14.11.15

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ... "ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ"


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από τα διάτρητα ελληνικά σύνορα φαίνεται ότι πέρασαν για να μπουν στην Ευρώπη οι δύο από τους οκτώ (σύμφωνα με όσα ισχύρίζεται το ISIS) μακελάρηδες του Παρισιού.΄γ κάποιοι από τους συνεργάτες τους και μάλιστα η κυβέρνηση τους παρείχε και "χρυσή βίζα" για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη!
Οι γαλλικές αρχές έστειλαν τα ονόματα δύο υπόπτων του μακελειού στην ΕΛΑΣ προκειμένου να ελεγχθεί αν τα άτομα αυτά έχουν περάσει από τη χώρα μας. 

Η ΕΛΑΣ βρήκε όντως αυτούς τους δύο "μετανάστες" και επιβεβαίωσε την "διάσωση" και προώθησή τους στην Ευρώπη. Γιά τον έναν από αυτούς υπάρχει η πληροφορία ότι ήρθε "φυτευτός" από την Τουρκία!
Στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το μεσημέρι βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, του διοικητή της ΕΥΠ και του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ελήφθη η απόφαση για τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας. 
Παράλληλα, συσκέψεις γίνονται από το πρωί και στην ΕΛ.ΑΣ.  με τη συμμετοχή του Αρχηγού και του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους, δηλαδή πρεσβείες και επιχειρήσεις, γαλλικές, ιταλικές και βρετανικές.
Την ίδια ώρα η ΕΥΠ βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τους αστυνομικούς συνδέσμους των προαναφερθέντων χωρών (Γαλλίας, Ιταλία, Μεγάλης Βρετανίας), αλλά και με τις αρχές αντικατασκοπείας όλων των ευρωπαϊκών κρατών. 
Επίσης η Αντιτρομοκρατική ερευνά με προσοχή τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αλλά και επαφές μέσω διαδικτύου που έχουν άτομα που ζουν στην Αθήνα και κατάγονται από τη Συρία. 
Αλλά ποιον να ... πρωτοερευνήσουν! Χιλιάδες οι ύποπτοι στην Ελλάδα...
pronews