16.11.15

Τζιχαντιστές: "Εχθρός εντός των πυλών" για την Ευρώπη που ετοιμάζεται για πόλεμο


Βομβαρδισμοί από αέρος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους γίνονται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πρόσφατα άρχισαν και οι Ρώσοι. Και χθες το βράδυ οι Γάλλοι έκαναν μια επίδειξη δύναμης με μαζικές αεροπορικές επιδρομές . Στο μεταξύ όμως ο εχθρός έχει ήδη εισβάλει στην Ευρώπη. 
Η Γαλλία έχει 5 εκατομμύρια μουσουλμάνους. 16% των Γάλλων βλέπει θετικά την ISIS. 1000 Γάλλοι μάχονται με αυτή. 100 έχουν σκοτωθεί! Η Δύση ολόκληρη έκλεινε τα μάτια σ΄ όλα αυτά ,έχοντας ως προτεραιότητα την πτώση του Άσαντ! Για την οποία δημιούργησε και υποστήριξε αυτούς που τώρα σκοτώνουν εν ψυχρώ τους πολίτες της! Η Γαλλία απείλησε με κλείσιμο των συνόρων της,λίγο μετά από τις επιθέσεις. Μόνο που ο εχθρός έχει περάσει ήδη στο εσωτερικό της!

Δυστυχώς η στρατιωτική επίλυση της τρομοκρατίας των φανατικών ισλαμιστών δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με εναέριο πόλεμο. Κακά τα ψέμματα. Αυτή είναι η μία διαπίστωση. Η δεύτερη είναι ότι η όποια χερσαία επέμβαση θα είναι μια επιχείρηση με πολύ μεγάλο κόστος για όσους την επιχειρήσουν. Αλλά έτσι όπως τα κατάφερε η Δύση δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος δρόμος. Η “πολιτική μετάβαση” στη Συρία για την οποία υποτίθεται ότι συζήτησαν Ομπάμα και Πούτιν χθες στην Αττάλεια δεν μπορεί πλέον να γίνει χωρίς την “εκκαθάριση” της περιοχής από το καρκίνωμα των τζιχαντιστών. Το οποίο όμως έχει πλέον κάνει “μεταστάσεις” στην Ευρώπη.

Νέο λουτρό αίματος κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει . Αντιθέτως όλοι φοβούνται ότι σύντομα θα επαναληφθεί. Η Ευρώπη ολόκληρη ζει υπό καθεστώς τρόμου από το βράδυ της Παρασκευής. Και απ΄ αυτό το κλίμα οι μόνοι που αναμένουν …κέρδη είναι οι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί σ΄ όλη την Ευρώπη. Ο φόβος τους “τρέφει” και η άνοδός όλων αυτών των ακροδεξιών απόψεων είναι ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα για την Γηραιά ήπειρο.

Η Ευρώπη έχει την ατυχία να μην έχει ούτε έναν ηγέτη που θα μπορούσε με την προσωπικότητά του να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αποκτήσει πρώτα απ΄ όλα η ΕΕ άποψη,φωνή,θέση και στρατηγική στο σοβαρότατο πρόβλημα ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί . Που ήταν η Ευρώπη και η ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης στη Συρία; Ποια είναι η θέση της; Να επαναλαμβάνει σαν “παπαγαλάκι” ότι πρέπει να φύγει ο Άσαντ; Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια που το φαινόμενο του ισλαμικού φανατισμού και της τρομοκρατίας θέριευε; Της χτύπησε τη πόρτα πάλι στο Παρίσι. “Έκλαψε”, “θρήνησε” η ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ και μετά επέστρεψε στα …χρηματοπιστωτικά της ενδιάφεροντα.

Που είναι η Ευρώπη στο προσφυγικό ζήτημα; Μήνες τώρα…συζητάνε και ξανασυζητάνε αλλά επί της ουσίας τίποτα δεν κάνουν.Μόνο σχεδιάζουν που θα χτίσει ο καθένας τους φράχτες του! Και το αποκορύφωμα της “ευρωπαϊκής πολιτικής” είναι η επιλογή να “χαϊδέψουν” την Τουρκία μετατρέποντάς την ξεδιάντροπα από μέρος τους πρβλήματος σε …επιλογή λύσης. Ακριβής με τόσα δις που θα της δώσουν και σίγουρα αναποτελεσματικής.

Τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Ευρώπη όλο και πυκνώνουν. Και όπως όλα δείχνουν η καταιγίδα δεν θ΄ αργήσει να ξεσπάσει. 


onalert