιώτες (σας είχαμε ενημερώσει σχετικά εδώ) όμως η αλήθεια είναι ότι το νούμερο είναι τουλάχιστον διπλάσιο, αφού τόσοι ήταν όταν αποκάλυψε τον παρουσία τους για πρώτη φορά διεθνώς το pronews.gr τον περασμένο Σεπτέμβριο!
 
Για πρώτη φορά, όμως, από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Συρία, η Ρωσία έχει αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη Χομς και τη Χάμα 
 
To γεγονός αυτό το οποίο άλλωσε δεν μπορούσε να κρατηθεί πλέον μυστικό καθώς πρόκειται για μια φανερή χερσαία ρωσική επιχείρηση αποκάλυψε και η Βικτώρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνη για θέματα Ευρασίας η οποία τόνισε πως η Ρωσία έχει αναπτύξει βαριές μονάδες πυροβολικού σε Χομς και Χάμα.
 
"Η Ρωσία πλέον αναπτύσει μονάδες πυροβολικού και άλλες μονάδες γύρω από τη Χάμα και τη Χομς εκθέτοντας τους στρατιώτες τους σε αντεπίθεση των ισλαμιστών" είπε σχετικά.
 
To Reuters μεταδίδει πως η ρωσική στρατιωτική δύναμη στη Συρία έχει ανέλθει σε 4.000 στρατιώτες κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει (δείτε σχετικά εδώ).
 
Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες οι Ρώσοι στρατιώτες στη Συρία είναι τουλάχιστον διπλάσιοι ενώ η ρωσική αεροπορία χρησιμοποιεί πλέον και βάσεις της συριακής αεροπορίας προκειμένου να αυξήσει τις αεροπορικές επιδρομές....
 
Σύμφωνα με το "Al-Rai" ρωσικές ειδικές μονάδες έχουν ήδη καταφτάσει σε Χάμα, Χαλέπι, Χομς, Δαμασκό συμμετέχουν  στις επιχειρήσεις και εκπονούν τα βασικά επιχειρησιακά σχέδια για να ξεκινήσει η μεγάλη ρωσική χερσαία επιχείρηση στη Συρία μόλις καταφτάσουν και οι υπόλοιπες ρωσικές δυνάμεις.
 
Από την πόλη της Zabadani μεταφέρθηκε στο Χαλέπι μια μονάδα ελεύθερων σκοπευτών με την ονομασία η "μονάδα του Ivan" και η "μονάδα της Yulia", μια μονάδα αναγνώρισης, μια μονάδα αστικού πολέμου και μονάδες πυροβολικού.
 
H Ρωσία ξεκίνησε μια αυτό που λέμε "σιωπηρή υποστήριξη" και παροχή σύγχρονης τεχνολογίας και προετοιμασία για ταχύτατη χερσαία ανάπτυξη πριν φτάσει στο επίπεδο της "καταιγιστικής υποστήριξης".
 
 
 
 
Embedded image permalink

2
 
1

pronews